Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Бенкет Стерв'ятників

Броні всього лише дрібниця, хоча й прикра. Вона ніколи не вірила по справжньому, що він покриває Біса. Братик занадто розумний, щоб дозволити Лолліс назвати її виродка своїм ім'ям, знаючи, що це накличе на неї гнів королеви. Леді Меррівезер вірно розсудила, вказавши Серсеї на це. Найманець швидше за все вигадав свій жартик сам. Серсея уявляла собі, як він з нахабною усмішкою і чашею в руці дивиться на свого пасинка, що смокче здоровенний гарбуз Лолліс. Смійся , поки можеш , сір Брон, - скоро будеш кричати від болю. Насолоджуйся своєю божевільною леді і краденим замком. Коли прийде час , я прихлопну тебе , як муху. Не послати на цю справу Лораса Тірела , якщо він , проти сподівання , повернеться живим з Драконячого Каменю? Буде просто чудово , якщо вони доб'ють один іншого , як сір Аррик і сір Еррик. Що до Стокворт... ні, не бажає вона більше думати про Стокворт.

Коли королева повернулася у спальню, Таєна вже спала. Голова у Серсеї крутилася. Це все від вина і недосипання, сказала вона собі. Не щоночі до неї приходять з настільки поганими вістями. Вона хоча б прокинулася, а Роберт сп'яну ні за що б не встав, що вже там говорити про якісь рішення. Все довелося б вирішувати Джону Аррену. Серсеї було приємно думати, що з державними справами вона справляється краще Роберта.

За вікном вже починався світанок. Серсея сіла на ліжко поруч з Таєною, дивлячись, як здіймаються від дихання її груди. Що їй сниться Мир? Або її коханець зі шрамом, смаглявий і небезпечний, не визнає відмови? Але вже точно не лорд Ортон. Серсея легенько взяла одну її грудь в долоню, відчувши тепло і атласну гладкість шкіри. Потім злегка стиснула руку, провела великим пальцем по великій вишні соска - знову і знову, поки темна ягода не зробилася твердою. Її погляд зустрівся з відкритими очима Таєни.

- Тобі приємно?

- Так, - відповіла леді Меррівезер.

- А так? - Пальці Серсеї здавили і викрутили сосок.

- Боляче, - скрикнула Таєна.

- Це все вино. Я випила штоф за вечерею і ще один з вдовою Стокворт. Довелося пити, щоб вона заспокоїлася. - Вона скрутила інший Таєнин сосок. - Я королева і маю намір скористатися своїми правами.

- Як вам буде завгодно. - Волосся у Таєни чорні, як у Роберта, але на лобку вони вологі, а у Роберта завжди були жорсткими і сухими. - Прошу вас, продовжуйте, моя королева. Робіть зі мною, що хочете. Я ваша.

Ні, не те. Вона не відчувала того, що повинен був відчувати Роберт, коли брав її. Для неї це задоволення замовлено. Таєна - справа інша. Соски у неї перетворилися у два чорних алмази, з лона сочиться волога. Роберт охоче б з тобою позабавився. Серсея просунула в мирійський колодязь палець, за ним інший, поводила ними туди-сюди. Але потім , справивши свою нужду , він не згадав би , як тебе звуть.

Серсеї хотілося знати, чи обійдеться у неї з жінкою так само легко, як завжди обходилося з Робертом. Десять тисяч ваших дітей знайшли смерть у мене в руці , ваша величність. Вона занурила третій палець в глибини Світу. Поки ти хропів , я слизивала твоїх синів з обличчя і пальців одного за іншим , всіх твоїх блідих липких принців. Ти користувався своїми правами , а я в темряві поїдала твоїх спадкоємців. Таєна, здригнувшись, видихнула якісь слова чужою мовою, вигнулась дугою, закричала. Можна подумати, що її ріжуть живцем. Серсея представила, що її пальці, як кабанячі ікла, розпорюють мирійку від паху до горла.

Але це було не те.

У неї ніколи нічого не виходило ні з ким, крім Джеймі.

Вона хотіла прибрати руку, але Таєна впіймала її й стала цілувати пальці.

- Мила королева, що я можу зробити для вас? - Вона доторкнулася до лона Серсеї. - Скажіть, чого вам хочеться, любов моя.

- Залиш мене. - Серсея лягла на бік і сховалася простирадлом, вся тремтячи. Вже світанок , думалося їй, а вранці я все забуду.

Цього не було, от і все.

ДЖЕЙМІ

Мідний рев труб увірвався у сині сутінки, і Джосмин Пекльдон тут же схопився, шукаючи пояс свого пана. Молодець хлопець, чуйно спить.

- Розбійники не сповіщають про себе трубами, - сказав йому Джеймі. - Меч мені поки не знадобиться. Це, мабуть, мій кузен, Захисник Заходу.

Вийшовши з намету, він побачив вершників: з півдюжини лицарів, двадцять кінних стрільців і стільки ж латників.

- Джеймі! - заревів кудлатий чоловік в позолоченій кольчузі і лисичачім плащі. - Худий зовсім і весь в білому! Та ще й бороду відпустив!

- Це всього лише щетина порівняно з твоїм лісом, кузен. - Жорстка борода і колючі вуса сіра Давена переростали в густіші бакенбарди, а ті зливалися з жовтою гривою на голові, прим'ятою щойно знятим шоломом. Десь посередині містилися кирпатий ніс і пара живих горіхових очей.

Попередня
-= 220 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!