Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Футбольний роман

Так, розлука – смерть, яка залишає надію на повернення. Та від цього вона не завдає менше болю. Це як ніхто інший знала Саша. Вона з легкістю відпускала рідний людей, легко розлучалась із ними, спостерігаючи, як їх забирає примарна смерть. Забирає... й залишає надію, ще примарнішу!

Та легкість, з якою Саша приймала цю надію, була зумовлена глибоким почуттям самотності. Жити з яким хоч якось можна було, маючи саме цю надію, отримуючи її в дар на прощання, або ж просто вигадуючи її насамоті, tét-à-tét із тишею.

Таня, можливо, й хотіла залишити Саші надію – просто пообіцяти, що повернеться, але думками вона вже була за крок до Тóбі – до майбутнього. Зазираючи в нього вже без страху – він зник, витіснений коханням – хоч пам'ять досі берегла той епізод, що вперше викликав до життя страх до улюблених очей, в яких ніколи й не бачила нічого, крім ніжності, а тоді...

Нехай вона сама підживлювала цей страх, тікаючи від справжніх по-чуттів. Нехай... Але зараз вона підживлює ці почуття, щоб відстань зменшу-валася коротшала, поволі зникала взагалі, більше не створюючи жодних бар'єрів та перепон. Тепер вона знала, що ніколи сама навмисно власноруч не створюватиме відстань, а відтак бар'єри та перепони між собою та майбутнім.

Відтоді, як Таня зрозуміла, куди потрапила, зовсім забула про свою закоханість до Костика, але щораз нагадуючи собі скільки зусиль прииклала до того, щоб зробити його своїм, у процесі не образити Сашу, ще й переко-нати його, що все це він зробив сам – Таня просто не могла відмовитися від чергової нагороди, тим паче таки хотілося якийсь час нею помилуватися.

Їхні стосунки були позбавлені пристрасті, яка розпалювала б вогонь в серцях, відтак тепло Таня відчувала, лише подумки пригортаючись до Тóбі. Але саме ці стосунки дозворляли їй наблизитися впритул до майбутнього. А ще Костя привіз її не просто у своє місто, в свій дім, а й у свою родину.

Побачене там – відсутність батька – Таню абсолютно не здивувало, а коли почула причину його відсутності, от тоді здивувалась. Бо чомусь їй здалося, що і з цієї сім'ї батько пішов. А тут така трагедія.

Попередня
-= 93 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!