Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Бенкет Стерв'ятників

Аріанні, коли вона їздила з трьома піщаними змійками відвідувати матір Тієни, траплялося переправлятися через Мандер. Порівняно з цим могутнім потоком Зелена Кров чи могла називатися річкою, однак вона давала життя всьому Дорну. Ім'я їй дали за мутно зелений колір, але зараз ця зелень горіла на сонці золотом. Рідко очам Аріанни видавалося настільки приємне видовище. Далі все просто: вони підуть на жердинах вгору до Вервія і піднімуться з припливу, скільки буде можливо. Достатньо часу, щоб підготувати Мірцеллу до всього, що їм належить. За Вервиєм знову почнуться піски. Щоб подолати їх, їм знадобиться допомога Пісковика і Пеклового Пагорба, але Аріанна не сумнівалася, що отримає її. В будинку Уллерів виховувався Червоний Змій до свого посвячення в лицарі, а коханка Змія Елларія Сенд - позашлюбна дочка лорда Кворгила, тобто четверо піщаних змійок припадають йому онуками. Аріанна вирішила, що коронує Мірцеллу в Пекловому Пагорбі і там же підніме свої прапори.

Човен, укритий гілками плакучої верби, чекав їх в лізі вниз за течією. Ці суденця, низькі і широкі, Юний Дракон презирливо називав «хатинками на плотах», але тут він був явно несправедливий. Всі сирітські човни, крім зовсім уже бідних, яскраво розмальовані і покриті майстерним різьбленням. Ця, з дерев'яним кермом у вигляді русалки та риб'ячими головами по бортах, являла погляду всі відтінки зеленого. На палубі жердини, канати і судини з оливковою олією, на носі і кормі - залізні ліхтарі. Але де ж команда? - подумала Аріанна, не бачачи жодного чоловіка.

- Гей ви, лежня, риб'ячі очі, прокидайтеся, - закричав Гаррин, зістрибнувши з коня. - Приймайте свою королеву! Вилазьте і несіть вино. У мене в роті...

Двері палубної надбудови відкрилася, і на сонце вийшов Арео Хотах зі своєю сокирою.

Гаррин завмер на місці, Аріанні ж здалося, ніби сокира перерубала її навпіл. Не може бути. Не може бути, щоб усе скінчилося цим.

- Ти останній, кого я очікував тут побачити, - сказав Дрю, і принцеса зрозуміла, що пора діяти.

- Геть! - крикнула вона, зіскочивши на землю. - Аріс, захищайте принцесу...

Хотах ударив держаком про палубу, і над різьбленими бортами піднялася дюжина гвардійців з метальними списами й арбалетами. Ще кілька з'явилися на даху каюти.

- Здавайтеся, моя принцеса, - сказав капітан, - інакше нам доведеться перебити всіх, крім вас і дитини, як наказав був ваш батько.

Мірцелла, не ворушачись, сиділа в сідлі, Гаррин повільно задкував з піднятими руками.

- Здатися буде розумніше, - сказав Дрю, відстебнув пояс з мечем і кинув його на землю.

- Ні! - Сір Аріс поставив коня між Аріанною і солдатами. Клинок в його правій руці виблискував сріблом, ліву він встиг протягнути в лямку щита. - Ви не візьмете її, доки я живий.

Дурень ти дурний , промайнуло в голові Аріанни.

- Ти що, Окхарт, сліпий або дурний? - реготнув Темна Зірка. - Їх дуже багато. Сховай меч.

- Робіть, як він каже, сір Аріс, - порадив Дрю.

Ми попалися , сір , хотіла сказати Аріанна. Ваша смерть нічого не вирішить. Здавайтеся , якщо любите вашу принцесу. Але слова ці так і залишилися несказаними.

Сір Аріс Окхарт, глянувши на неї з тугою і любов'ю, встромив золоті остроги в боки свого коня і пішов в атаку.

Він мчав до човна, і білий плащ тремтів у нього за плечима. Нічого настільки лицарственного і такого навіженого Аріанні на своєму віку бачити не доводилося.

- Ніііііііі! - закричала вона, але дар мови повернувся до неї занадто пізно. Загудів один арбалет, за ним інший. Хотах викрикнув щось. Важкий дубовий щит на такій відстані захищав не краще пергаменту. Перший болт прибив його до плеча лицаря, другий подряпав Арісу скроню. Кинутий кимось спис влучив коневі в бік, але скакун, хитаючись, продовжував бігти вгору сходнями. - Ні, - кричав хтось, якась маленька дурненька, - ні, не треба, я цього зовсім не хотіла. - Мірцелла теж пронизливо кричала від страху.

Меч сіра Аріса махнув вправо і вліво, убивши двох списоносців. Кінь, ставши дибки, вдарив в обличчя гвардійця, перезаряжавшего арбалет, але інші продовжували стріляти. Скакун, втиканий болтами, звалився на палубу. Аріс встиг впасти з нього і навіть втримав меч. Він підвівся на коліна поруч з переможеним конем... і над ним виріс Арео Хотах.

Білий лицар занадто повільно підняв свій меч. Сокира Хотаха відокремила від плеча його праву руку, що злетіла, бризкаючи кров'ю, вгору, знову опустилася в страшному дворучному розмаху.

Голова Аріса Окхарта хлопнулась в очерети, і Зелена Кров, тихо плеснувши, змила червону.

Аріанна не пам'ятала, як злізла з коня, Може - просто впала. Впираючись колінами й руками в пісок, вона ридала, тряслася і вивергала назовні свою вечерю. Ні , стукало у неї в голові. Ніхто не повинен був постраждати , адже я так добре все придумала.

Попередня
-= 141 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!