Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Бенкет Стерв'ятників

На сходах Осмунд Кеттлблек порівнявся з нею, високий і стрункий, весь у білому. Переконавшись, що тут більше нікого немає, Серсея взяла його під руку.

- Як поживає ваш молодший брат?

- Непогано, - зам'явся сір Осмунд, - от тільки...

- Тільки що? - з натяком на гнів промовила королева. - Зізнаюся, моє терпіння закінчується. Нашому любому Осні давно пора стати жеребчиком при нашій кобилці. Я призначила його щитом Томена, щоб він кожен день міг бувати в її присутності, а трояндочка досі не зірвана. Може, його чари не діють?

- З його чарами все в порядку - він як ніяк Кеттлблек. - Сір Осмунд запустив пальці в своє маслянисте чорне волосся. - Вся справа в ній.

- Що ви хочете цим сказати? - Серсея вже почала сумніватися щодо сіра Осні. Можливо, інший припав би Маргері більше за смаком. Скажімо, Аурин Уотерс з його сріблястим волоссям або здоровенний чолов'яга на зразок сіра Таллада. Дівчина віддає перевагу комусь ще? Ваш брат неприємний їй?

- Дуже навіть приємний. Він розповідав, що днями вона помацала шрами у нього на обличчі і запитала, що за жінка його нагородила ними. Він не говорив, що це зробила жінка, але вона все одно дізналася - напевно, від когось іншого. Вона і застібку його плаща поправляла, і волосся прибирала з чола, і все таке. Один раз, у мішеней, вона попросила його показати, як треба тримати довгий лук, і він її обняв. Вона сміється з його бешкетних жартів і відповідає на них своїми, ще більш сміливими. Вона хоче його, це ясно, але...

- Але? - повторила Серсея.

- Вони ніколи не бувають одні. Король з ними майже весь час, а якщо не він, то ще хто-небудь. Дві з її дам сплять з нею в одному ліжку, міняючись по черзі. Дві інші приносять їй сніданок і допомагають одягнутися. Молиться вона зі своїми септами, читає з кузиною Елінор, співає з кузиною Еллою, шиє з кузиною Меггою. Вона бавиться соколиним полюванням з Янною Фоссовей або Меррі Крейн або грає в «прийди до мене в замок» з маленькою Бульвер. Вона нікуди не виїжджає без п'яти шести супутників і бере з собою дюжину гвардійців щонайменше. Чоловіки оточують її завжди, навіть у Дівочому Склепі.

- Чоловіки? - Це вже обіцяло надію. - Що за чоловіки?

- Співаки, - знизав плечима сір Осмунд. - Вона просто схиблена на співаках, жонглерах і різних інших скоморохах. А за її кузинами постійно увиваются лицарі. Осні каже, що всіх гірше сір Таллад. Цей здоровий йолоп ніяк не може вибрати між Елінор і Еллою, але одну з них конче хоче. Близнюки Редвин теж весь час при них. Боббер носить квіти і фрукти, Орясин бринькає на лютні - ні дати ні взяти кішку душать, каже Осні. Цей, з Літніх островів, теж під ногами плутається.

- Джалабхар Ксо? - пирхнула Серсея. - Він, не інакше, випрошує у неї золото й мечі, щоб відвоювати свою батьківщину. - Ксо під своїм пір'ям і коштовностями, в сутності, жебрак. Роберт міг би покласти край його докучанням одним твердим «ні», але цьому п'яничці, бачите, смерть як закортіло завоювати Літні острова. Розмріявся про темношкірих голих красунь у плащах з пір'я, з чорними, як вугілля, сосками. Тому замість «ні» Роберт завжди відповідав Ксо «на майбутній рік», і цей рік так і не настав ніколи.

- Не знаю, випрошує, ваша величність. Осні говорить, він вчить їх своєї мови. Тобто не його, а кор... кобилку з кузинами.

- Кобила, що говорить на мові Літніх островів, справила великий шум, - сухо промовила Серсея. - Скажи братові, щоб добре нагострив шпори. Скоро я знайду для нього спосіб осідлати коня, можете бути впевнені.

- Скажу, ваша величність. Йому і самому не терпиться. Кобилка то хороша.

Він бажає тільки мене , дурень ти такий , подумки сказала Серсея. У Маргері між ніг він шукає лише своє лордство. При всій її закоханості в Осмунда він деколи здавався їй таким же тупицею, як Роберт. Треба сподіватися, що мечем він орудує швидше, ніж головою. Томену це коли небудь може знадобитися.

Йдучи під тінню згорілої Вежі Правиці, вони почули крики «ура». Якийсь зброєносець, проскакав по двору, спритним ударом привів поперечку кинтани в рух. «Ура» йому кричав курник Маргері на чолі з нею самою. Багато шуму із нічого. Можна подумати, цей хлопчисько переміг на турнірі. Не встигнувши подумати про це, Серсея з переляком побачила, що вершник - не хто інший, як Томен в позолоченому панцирі.

Залишилося лише посміхнутися і підійти до сина. Лицар Квітів допоміг йому спішитися, і хлопчик, сам не свій від хвилювання, питав усіх і кожного:

- Бачили? Я зробив усе так, як сказав сір Лорас. Ви бачили, сір Осні?

- Бачив, - підтвердив Осні Кеттлблек. - Чудове видовище.

Попередня
-= 158 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!