Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Фотографія на пакеті

Я з жахом поглянув на пана.

- Нічого особливо, звичайнісінька ломка, - кинув він недбало. – Після ін’єкції морфію вона відчує райську насолоду. Однак наркотик доведеться заробити. Він коштує грошей, а вони, як відомо, не падають з неба.

Пан вимкнув дисплей і знову звернувся до Левка:

- Ти тільки уяви, дурень Кока сидів у цьому самому кріслі, поки я розважався з тією дівчиною. Ти не пам’ятаєш бува, як її звали? Здається, Варварою. Так, точно – Варя. Гарна була дівчина. Однак не надто зговірлива. Ну і що вона хотіла довести? Знаєш, Левко, я часто дивуюся, якими безглуздими бувають іноді гарні дівчата. Живи собі й радій, що ти ще потрібен комусь у цьому світі. Так ні, обов’язково якісь вибрики! Потім і самому їх шкода, та що поробиш – бізнес!

Пан зробив багатозначну паузу.

- А телепень Кока ну все одно, що підглядав у замкову шпарину, - вів він далі. – Уявляєш! І хто тільки займався його вихованням? Був тут, лупав очима на екран та ще й клацав своїм фотоапаратом. Дивіться, мовляв, який я вправний!

Левко нарешті скінчив чаклувати над високим бокалом із тонкого скла і, обережно встромивши соломинку у багатошарову рідину, подав його пану. Той відпив, прицмокнув і вдоволено захитав головою:

- Умієш, умієш приготувати справжній коктейль, не дивно, що твоя кав’ярня процвітає. Але ти слухай далі. Я коли вперше побачив пакет з фотографією, ледь не вмер від сміху. Ну скажи, хіба розумна людина так чинить? Якщо ти вважаєш, що тобі мало платять, прийди, поговори зі мною, виклади свої міркування. Можливо, я й погоджуся, що певні здібності заслуговують на щедрішу винагороду.

- Він приходив, - вставив Левко. – Ви саме грали в преферанс…

- Ет, - пан скривився. – Того разу, про який ти нагадав, Кока був непереконливий. А може, настрій у мене був кепський... Вагома причина, як на мене. Певно, що я погарячкував. Але ж він! Вдатися до шантажу, та ще й у такий ідіотський спосіб! Гадав, я злякаюсь якогось пакета із зображенням мертвої дівки! До речі, Левку, ти не знаєш, куди поділися фотографії тієї кралі? Здається, їх було чимало.

Попередня
-= 18 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар