Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Бенкет Стерв'ятників

- Я знаю, тобі не велять зі мною говорити, але мені ніхто не забороняв говорити з тобою. - Вона продовжувала в тому ж дусі - про спекотну погоду, про те, що їла вчора на вечерю, про бідолаху Беландру, яка стала зовсім старою і неповороткою. Принц Оберин дав зброю кожній з своїх дочок, щоб вони завжди могли себе захистити, але у Аріанни Мартелл не було зброї, крім хитрості. Вона посміхалася і щебетала, не чекаючи від Седри взамін нічого, навіть кивка, не кажучи вже про слово.

На інший день за вечерею вона знову взялася за дівчину, яка прислуговувала їй. Цього разу вона згадала Гаррина. Седра злякано підвела очі й ледь не пролила вино повз кубка. Ага , попалася , подумала Аріанна.

Беручи назавтра ванну, вона завела мову про своїх взятих під варту друзів, у тому числі і про Гаррина.

Через нього я побоююся найбільше, - зізналася вона служниці. - Сироти не створені для неволі, вони потребують сонця і свіжого повітря. Хіба він переживе ув’язнення в сирій фортеці? Він там не протягне. - Седра промовчала, але стала блідою, а губку зціпила так, що мило капало на мирійський килим.

Проте знадобилося ще чотири дні і дві ванни, щоб вона здалася.

- Прошу вас, не треба, - прошепотіла вона, коли Аріанна розповідала їй, як Гаррин викидається з вікна своєї камери, щоб скуштувати свободи в останній раз перед смертю. - Ви повинні допомогти йому. Будь ласка, не дайте йому померти.

- Що ж я можу, раз сама сиджу під замком? - прошепотіла у відповідь принцеса. - Батько не бажає мене бачити. Тільки ти одна можеш врятувати Гаррина. Ти любиш його?

- Так, - спалахнувши, пробелькотіла Седра. - Але як мені врятувати його?

- Передай від мене привіт. Готова ти це зробити? Готова ризикнути заради Гаррина?

Седра, округливши очі, кивнула.

Отже , я обзавелася вороном , тріумфально подумала Аріанна. Але куди його послати? Єдиний змовник, який пішов з мереж принца Дора, - це Темна Зірка. Тепер його, можливо, вже схопили, а якщо ні, то він, звичайно, залишив Дорн. Мати Гаррина? Сироти Зеленої Крові? Ні. Їй потрібен чоловік, наділений владою, який міг би співчувати їх змові, хоча в ній і не складався. Не звернутися до власної матері? Але леді Мелларіо далеко за морем, у Норвосі. Притому принц Доран вже багато років не прислухається до думки своєї леді дружини. Тут потрібен лорд, досить сильний, щоб умовити батька звільнити Аріанну.

Самий могутній з дорнійських лордів - Андерс Айронвуд, принц крові, лорд Айронвуда і Захисник Кам'янистого Шляху, але не така вона дурна, щоб звертатися за допомогою до вихователя її брата Квентіна. Брат Дрю, сір Дезиел Дальта, колись шукав її руки, але він надто відданий своєму принцу. Крім того, Лицар Лимонного Гаю здатний вселити повагу хіба що дрібному лорду - проти принца Дорана він слабенький. Те ж саме відноситься і до батька Сільви Цяточки. Аріанна прийшла до висновку, що надії у неї тільки дві: Хармен Уллер, лорд Пеклового Пагорба, і Франклін Фаулер, лорд Піднебесного, Захисник Принцевого перевалу.

Половина Уллерів, говорить прислів'я, не в своєму розумі, а інша половина ще гірше першої. Елларія Сенд - побічна дочка лорда Хармена. Тепер вона і її маленькі доньки потрапили до в'язниці разом з іншими піщаними змійками. Це повинно було викликати гнів лорда Хармена, а Уллери в гніві небезпечні. Можливо, навіть занадто. Принцесі не хотілося піддавати небезпеці чиїсь життя.

Краще, мабуть, зупинитися на лорді Фаулері, Старому Яструбі. Він ніколи не ладнав з Андерсом Айронвудом. Кровна ворожнеча між їхніми будинками існує вже тисячу років, з тих пір, як Фаулери під час Німеріанської війни віддали перевагу Мартеллів Айронвудам. Леді Ним до того ж дружить з двійнятами Фаулер, але чи означає це що-небудь для Старого Яструба?

Свій таємний лист Аріанна писала довго і ретельно. Починався він так: «Вручіть подавцеві цього сто срібних оленів» - тоді його доставлять напевно. Далі вона писала, що знаходиться у вежі Спис, і благала про порятунок. «Хто б не визволив мене від неволі, він не буде забутий, коли я надумаю вступити в шлюб». Це змусить героїв поворухнутися. Поки принц Доран не вирішить інакше, вона залишається законною спадкоємицею Сонячного Списа, і її чоловік коли-небудь спільно з нею буде правити Дорном. Залишається молитися, щоб її рятівник опинився молодше тих старців, яких батько вже багато років пропонує їй в женихи. «Мені потрібен чоловік з зубами в роті», - заявила йому Аріанна, відмовивши останньому;

Вона не наважилася попросити пергамент, боячись викликати підозри у своїх тюремників, і написала лист на звороті сторінки, вирваної з Семикінцевої Зірки. Наступного банного дня вона сунула його в руку Седри.

Попередня
-= 269 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!