Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Бенкет Стерв'ятників

- Бережеш себе для лорда Роберта? - поддразнила Міранда. - Хіба який-небудь палкий зброєносець не домагається твоєї милості?

- Ні, - сказала Алейна, Роберт ж заявив:

- Алейна - моя подруга. Терранс і Джайлс її не отримають.

Зверху, стукнувшись об замерзлий замет, спустилася друга люлька. З неї вийшли мейстер Колемон і обидва зброєносця. З наступного прибутку Мадді, Гретчель і Мія Стоун.

- Нема чого всім стирчати нагорі, - тут же почала розпоряджатися вона. - Я візьму лорда Роберта і його свиту. Ти, Осей, привезеш сіра Лотора та інших, тільки дай мені годину фори, а ти, Каррот, завантажиш багаж. На якому мулі бажає їхати мілорд?

- Вони всі смердючі. Я поїду на тому сірому, з обгризеним вухом. Алейна буде їхати поруч зі мною, і Міранда теж.

- Там, де дорога дозволить. Ходімо, мілорд, я посаджу вас на мула. В повітрі так і пахне снігом.

Півгодини потому, розсадивши всіх, Мія віддала команду, і двоє стражників Небесного відчинили ворота. Мія їхала попереду, лорд Роберт, закутаний у свій ведмежий плащ, за нею, слідом Алейна з Мірандою, слідом Гретчель і Мадді, слідом Терранс Линдерлі і Джайлс Графтон. Закінчував кавалькаду мейстер Колемон що вів за собою другого мула, навантаженого зіллями і травами.

За стіною вітер посилився відразу. Тут, вище межі лісів, стихіям ніщо не перешкоджало. Алейна не забарилася порадіти своєму теплому одязі. Плащ затріпотів у неї за спиною, вітер зірвав з голови капюшон. Це не злякало її, а навіть розвеселило, але Роберт тут же заскиглив:

- Холодно. Треба повернутися і перечекати, поки не стане тепліше.

- Внизу буде тепло, мілорд, - запевнила Мія. - Ви самі побачите.

- Не хочу я нічого бачити, - відрізав Роберт, але Мія і вухом не повела.

Дорога представляла собою широкі сходи, вирубані в схилі гори, і мули знали її напам'ять. Подекуди лежали камені, обсипані зверху від постійних морозів і відлиг, з боків сліпуче білів сніг. Сонце сяяло, в яскраво-синьому небі кружляли соколи.

У найкрутіших місцях дорога йшла не прямо, а петляла по схилу. Чи Не дивно? На гору піднялася Санса Старк, а з гори їде Алейна Стоун. Тоді, на шляху в Гніздо, Мія наказала їй дивитися тільки вперед - вгору, а не вниз. Коли спускаєшся вниз доводиться дивитися мимоволі. Можна закрити очі - мул і без неї знає, куди йти. Але так скоріше вчинила б Санса, яка боялася всього на світі. Алейна старше неї і хоробріше. Байстрюки всі хоробрі.

Спочатку всі їхали один за одним, але як тільки стежка стала ширше, з Алейною порівнялася Міранда.

- Твій батько прислав нам лист, - заговорила вона так невимушено, ніби вони сиділи поруч зі своєю септою і шили. - Він їде додому і сподівається скоро побачити свою любу доньку. Ліонель Корбрей, за його словами, дуже задоволений своєю молодою дружиною, особливо приданим, яке вона йому принесла. Тільки б лорд Ліонель не забув, що йому спати з нею, а не з її скринями. До загального подиву, пише лорд Петір, на весілля з'явилися леді Уейнвуд і Лицар Дев'яти Зірок.

- Анья Уейнвуд? Та невже? - Схоже, лордів Хартії залишилося всього троє проти минулих шести. Їдучи, Петір Бейліш був упевнений, що переманить на свій бік Саймонда Темплтона, але не леді Уейнвуд. - Що він пише? - Гніздо таке відокремлене місце, що завжди приємно дізнаватися якісь новини з зовнішнього світу, хай і незначні.

- Більше нічого, але до нас прилітали інші птахи. Війна триває всюди, крім Долини. Ріверран здався, але Драконячий Камінь і Штормовий Край все ще тримають бік лорда Станіса.

- Леді Ліза вчинила мудро, позбавивши нас від війни.

- О так, вона була уособленням мудрості, наша добра леді, - з посмішкою підтвердила Міранда і поправилася на сідлі. - Чому всі мули такі кістляві і злісні? Мія погано їх годує. На товстому мулі їхати куди зручніше. Ти знаєш, що у нас новий верховний септон? А в Нічній Варті новий командувач, зовсім ще хлопчик, побічний син Еддарда Старка.

- Джон Сноу?!

- Сноу? Так, ймовірно.

Вона давним давно не згадувала про Джона, адже він не рідний її брат, однак... Тепер, коли Робб, Бран і Рікон мертві, з братів у неї тільки він і залишився. Вона тепер теж незаконнонароджена, як і він. Славно було б з ним побачитися, але про це й мови не може бути. У Алейни Стоун немає братів - ні рідних, ні зведених.

- Наш кузен Бронзовий Джон влаштував у себе в Рунстоні турнір, - продовжувала Міранда. - Вірніше, загальну сутичку для одних лише зброєносців. Передбачалося, що переможе в ній Гаррі Спадкоємець, і він насправді переміг.

- Гаррі Спадкоємець?

- Гарольд Хардінг, вихованець леді Уейнвуд. Думаю, тепер ми повинні називати його сіром Гаррі. Бронзовий Джон справив його в лицарі.

Попередня
-= 280 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!