Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Чарівні казки збірка 1

З її допомогою вони розбили вороже військо і кілька тижнів святкували славну перемогу. Король Алмон закохався в фею і підчас святкування попросив її стати його дружиною. Фаніель погодилась без вагань, бо також покохала короля.

- Я стану твоєю дружиною, та мушу попередити. Якщо коли не будь ти пожалкуєш, що одружився на мені, то на третій раз я зникну назавжди.

- Цього ніколи не станеться. З опалу пообіцяв король.

Одного разу на полюванні королю на очі натрапила на очі неймовірно красива дівчина, і він про себе подумав: «Шкода, що я уже одружений. Така красуня ця дівчина».

Королева Фаніель любила довгі прогулянки, і якось через це спізнилась на святковий обід. Король розгнівився і вголос вигукнув:

- Шкода, що я одружився на такій прихильниці прогулянок!

Коли Фаніель прийшла на обід, то попросила вибачення у всіх присутніх за спізнення. На що король відповів:

- Шкода, що моя королева забуває про гарні манери.

Тільки король сказав ось ці слова, як Фаніель почала танути на очах, і за кілька хвилин перетворилася на димку. Побачивши це король збагнув , що накоїв, він довго кликав свою кохану Фаніель. Та вона не повернулася до нього.

Опечалений втратою король Амон на подвірі свого замку встановив пам’ятник своїй кохані, із чистого золота. З того часу існує легенда, якщо юнак чи дівчина хочуть впевнитися, що коли поєднають свою долю із тим кого покохали, ніколи не будуть жалкувати про це. То йдуть до пам’ятника Фаніель і питають у неї: «Фея Фаніель, скажи, моєму серцю поможи. Чи буду я щаслива в шлюбі? Чи не жалкуватиму про це?». І якщо на протязі трьох днів дівчина чи юнак не почують від людей слова «жалкувати», то життя закоханих буде довгим і щасливим.

Попередня
-= 2 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 2.

Останній коментар

  19.11.2013

))))


  14.09.2013

клас


Додати коментар