Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Бенкет Стерв'ятників

Сір Осфрид перекинув завернене тіло через плече.

- Ланцюг мені потрібний, - попередила Серсея. - Дивіться не подряпайте золото. - Осфрид кивнув і пішов до дверей. - Ні, не через двір. - Вона вказала на двері у вогнищі. - Там є криниця, що веде в темниці. Туди.

Коли Осфрид став перед вогнищем на одне коліно, за дверима блиснув світ і почулися голоси. Назовні, зігнувшись у три погибелі, виліз Джеймі. Його чоботи були в попелі від останнього вогню, зігрівавшого лорда Тайвіна.

- З дороги, - кинув він Кеттлблекам.

- Ти знайшов вбивць? - кинулася до нього Серсея. - Скільки їх було? - Звичайно, більше одного. Один чоловік не зміг би вбити її батька.

- Від цієї шахти внизу розходиться півдюжини коридорів, - стомлено відповів її брат близнюк. - Їх всі перегороджують залізні решітки, замкнені на замок. Треба знайти ключі. - Він обвів поглядом спальню. - Лиходії, можливо, досі сидять десь тут, в стінах. Ці ходи - справжній лабіринт, і там темно.

Вона уявила собі Тіріона, що крадеться в товщі стін подібно жахливому щуру. Досить. Що за вигадки. Карлик сидить у себе в темниці.

- Нехай простукають стіни. Розбери всю вежу, якщо це необхідно. Вбивці повинні бути знайдені. Хто б не вчинив це, я хочу, щоб їх убили.

Джеймі притиснув її до себе здоровою рукою. Від нього пахло попелом, але ранкова зоря запалила його волосся золотом. Їй хотілося поцілувати його, але вона сказала собі: після. Він прийде до мене і після втішить мене.

- Ми його спадкоємці, Джеймі, - прошепотіла Серсея. - Нам з тобою доведеться завершити його працю. Ти повинен стати правицею замість батька. Адже ти розумієш, що повинен? Ти потрібен Томену...

Він відсторонив її від себе і сунув їй в обличчя свій обрубок.

- Правиця без правиці? Поганий жарт, сестро. Не проси мене стати правителем.

Дядько чує їх суперечку, і Квиберн теж. Чують і Кеттлблеки, протягуючі свою ношу через вогнище. Навіть гвардійці - Пакенс, Хок, Копито і Корновухий. Ще до ночі про це дізнається весь замок. Серсея відчула, як її щоки спалахнули.

- Правителем? Про це я тебе не просила. Правителькою, поки мій син не досягне повноліття, буду я.

- Не знаю, кого мені шкода більше - Томена або Сім Королівств.

Вона вдарила його по щоці. Джеймі загородився з котячою моторністю - але цьому коту бракувало однієї лапи. Її Ділоня залишила червоний слід у нього на обличчі.

Звук ляпаса підняв на ноги дядька Кивана.

- Знайшли де сваритися - біля смертного одра свого батька! Сорому у вас немає!

- Пробач, дядьку, - схилив голову Джеймі. - Сестра себе не пам'ятає від горя.

За це вона трохи не заліпила йому ще раз. Я , видно , з глузду з'їхала , вирішивши , що він придатний бути правицею. Краще вже зовсім скасувати цей титул. Правиці всі до єдиного приносили їй одні тільки біди. Джон Аррен поклав в її постіль Роберта Баратеона, а перед смертю встиг щось рознюхати про неї і Джеймі. Еддард Старк почав прямо звідти, де зупинився Аррен; його втручання змусило її позбутися від Роберта швидше, ніж їй би хотілося, - раніше, ніж вона змогла розправитися з його прилипчивими як чума братцями. Тіріон продав Мірцеллу дорнійцям, взяв її сина в заручники, а одного вбив. А вже коли в Королівську Гавань повернувся лорд Тайвін...

Наступний правиця буде знати своє місце, пообіцяла собі вона. Дядько Киван підійде як можна краще - невтомний, розсудливий, незмінно слухняний. Вона зможе на нього покластися, як покладався батько. Правиця з головою не сперечається. Вона готова правити державою, але на допомогу їй знадобляться нові люди. Піцель - виживший з розуму підлабузник, Джеймі разом з правою рукою втратив і мужність, а Мейсу Тірелу з його поплічниками Редвином і Рованом довіряти не можна. За цим злочином можуть стояти і вони. Лорд Тірел повинен був знати, що не буде правити Сімома Королівствами, поки живий Тайвін Ланістер.

З ним, однак, слід дотримуватися обережності. Місто сповнене його людьми. Одного сина він примудрився просунути навіть в Королівську Гвардію, а доньку має намір покласти у ліжко Томена. Згода батька на шлюб Томена з Маргері Тірел досі бісило Серсею. Дівчисько вдвічі старша за свого нареченого і двічі вдова. Мейс Тірел запевняє, що дочка його все ще незаймана, але у Серсеї з цього приводу великі сумніви. Джофрі не дожив до шлюбної ночі, але до нього Маргері побувала замужем за Ренлі... Чоловік може любити солодке винце з прянощами, але постав перед ним кухоль елю, і він осушить її одним духом. Треба сказати лорду Варису - нехай довідається з цього приводу, що буде можливо.

Згадавши про нього, вона застигла на місці. Чому Вариса немає тут? Він завжди на місці подій. Що б не сталося в Червоному Замку, євнух завжди тут як тут. Джеймі відразу з'явився, і дядько Киван, навіть Піцель тут побував... а Вариса немає. По спині Серсеї пройшов холодок. Ось хто винуватець. Він боявся, що батько зніме з нього голову, і вирішив його випередити. Лорд Тайвін завжди неДілюблював сюсюкаючого майстра над шептунами. А кому ж секрети Червоного Замку відомі краще, як не йому? Він, мабуть, обєднався з лордом Станнісом - адже вони разом засідали в раді у Роберта...

Попередня
-= 24 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!