Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Є 24 Оса

Однак про нас не забули. На нас чекала коротка екскурсія в самісіньке пекло.

10

Шість кіл пекла

Політики – дивні люди. Вони чогось прагнуть. І разом з тим самі часто руйнують те, чого прагнуть. Вони нам кажуть про необхідність повернення Криму та Донбасу. І разом з тим не подають жодної ідеї для їх повернення. Навіть більше того, вони стають першими, хто заважає ідеям втілитись в життя. А ще політики вміють гарно говорити про важливі речі. Однак, жоден з них не забуває про справді важливі для себе речі. Від того стає на душі вкрай погано.

Того дня в сесійній залі зібрались всі чорти. Прийшов навіть сам Президент. Він планував просунути через парламент свої законопроекти ну і нашу поправку за компанію. Ми з Андрієм недооцінили цей тераріум. Нас добре вітали, бо ж пройшла чутка в парламенті, ніби волонтери хочуть, щоб виділили з бюджету кошти на безпілотник. Всі розпитували: а хіба волонтери не могли самі зробити безпілотник без допомоги парламенту? Нардепи знали, що волонтери досі справлялись самі зі своїми проблемами. От нехай би й надалі справлялись. До чого тут парламент?

Якось нам з Андрієм стало не по собі від таких розпитувань. І хоч, як зазвичай, ми з Андрієм вирішили, що про вигаданий безпілотник розкаже він, однак, нардепи мене добре підготували. Тому я вирішив не мучити друга і самому розказати їм солоденьку байку. Матеріал я знав. В мене було цілих півроку на підготовку. Андрій тільки просив, щоб я не лаявся. Все-таки парламент - законодавчий орган. Нас слухатиме вся країна.

Перше слово в парламенті взяв Президент. Він говорив просто з місця, помітно нервувався. Воно й зрозуміло, говорити правду Президент навіть не думав.

Народе України! Шановні народні депутати! Виборці! – сказав президент. – Ми живемо в часи великих змін, коли наша країна має змогу переродитись, укріпившись в кордонах та у військовій міці. Перед нами стоять великі виклики. Україна довела, що може бути достойним європейським партнером і з гідністю захищати свої кордони перед лицем іноземного вторгнення. Україна виконує всі покладені на неї міжнародні зобов’язання. Вона передбачуваний і конструктивний партнер. Однак, для того, щоб Україна й надалі виконувала свої зобов’язання, ми маємо слідувати Мінським домовленостям.

Всі ви знаєте, якою дорогою ціною обходяться Україні її міжнародні зобов’язання. Як і раніше Україна першою прийняла на себе удар іноземної навали. Однак зараз, в часи горя та смутку, ми маємо об’єднатись заради вищої мети – збереження української державності. Нашій країні потрібен час, щоб оговтатись від тих злочинних братніх обіймів, в котрих нас мріє задавити Росія. Тож ми маємо чітко слідувати міжнародним домовленостям. А для цього ми маємо прийняти пакет законів, що надасть захопленим територіям особливого статусу….

В залі здійнявся ґвалт.

В Однак, не спішіть з висновками, - вів далі Президент. – Допоки джерелом влади в Україні є народ, ворогам не вдасться змусити нас прийняти всі їх умови. Як ви знаєте, до мене звернулись волонтери з проханням виділити кошти на їх амбіційний проект. Я вважаю, що ми можемо виділити з резерву півмільйона гривень на добру справу. Волонтерський проект матиме підтримку Президента на всіх рівнях, і на цьому ми, без сумніву, зупинимось в обговореннях. Але я як Президент України, закликаю вас проголосувати за свій законотворчий пакет в першому читанні….

Попередня
-= 21 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!