Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Бенкет Стерв'ятників

Будинок Орача з того часу майже не змінився.

- Стіни на місці, - зауважив Джеймі, йдучи з мейстером по галереї.

- Лорд Лансель сподівається згодом прикрасити їх гобеленами побожного змісту.

Побожного змісту! Джеймі насилу втримався від сміху. Стіни тут були голими і в перший його приїзд, але Тіріон помітив на них темні прямокутники. Сір Реймен зняв гобелени, але не міг прибрати залишені ними сліди. Після Біс сунув пару оленів комусь із слуг, і той вручив йому ключ від підвалу, де були знайдені зниклі гобелени. Тіріон, взявши свічку, показав їх братові - всі вони зображували королів династії Таргарієнів, від Ейєгона Першого до Ейєриса Другого. «Якщо розповісти Роберту, він міг би зробити лордом Даррі мене», - зауважив, пирхаючи, карлик.

Мейстер Оттомор привів Джеймі на самий верх.

- Сподіваюся, вам тут буде зручно, мілорд. Ось місце для відправлення природних потреб, а ваше вікно виходить на богорощу. Спальна кімната прилягає до опочивальні її милості, але їх розділяє комірчина для служниці.

- Виходить, це покої самого лорда Даррі?

- Точно так, мілорд.

- Мій кузен занадто добрий. Я зовсім не мав наміру виганяти його з власної спальні.

- Лорд Лансель спочиває не тут, а в септі.

Спить з Дівою і Матір'ю, коли у нього за дверима молода дружина? Джеймі не знав, сміятися йому чи плакати. Може, він молиться про дарування йому чоловічої сили. У Королівській Гавані пліткували, що після поранення він втратив її остаточно. Але Лансель не може не розуміти, що постаратися все таки треба. Його положення на нових землях не буде міцним, поки дружина, наполовину Даррі, не народить йому сина. Джеймі починав каятися, що вирішив заїхати сюди. Він подякував мейстеру, і той пішов.

Тут зміни, і не в кращу сторону, були в наявності. На підлозі замість мирійського килима лежав несвіжий очерет, нові меблі явно робили поспіхом. У колишньому ліжку сіра Реймена Даррі з коричневим оксамитовим пологом і стовпчиками, покритими різьбленням у вигляді листя і лоз, могли влягтися шестеро осіб. Постіль Ланселя являла собою тапчан з горбистим солом'яним матрацом - він стояв під самим вікном, щоб сплячий на ньому прокидався при перших проблисках світла. Те інше ліжко швидше за все порубали на друзки, спалили або поцупили, але все ж...

Коли принесли ванну, Ллю зняв з Джеймі чоботи і допоміг відстебнути золоту руку. Пек з Гарретом наносили води, Піа відшукала чисту зміну одягу для вечері. Вона боязко поглядала на Джеймі, витрушуючи пил з його дублету, і він з незручністю примічав вигини грудей і стегон під грубою полотняною сукнею. Йому згадувалися слова, які вона шепотіла йому на вухо в Харренхоллі в ту ніч, коли її прислав до нього Квиберн. Тепер , коли мені доведеться лежати під іншим чоловіком , я закрию очі і уявляю , що це ти , говорила вона.

Він порадів, коли вода у ванні приховала його порушення, - але тут на пам'ять йому прийшла інша купіль, розділена нимм з Брієною. Його тоді лихоманило, він втратив багато крові, і гаряча вода так розморила його, що він наговорив зайвого. Зараз такого виправдання у нього не було. Пам'ятай свої обітниці. Це Тіріон міг укласти Піа в своє ліжко , а тобі це непристойно.

- Принеси мило і щітку, - сказав він Пеку, - а ти, Піа, можеш йти.

- Так, мілорд. Дякую. - Кажучи, вона прикривала рукою рот з вибитими зубами.

- Хочеш її? - запитав Джеймі Пека, коли вона вийшла. Зброєносець почервонів.

- Ну так роби, якщо вона не проти. Вона напевно навчить тебе дечого, що знадобиться тобі в шлюбну ніч, а байстрюка навряд чи тобі принесе. - Раз Піа не завагітніла, побувавши під половиною батьківського війська, то швидше за все і не здатна на це. - Тільки дивись, поводься з нею дбайливо.

- Дбайливо, мілорд? Як це?

- Говори ласкаві слова і будь ніжний. Ніхто не змушує тебе одружитися на ній, але поки ви лежите в ліжку, ставилися до неї як до своєї молодої дружини.

Хлопець кивнув.

- От тільки... де мені це зробити, мілорд? Адже місця немає відповідного...

- Вечеря займе не одну годину, - усміхнувся Джеймі. - А цей матрац хоч і грудковатий, але цілком згодиться.

- Постіль мілорд? - витріщив очі Пек.

- Ти сам відчуєш себе лордом, якщо Піа добре знає свою справу. - Нарешті хоч хтось використає це жалюгідне ложе за призначенням.

Ввечері Джеймі Ланістер зійшов вниз в червоному оксамитовому дублеті з парчовими прорізами, з золотим, прикрашеним чорними діамантами ланцюгом на шиї. Золота рука, добре відполірована, так і виблискувала. Одягатися тут в біле він вважав недоречним. Борг очікував його в Ріверрані - сюди його привело інше.

Попередня
-= 203 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!