Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > 1984

“Слухай. Чим більше чоловіків ти мала, тим більше я кохаю тебе. Ти розумієш це?”

“Так, цілком.”

“Я ненавиджу непорочність,я ненавиджу доброчесність! Я не бажаю щоб будь-де існувала хоч яка-небудь чеснота. Я бажаю, щоб усі були зіпсовані геть до кісток.”

“Ну тоді, я клянуся тобі,любий,що я цілковито підходжу тобі. Я зіпсована геть до кісток.”

“Тобі подобається це робити? Я маю на увазі не лише зі мною: я маю на увазі це явище взагалі?”

“Я обожнюю це.”

Це було все що він хотів почути. Не лише кохання до конкретної персони,але й тваринний інстинкт, проста сліпа жага : це була саме та сила яка могла розірвати Партію на шмаття. Він притис її до трави посеред опалих пролісків. Цього разу не виникло жодних ускладнень. Згодом тріпотіння їх грудей увійшло у звичне русло і певного роду приємна безпорадність вкрай сповнила їх. Сонце здавалося стало ще більш палкішим. Вони обоє були сонні. Він узяв скинутий спецодяг і частково огорнув ним її. Майже відразу ж вони поснули і спали приблизно півгодини.

Вінстон прокинувся першим. Він всівся та дивився на це вкрите ластовинням обличчя, все ще мирно спляче,яке лежало на долонях своїх рук мов на подушці. За виключенням її вуст, ти не міг назвати її красунею. Одна чи дві зморшечки вже майоріли навколо її очей, якщо придивитися ближче. Коротке темне волосся було неймовірно густе та ніжне. Йому спало на думку,що він і досі не знає її прізвища або де вона мешкає.

Молоде, міцне тіло, зараз безпорадно спало, збурюючи у ньому жалісні, захисні відчуття. Але безглузда ласкавість яку він відчув під деревом ліщини, доки дрізд співав, досі не зовсім повернулася. Він відсунув спецодяг убік та вивчав її гладенький біленький бочок. У давнину, подумав він, чоловік дивився на дівоче тіло і бачив що воно жадане, і це був кінець історії. Але ти не міг мати чистого кохання або чистої хтивості у наші дні. Жодна емоція не була чистою, тому що геть усе було змішане зі страхом та ненавистю. Їх обійми були битвою, а оргазм перемогою. Це був нищівний удар спрямований проти Партії. Це був політичний акт.

Глава 3

“Ми можемо прийти сюди ще раз,” – сказала Джулія – “Загалом це безпечно використовувати схованку двічі. Але не частіше ніж раз на один чи два місяці,звісно.”

Відразу ж як вона прокинулася її манера поводитися дуже змінилася. Вона ніби перейшла у стан бойової готовності та діловитості, вдягла свій одяг, пов’язала яскраво червоний пасок навколо своєї талії, та почала роз’яснювати деталі їх подорожі додому. Це здавалося природнім – полишити усе це на неї. Вона вочевидь мала ту практичну вправність якої так бракувало Вінстону, і вона також здавалося має вичерпні знання щодо передмість Лондону, накопичені внаслідок незліченних громадських турпоходів та маршів. Маршрут який вона визначила для нього цілком відрізнявся від того яким він прийшов сюди раніше, і виводив його зовсім до іншої залізничної станції. “Ніколи не вертайся додому тим самим шляхом яким ти й прийшов,” – сказала вона, наче проголошуючи дуже важливий загальний принцип. Вона піде першою,а Вінстону доведеться почекати десь з півгодини і вже потім піти услід за нею.

Вона вказала місце де вони можуть зустрітися опісля роботи, за чотири вечора від цієї миті. Це був провулочок у одному з найзлиденніших кварталів,де розташовувався відкритий ринок,що постійно був заюрмлений та галасливий. Вона буде тинятися біля наметів, вдаючи що шукає шнурівку для черевиків або ж нитки для шиття. Якщо вона вирішить що берег чистий, то висякається коли він з’явиться: у іншому випадку він повинен пройти повз неї ніби і не знає її. А якщо все ж пощастить,то стоячи у центрі натовпу можна буде досить безпечно розмовляти приблизно з чверть години та призначити іншу зустріч.

“А зараз я повинна йти,” – сказала вона відразу ж як він опанував усі її настанови. “Я маю повернутися до дев’ятнадцятої тридцять. Я ще маю присвятити дві години Молодшій Лізі Анти-Секс,роздаючи їх листівки, або щось на зразок цього. Ну хіба не чорт забирай? Чи не міг би ти розчесати мене?Чи не має якої-небудь гілочки у моєму волоссі?Ти певен?Тоді прощавай, моє кохання, прощавай!”

Вона квапливо стрибнула у його обійми, поцілувала його майже брутально,а за мить вже торувала свій шлях крізь молоді деревця та зникла у лісі майже безшумно. Навіть зараз він не з’ясував її прізвища або адреси. Хай там як, не було ніякої різниці, зрештою це було немислимо, щоб вони коли-небудь змогли зустрітися у житловому приміщенні або обмінятися будь-якого роду письмовими повідомленнями.

Попередня
-= 49 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 10.

Останній коментар

KennethQueep 12.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Irinsma 12.04.2024

Is there any of the moderators, because I can not answer a new topic?
Maybe I'm doing something wrong?
Need your help.
Yours faithfully.


SerghoarD 12.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Додати коментар