Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Бенкет Стерв'ятників

- Ну, дякую тобі. - Засвистів розкручуваний кістень. Вибери одного , сказала собі Брієна. Вибери і убий , тільки швидко. Кинутий незрозуміло звідки камінь влучив Шагвеллу в голову, і Брієна, не роздумуючи, кинулася на Тимеона.

Він був сильнішим Піга, але його короткий метальний спис не міг змагатися з Валірійської сталлю. Ніколи ще Брієна не діяла з такою спритністю. Вірний Клятві в її руках здавався живим. Дорнієць встиг поранити її в плече, але вона тут же відрізала йому вухо і половину щоки, а потім, пробивши кольчугу, увігнала добрий фут стали йому в живіт.

Він ще намагався боротися, коли вона висмикнула меч. По жолобках на клинку текла кров. Тимеон, обмацавши свій пояс, вийняв кинджал, і вона відрізала йому руку, подумавши: це тобі за Джеймі.

- Змилуйся, Матір, - видихнув Тимеон. Кров текла в нього з рота і перерубленного зап'ястя. - Кінчай. Відправ мене назад у Дорн, проклята сука.

Вона виконала його прохання.

Оглушений Шагвелл стояв на колінах, шукаючи кістень. Коли він піднявся на ноги, його стукнув по вусі ще один камінь. Подрик заліз на зруйновану стіну і стояв серед плюща, тримаючи напоготові третій.

- Я ж казав, що вмію битися! - крикнув він.

- Здаюся, - намагаючись відповзти, заволав дурень. - Не чіпайте Шаггі. Гріх убивати такого забавника.

- Ти нітрохи не краще їх усіх. Ти грабував, ґвалтував і вбивав.

- Так, брехати не буду... зате я смішний. Хлопці від моїх жартів животики надривають.

- А жінки плачуть.

- Тут вже я ні при чому. У вас просто немає почуття гумору.

- Копай могилу. Тут, під чардеревом, - показала мечем Брієна.

- Чим? Лопати то немає.

- У тебе є руки. - На одну більше , ніж ви залишили Джеймі.

- Варто працювати? Залиш їх воронам.

- Ворон нагодують Тимеон і Пиг, а Дік Пройдисвіт ляже в могилу. Він Креб. Це його вотчина.

Земля розм'якла від дощів, однак дурень рив могилу до самого вечора. Він впорався з цим затемна, до крові обідравши собі руки. Брієна сховала в піхви Вірного Клятві і понесла Діка Креба до ями. На його обличчя страшно було дивитися.

- Пробач, що не довіряла тобі. Я розучилася вірити кому б то не було.

Дурень міг би ще спробувати , подумала вона, опустившись на коліна біля краю могили, я як раз повернулася до нього спиною.

Вона не помилилася. Його хрипке дихання пролунало у неї над вухом за мить до того, як Подрик застережливо крикнув. Шагвелл заніс над нею гострий камінь, але у неї в рукаві був кинджал.

Ніж майже завжди виявляється сильніше каменя.

Брієна відбила у бік його руку і встромила лезо йому в живіт.

- Смійся тепер, - наказала вона, але він застогнав. - Смійся. - Вона схопила його однією рукою за горло і ще раз штрикнула в живіт. - Смійся! - Вона повторювала це, поки її рука до зап'ястя не почервоніла від крові і запах дурневої смерті не встав поперек горла, але Шагвелл так і не засміявся. Почувши власні схлипування, вона кинула ножа, і її затрясло.

Подрик допоміг їй укласти Діка у могилу. Всходив місяць. Брієна кинула в яму двох золотих драконів.

- Навіщо це ви, міледі... сір? - запитав Под.

- Я обіцяла заплатити йому, коли ми знайдемо дурня.

Позаду почувся сміх. Вона вихопила з піхов Вірного Клятві, очікуючи побачити ще когось з скоморохів, але на стіні стояв сір Хіль Хант.

- Якщо в пеклі є борделі, він вам скаже спасибі. Якщо ні, ви даремно переводите золото.

- Я тримаю своє слово. А ви що тут робите?

- Лорд Рендилл наказав мені їхати за вами. В тому неймовірному випадку, якщо б ви знайшли Сансу Старк, я повинен був доставити її в Дівочий Ставок, не заподіявши вам при цьому ніякої шкоди.

Подивилася б я, як би це у вас вийшло, - пирхнула Брієна.

- Що ви маєте намір робити тепер, міледі?

- Поховати його.

- Щодо леді Санси, хотів я сказати.

Брієна поміркувала.

- За словами Тимеона, вона прямувала в Ріверран, і десь по дорозі її перехопив Пес. Якщо я знайду його...

- ...то він вас уб'є.

- Або я його. Допоможете мені поховати бідного Креба , сір?

- Ні один справжній лицар не в силах відмовити такій красі. - Сір Хіль зліз зі стіни, і вони втрьох закидали землею могилу. Місяць піднімався все вище, і голови забутих королів під землею пошепки розповідали свої секрети.

ПРИНЦЕСА

Під палючим сонцем Дорна багатство вимірюється не тільки золотом, але і водою, тому всі його колодязі ревно охороняються. Але колодязь в Шандистоні висох сто років тому, і його охоронці перемістилися в більш вологу місцевість, кинувши своє скромне житло з колонами і потрійною аркою. Після них сюди з'явилися піски і повернули собі колишні володіння.

Попередня
-= 135 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!