Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Форт

– Ех… ну тепер в нас хоч розклад дня зміниться. – Намагався відшучуватись він, але було видно, що Клубок як і я стурбований. Він спав на сусідній койці і ми частенько після відбою коли не спалось говорили. Я розповідав йому про Люсю і своїх кошенят, а він мені про свої «мартовські» походеньки.

– Пухнаст, а сьогодні вперше тигра бачив. Я про них лише чув, що вони здорові і сильні наче п’ятеро котів.

– Ну про п’ятеро то тобі збрехали. Максимум троє. – Я не був знатаком тигрів, але декілька разів я їх бачив, коли був малий і мама брала мене із собою в столицю.

– А, ну раз троє тоді я спокійний.

– Спи, Клубок, ми маємо спа... – мене перервав крик Сержанта Пацьки, який ввійшов до казарми.

– Збір особистого складу форту на палубі, п*ять хвилин!

– Ну от і поспали… - пробурмотів я собі в вуса, але насправді я був цьому радий, всерівно заснути ніяк не міг, а які новини приніс цей так званий Смуга, було цікаво.

На загальних зборах ми вишикувались на палубі. Сержант Пацька і Сержант Хвіст стояли в голові строю і чекали на капітана. Всі були стурбовані, але ніхто не подавав виду. Ця напруга просто висіла в повітрі і давила на нас. Нарешті з*явився капітан. На його білій кудлатій морді виднілась рішучість і військова витримка. Він заклав лапи за спину і почав:

- Солдати! Я не хочу і не буду вас обманювати. Приблизно через три-чотири години тут буде повітряно-морський флот Імперії. Я хочу щоб кожен з вас згадав чому ми тут і який наш обов’ язок. Охороняти нашу Батьківщину - ось наш обов’язок! Ми затримаємо їх настільки наскільки це можливо. Якщо комусь не до вподоби цей наказ, то він може просто зараз бути вільний. Я нікого не тримаю в форті.

Кожен з них прийняв би точно таке ж рішення і капітан це знав. Всі це знали. І всі добровільно йшли на це. Адже це наш обов’язок.

- Один з нас полетить на грифоні до форт-посту в архіпелазі «Котячий гребінь» і сповістить про напад Імперії. Це буде Рядовий Пухнаст. – Вибір капітана був очевидно простим: я єдиний з усієї команди хто мав сім*ю. Я єдиний на кого чекають вдома.

- Капітане, але я не вмію літати на грифоні.

- Грифон знає куди летіти, тобі необхідно лише з нього не впасти, солдате.

- Так точно! – мені не було від цього радісно. Ніхто мені не заздрив, це були коти честі, вони все прекрасно розуміли і підтримували капітана в його виборі. В любому його виборі.

- Солдати, я хочу сказати, що… В мене ніколи не було кращої команди за вас. Я пишаюсь тим, що знайомий з вами. Для мене велика честь вступити в цей бій разом з вами. – він вийшов напроти нашої шеренги і віддав честь. Ми як один віддали честь капітану.

Мій перший політ на грифоні. Я ним не насолоджувався. Я все дивився на форт, що віддалявся від мене. Я бачив як всі метушаться, готують гармати, носять ядра, відкривають бійниці, Сержант Хвіст з такою ж строгістю як і завжди віддає накази. А капітан стояв на містку і вдивлявся в хмари, в білі прекрасні хмари, які ми в дитинстві порівнювали з бегемотами, жирафами чи слониками, в хмари з яких на них рине буря. Форт віддалявся від мене все далі і далі. Один посеред океана хмар, один проти армади. Найхоробріший котячий форт, що коли-небудь підіймався у повітря.

Попередня
-= 4 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 10.

Останній коментар

Robzaf 21.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Evadyj 21.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Evaudj 21.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Додати коментар