Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Бенкет Стерв'ятників

- Що, боляче? Хочеш, вилікую?

- Облиш його, - крикнула Брієна, а Дік, закриваючи закривавленими руками голову, знову заволав: - НЕ ТРЕБА! - Шагвелл, розкрутивши свій обушок, обрушив його на обличчя Креба . Пролунав жахливий хрускіт, і в тиші, що наступила Брієна почула стукіт власного серця.

- Який ти поганий, Шаггі. - Чоловік, вилізлий з колодязя, засміявся, побачивши обличчя Брієни. - Знову ти, жінко? Вирішила нас вистежити? Або скучила без друзів?

Шагвелл, перескакуючи з ноги на ногу, обертав кистенем.

- Вона по мене приїхала. Вона про мене марить кожну ніч, коли суне пальці в щілинку. Вона хоче мене, хлопці! Кобилище стужилася по своєму веселому Шаггі! Я її накачаю дурним насінням через дупу, і вона ожеребиться маленьким мною.

- Тоді тобі інша дірка потрібна, Шаггі, - зі своїм дорнійським розспівом сказав Тимеон.

- А я спробую і ту, і іншу. Для вірності. - Він наблизився до Брієни праворуч, між тим як Піг обходив її зліва, змушуючи притулитися спиною до скелі. Проїзд на трьох, згадала Брієна.

- Вас тут тільки троє.

- Ми всі розбрелися хто куди після Харренхолла, - сказав Тимеон. - Утсивок зі своїми подався на південь, в Староміст, Рорж вирішив спробувати щастя в Солеварнях, а ми з хлопцями посунули в Дівочий Ставок, але на корабель так і не потрапили. - Дорнієць зважив на руці спис. - А Варго сильно захворів від твого укусу. Вухо у нього потемніло і стало гноїтися. Рорж і Утсивок хотіли відразу піти, а Хоут їм - ні, мовляв, тримайте замок. Я, каже, лорд Харренхоллський , і ніхто цього у мене не відніме. Шепеляво, само собою, як завжди. Ми чули, що Гора вбивав його по частинах - нині руку відрубає, завтра ногу, а обрубки потім забинтує, щоб козел не загнувся. Член він приберіг наостанок, але тут за ним прислали птицю і відкликали його в Королівську Гавань, тому він прикінчив Хоута і поїхав.

- Я тут не через вас. Я шукаю... - Вона трохи не сказала «свою сестру». - Шукаю одного дурня.

- Так я і є дурень, - проспівав Шагвелл.

- Ти не той. Я іншого шукаю... він подорожує зі знатною дівчиною, дочкою лорда Старка з Вінтерфелла.

- Тоді тобі потрібен Пес, - розсудив Тимеон, - але його тут теж немає. Тільки ми.

- Сандор Кліган? Чому він?

- Так вона у нього, донька Старка. Я чув, вона їхала в Ріверран, а він її вкрав, пес поганий.

Ріверран. Вона їхала в Ріверран. До своїх дядьків.

- Звідки ти знаєш?

- Один чоловік мені сказав. Із шайки Беріка. Лорд блискавка її теж шукає. Розіслав своїх людей вгору і вниз по Тризубу. Ми натрапили на трьох таких після Харренхолла, ну і випитали з одного правду.

- Він міг і збрехати.

- Міг, але не збрехав. Після ми чули, що Пес вбив трьох людей свого брата в харчевні на перехресті доріг. Там з ним була дівчина. Господар присягнувся в цьому перед тим, як Рорж його порішив. І повії те ж саме підтвердили. Ох і потвори ж. З тобою не порівняти, звичайно, але все ж...

Зуби мені заговорює , зрозуміла Брієна. Пиг наблизився зліва, Шагвелл стрибнув до неї справа. Вона позадкувала, усвідомлюючи, що так вони скоро скинуть її з кручі.

- Не підходьте!

- Я, мабуть, в ніс тобі вставлю, жінко, - оголосив Шагвелл. - Ось сміхота то буде!

- Членик то у нього малесенький, - пояснив Тимеон. - Опусти свій меч, і ми обійдемося з тобою по хорошому. Нам треба золото, щоб з контрабандистами розплатитися, от і все.

- А якщо я дам вам золота, ви нас відпустите?

- Відпустимо, якщо даси дещо ще, - посміхнувся Тимеон. - Всім трьом. І заплатимо, як порядній шльондрі, по оленеві з носа. А ні, так ми все одно візьмемо і твоє золото, і тебе.

Згадай, що Гора робив з Варго Хоутом, і вирішуй. Ну, що вибираєш?

- Ось це, - сказала Брієна і метнулася до Піга.

Він заслонився своїм уламком меча, але клинок Брієни пройшов нижче, легко проколовши стегно Піга крізь щільну шкіру і шерсть. Він впав навзнак, встигнувши чиркнути сталлю по кольчузі Брієни. Вона, добивши його ударом в горло, повернулася до Тимеону якраз у ту мить, коли він метнув спис. Він пролетів мимо, злегка зачепивши її щоку. Бачиш , сір Гудвін , подумала вона, відчуваючи, як по обличчю біжить кров. Рука у мене не здригнулася.

- Твоя черга, - сказала вона Тимеону, доставшому другий спис, ще коротше і товстіше першого. - Кидай.

- Ага. Щоб ти ухилилася, а потім мене заколола? Давай ти, Шаггі.

- Ну так. Бачив, що вона з Пигом зробила? Їй місячні в голову вдарили. - Вони обступили її з двох сторін, і як Брієна не поверталася, один неодмінно опинявся у неї за спиною.

- Давай, - поквапив Тимеон. - Дохлу її теж обробити можна.

Попередня
-= 134 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!