Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Футбольний роман

ТАЙМ 1


Частина 1

Коли з’явилось кохання

РОЗДІЛ І

Майданчик був обгороджений дрібною сіткою, яка зупиняла м’яч, якщо той стрімголов летів в аут. І він зупинявся: дзвякнувши залізяччям, падав поряд і чекав, поки його введуть у гру, щоб знову заковзати вибіганим полем, яке через регулярність спортивних поєдинків мало вигляд занедбаної діляночки, ніби випадково окресленої білими смугами. Від запеклої боротьби біля воріт не залишилося ані травиночки, місцями поле полисіло від підкатів: коли хлопці, намагаючись зіграти точно в м’яч, розпорювали землю шипами. Де-не-де розмітка потребувала оновлення, бо і її зачіпали гравці, стримуючи шалений лет м’яча.

А він і справді шаленів серед такої кількості зірок світового футболу: зідани, лемпарди, шевченки, ґігзи. Зібрало їх тут... просто вирішили поганяти м’яча після уроків. А що виходило в них це непогано, то гра їх захопила. Ніщо крім м’яча вже не могло привернути їхню увагу. Звідусіль лунали вигуки: “Пасуй на мене!”, “Я вільний!”, “Сюди, сюди!” та емоційні коментарі: “Що ти робиш?!”, “Ти можеш влучити по м’ячу?!“, “Нездара!”.

Зіпрілі вони вже були готові поскидати свої іменні футболки, але ж розуміли, яке значення для гри має цей атрибут.

Гонитва не припинялася ні на мить: чергова атака переростала в ефект-ний сейв і вже продовжувалася контратакою. Хлопці ж: хтось відчайдушно боровся за м’яч, падаючи намагався якнайдалі викинути ногу, щоб відібрати його у суперника; хтось вже впав, підвівся й швиденько стріпував бруд, щоб знову підключитися до атаки; а хтось метушливо тинявся полем не в змозі дістатися м’яча, бо ж той крутився лише поряд із лідером. А ним сьогодні був Вадим.

Справді, на полі неважко було помітити хавбека, який самостійно організовував оборону своєї команди, вибудовував складні комбінації напа-ду, а подекуди проривався до штрафного супротивника із загрозою гольової передачі або й виходу один на один із кіпером. Усе це дивувало решту гравців, бо ж усі звикли бачити Вадима в амплуа опорного півзахисника, який надійно відіграє у центрі захисту від самого початку матчу до його завершення, не зміщуючись зі своєї позиції ні на крок.

Попередня
-= 1 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!