Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Футбольний роман

Але щоб продивитися всі новини на всіх каналах Таня не відходила від телевізора зранку і до приходу Кості. Здавалося так просто: якийсь скандал, або чиясь травма, і ти вже в новинах, але там все про євротурніри, про світових зірок – ті вже скандали значно цікавіші, а про наших майже нічого... А про Тóбі взагалі нічого. Таня ще хотіла почекати до вихідних до тижневого футбольного огляду, але вже так вимучила себе очікуванням, що сил не вистачало просто сидіти на дивані. Саме коли Таня важко впала на диван, затуливши очі руками, в кімнату зайшла Оля.

— Тань, ти чого? Щось трапилось?

От якби вона могла поділитися, розповісти, що дуже скучила за коха-ною людиною... Так, якби вона це сказала, довелося б ще довго пояснювати, як можна будо скучити за Костиком, який пішов дві години тому, або виклас-ти всю правду, як вона є. І сподіватись, що хтось її зрозуміє...

— Та все добре. Просто не виспалася. Костя зранку розбудив, як збирався на пробіжку.

— Так може тобі з ним бігати, якщо він тебе постійно будить? – якийсь неправильний наголос, і Таня вже роздумує не над запитанням Олі, а над тим, чи могла вона щось сказати про Тóбі, чи це їй почулося.

Таня так далеко заглиблювалась в роздумах про Тóбі, що все вида-валось, як марево. Здавалось всі промовляють його голосом, називають його ім'я і тихо продовжують розповідь про нього: він десь поряд, живе, дихає... він чекає на тебе, знає, що ти скоро прийдеш, і добре, якщо просто на фут-больне поле до нього ступиш невагомо й залишишся в його обіймах назавж-ди, а якщо прийдеш додому, щасливішого від нього не знайдеш в цілому світі... але треба шукати.... шукай його... і він сам знайде тебе.

Таня готова була піти додому, до їхнього колись дому. Та відчувала, що й там його не знайде. А раптом прийде, його нема – чи переживе цей біль? Чи далі тішити себе цим маревом?..

Та коли й цього марева було недостатньо, хотілось наситити весь світ єдиним Тóбі, вона знову йшла на пошуки. Поверталась і знову шукала його в новинах. І знову марево. “У стартовому складі “Дніпра” вийде Ростислав Тобілевський, який повністю відновився після травми.” Таня й не повірила. Чи знову все це почулось?

Попередня
-= 99 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!