Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Гіркий солод

Таня в паніці бігла не озираючись безлюдними вузькими вуличками, її взуття цокотіло по бруківці, що вилискувала жовтим світлом придорожніх ліхтарів. Враз каблук вскочив у шпарину каналізаційного люка і застряг. Вона намагалась видерти його, але намарно. Швидко роззулась, розстебуючи тремтячою рукою петельку, висмикнула черевичок, залишивши каблука в решітці, і побігла далі. Втомившись від втечі, наблизилась до групи людей біля кіоску. Вона перевела подих на кілька секунд, оглянулася – позаду нікого не було. Хух. Що це все таки було? Ні, тільки не це. Тільки не підтвердження того, що вона хвора... Ні, ні, ні... Так, бомбовий механізм спрацював із максимальною силою, химера стала реальною для неї, те, чого для інших не існує, живе в голові, говорить з нею. Як все страшно, і ці люди навкого також страшні та підозрілі. Витягла мобільний – може, Павло ще не спить. Він мені зараз, як ніхто інший, потрібен.

– Привіт. Ти ще не спиш? Знаєш, мені тут щось страшно і додому самій не хочеться, може б ти мене забрав? Я тут біля кафе "Жар-птиця", з такою птахою різнокольоровою на ціле вікно. Так, вітраж такий. Добре, чекаю тебе тут.

Через двадцять хвилин він вже був на місці, вона підскочила і обняла його, обхопила руками за шию і міцно притислась. «Як добре, коли є хтось сильний, на кого можна покластись», – подумала, навіть не здогадуючись про Павлові внутрішні вагання.

----------------------------------------------------------

Вінсент після зустрічі із Танею не міг прийти до себе. Що зробив не так? Ну, зрозуміло, що серед ночі побачити чоловіка в рясі, то трохи незвично, але назагал люди довіряють священникам та монахам. І спочатку вона була  спокійна, відповіла на його привітання. Вже подумав, що нарешті зможе познайомитись. І потім як щось найшло на неї, зірвалась та побігла. От халепа, цілковито невдала спроба навести контакт. «Але яка вона гарна», – подумав із відчутям провини. Багаторічне монаше життя все ще не дозволяло йому думати про жінку як об’єкт бажання. Це так, як довший період постити, а коли піст закінчується – однаково відчуваєш себе грішником, жуючи ковбасу чи слухаючи музику.

Які витончені в неї риси обличчя, який прямий та гарний ніс, світлі очі, вона –втілення жіночності, цілісності, внутрішньої та зовнішньої краси, поєднання досконалого душевного та тілесного. Є жінки гарні, тобто з правильними рисами обличчя, але не притягують до себе, бо душевно бідні і та бідність відбивається назовні. Якісь вони кислі та перекривлені. А є такі, що гарні і душевні, тому як магніт притягують до себе. Відчував, як закохується в Таню і навіть не знаючи її характеру, манер поведінки, сам домальвував невідоме – уявляв, як вони разом гуляють полем під теплим літнім дощем, а потім п’ють чай в його затишному будиночку.  Ех, що робити, щоб хоча поговорити з нею? Чи це коли небуть справдиться, що він буде з нею?

 Вирішив пройтись в той бік, куди вона побігла. Пішов неквапливо, роздивляючись навколо і міркуючи. І тут його око помітило незрозумілої форми предмет в решітці каналізаційного люку. Придивився уважно і нагледів каблук. Невже вона його тут згубила? Мабуть, що все таки вона, бо ще хвилину тому цокотіла по бруківці, потім цокіт став іншим. Напевне,  застряла, і тоді побігла без каблука. Він витягнув його, підніс до світла ліхтаря і замилуваним поглядом дивився на нього. Цей каблук нагадував йому келих і випив би з того келиха всю її до дна. Навіть такої малої її частинки вистачило, щоб зробити його щасливим. Він уявив, як вона вибирала взуття, як мріяла про якийсь особливий фасон, як ходила по магазинах і нарешті знайшла, приміряла, крутила в в руках, а потім ходила в ньому. Витягнув білосніжну хустинку з кишені і загорнув каблук. Тепер це його талісман, його частинка Тані. Час повертатись до монастиря, вже й забув де машину залишив. Вирулив з вулиці Костинського і побачив її біля кіоску. Говорила по телефону. Вимкнув двигун і притаївся, пильно спостерігаючи. Через надцять хвилин під’їхала автівка – і з неї вийшов чоловік, вона кинулась йому на шию, поцілувала і зникла за тонованими дверцятами. Вінсент до болю в кулаці стиснув замотаного каблука.

Попередня
-= 62 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!