Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Бенкет Стерв'ятників

- Як, і з кузинами теж? - заморгав Осні.

- З Меггою і Елінор, але не з Еллою. - Ця риска зробить всю розповідь більш правдоподібною. - Елла плакала і благала інших не грішити більше.

- Тільки з Меггою і Елінор? Або з Маргері теж?

- Ну зрозуміло. З нею в першу чергу. - Вона відкрила йому все, що задумала. Він, слухаючи, повільно переймався і нарешті сказав:

- Коли їй відрубають голову, я хочу отримати поцілунок, який вона мені так і не подарувала.

- Цілуй її скільки хочеш.

- А потім що? Стіна?

- Ненадовго. Томен - великодушний король.

Осні подряпав зполосованну шрамами щоку.

- Зазвичай, коли я брешу, то кажу, що до такої жінки навіть не торкався, а вона запевняє, що ще як торкався... але верховному септону мені брехати не доводилося. За це, мабуть, в пекло посилають - в те, що гірше.

Королева розгубилася - вона ніяк не очікувала зустріти страх божий у когось з Кеттлблеків.

- Ти відмовляєшся коритися мені?

- Ні, не відмовляюся. - Осні помацав її золотий локон. - В кожній брехні, кажуть, є частка правди... це їй смак додає. А ви посилаєте мене розповісти, як я спав з королевою...

Серсея ледь втрималася від ляпаса. Але вона зайшла занадто далеко, і на кону стоїть дуже багато. Все , що я роблю , робиться заради Томена... Вона взяла руку Осні і поцілувала. Військова рука, жорстка, мозолиста. У Роберта були такі ж руки.

- Ніхто не зможе сказати, що я зробила з тебе брехуна, - прошепотіла вона, обнявши його за шию. - Дай мені час і приходь в мою спальню.

- Ми й без того довго чекали. - Він рвонув ліф її сукні, і шовк з тріскому лопнув, який, як здалося їй, чула половина Червоного Замку. - Знімай інше, поки я не порвав. Тільки корону залиш - дуже вже ти мені в ній подобаєшся.

ПРИНЦЕСА У ВЕЖІ

Аріанна втішалася тим, що умови її ув'язнення не були суворими. Хіба став би батько так піклуватися про її зручності, якби збирався стратити її як зрадницю? Не може позбавити мене життя , говорила вона собі в сотий раз. Така жорстокість зовсім не в його натурі. Я його кров , його сім'я , його спадкоємиця , єдина його дочка. Якщо так треба, вона кинеться під колеса його крісла, визнає свою провину, буде молити про прощення. І заплаче. При вигляді сліз батько пробачить свою дочку.

Чи зможе вона сама пробачити себе - справа інша.

- Арео, - говорила вона Хотаху, коли той віз її через пустелю назад в Сонячний Спис, - я не хотіла, щоб з дівчинкою сталося щось погане. Повір мені.

Хотах тільки мукав у відповідь. Аріанна відчувала, як він сердитий. Темна Зірка, найнебезпечніший з жменьки змовників, пішов від нього. Зник у глибині пустелі з обагренним кров'ю клинком.

- Ти ж знаєш мене, капітане, - повторювала Аріанна. - З дитячих років знаєш. Ти завжди охороняв мене, як і мою леді мати. Ти приїхав з нею з Великого Норвоса, щоб бути її щитом на чужині. Тепер я, як ніколи, потребую твоєї захисту. Я не хотіла...

- Ваші наміри нічого не значать, маленька принцеса, - з кам'яним обличчям відповідав Хотах. - Тільки справи. Я шкодую, але тут наказує мій принц, а Хотах лише кориться.

Аріанна думала, що її відведуть до батька в Сонячну вежу, в його палату під кришталевим куполом, але Хотах доставив її в башту Спис, де передав сенешалю Рікассо і каштеляну сіру Манфрі Мартеллу.

- Пробачте старого, принцеса, - сказав Рикассо, - але підніматися з вами наверх я не стану, ноги не здужають. Сір Манфрі один проводить вас у кімнату, де ви будете чекати рішення принца.

- Точніше сказати, його вироку. Моїх друзів теж укладуть тут? - З Гаррином, Дрю та іншими її розлучили відразу після взяття під варту, і Хотах відмовлявся говорити з нею про них, повторюючи одне і те ж: «На то воля принца». Сір Манфрі виявився дещо відвертіше.

- Їх відвезли в Дощате місто, звідки відправлять на кораблі в Сіру Фортеця. Там вони і будуть міститися, поки принц не вирішить їхню долю.

Сіра Фортеця! Напівзруйнований замок, що стоїть на кручі над Дорнським морем, похмура в'язниця, куди відправляють вмирати найзапекліших лиходіїв.

- Батько має намір стратити їх? - Аріанна не могла в це повірити. - Все, що вони робили, робилося з любові до мене. Якщо батько хоче крові, нехай це буде моя кров.

- Як принцесі буде завгодно.

- Я хочу говорити з ним.

- Він передбачав ваше бажання. - Сір Манфрі, тримаючи її під руку, піднімався все вище і вище - у неї вже перехоплювало подих. Висота Списа - півтори сотні футів, а її камера містилася майже на самому верху. Аріанна дивилася на кожні двері, мимо яких вони проходили, - не тут сидить одна з піщаних змійок?

Попередня
-= 266 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!