Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Є 24 Оса

Ми розповіли нардепам про кращий безпілотник-розвідник. Також згадали те, що в нас цілком зв’язані руки і що без їхньої згоди ми не зможемо підняти безпілотник в небо.

Однак в Раді зібрались ще ті чортяки. Безпілотник поставили на обговорення.

О Ми, жителі Донбасу, категорично проти, щоб над нашими головами літали важкі розвідувальні апарати, - почав виступати один депутат. – Все це призведе до ескалації конфлікту. Україна має суворо дотримуватись Мінських домовленостей, чітко їм слідувати в усьому. Краще б замість безпілотника профінансували вибори на Донбасі. Там народ страждає. Йому потрібна визначеність і самоуправління. Народ Донбасу сказав своє слово на останніх виборах і тепер хоче, щоб його вибір визнала Україна. Це буде куди доцільніше від безпілотника. Донбасу потрібен мир.

Так там і так мир, російський мир, - не міг промовчати нардеп націоналіст. – В чому проблема? Коли Росія так вболіває за Донбас, най його сама і фінансує. Ми категорично проти, щоб незначна окупована територія диктувала Україні, як їй варто жити. Тому я і наша партія голосуватиме за пропонований безпілотник. Ми, щоб ви знали, виступаємо за цілісність України і неприступність її кордонів. Можливо, наступного разу хлопці нас порадують іншим амбіційним проектом, і наша партія його обов’язково підтримає. Тому що наша партія вболіває за всю Україну, а не лише за її частину.

Звісно, що парламентська коаліція голосуватиме за проект, - сказав інший депутат. – Тим більше ми знаємо, що хлопці побоялись розкрити цей проект повністю. Вони бояться, що про їхній проект дізнається ворог раніше часу. І думаю, не без підстави вони так думають. Скажу лишень, що ми цілком підтримуємо модернізацію збройних сил і всіляко йому сприятимемо. Росія має залишити Донбас без всіляких умов. А краще, щоб звідти вона пішла на наших умовах. Тож я вважаю, що ми маємо всіляко підтримати наших волонтерів в їх починаннях.

Я сидів і тихенько лаявся. Оце так підтримав. Ще б про справжнє призначення «Оси» сказав, взагалі було б чудово.

р Так ото ж то, - знову взяли слово вболівальники Донбасу. – Ми знаємо, що проект втаємничений. Ми знаємо, що нам кажуть не все. Але ж ми теж українці. Ми маємо право знати. Чи ж ви тут взагалі народ Донбасу перестали вважати українцями? На нашій землі ллється кров. Україна привела на нашу землю свої війська, щоб змусити нас, народ Донбасу, скоритись. Але ми не скоримось. Ми маємо право на самовизначення. І ми маємо право вимагати федералізації України згідно Мінських домовленостей. Тільки так можна встановити мир на Донбасі. Нам не потрібні важкі безпілотники. Донбас вимагає миру.

Раз так, то Радикальна партія не буде голосувати за кота у мішку, - взяв слово дуже відомий депутат. – Ми вимагаємо цілковитої прозорості. А раптом цей ваш безпілотник влаштовуватиме там диверсії. Га? Раптом люди постраждають? Раптом цей ваш безпілотник поставить хрест на Мінських домовленостях, які й так тримаються на чесному слові? Хто за це буде відповідати? Звісно, ми цінуємо і любимо волонтерів. Ми дуже вдячні їм за їх нелегку працю. Однак, Україна не може собі дозволити ескалації конфлікту. Нам потрібна хоч елементарна стабільність, щоб платити зарплати та пенсії. Якщо конфлікт на Донбасі загостриться, хто ж дасть Україні кредити? На що ми жити будемо? Скажіть мені, шановні народні депутати.

Ми зовсім не проти профінансувати наших волонтерів, - сказала одна поважна жіночка. – Ми вважаємо, що волонтери - це краще, що має українська держава. Однак, ми не можемо залишити без уваги населення України. Воно теж має на щось жити. А йому тим часом підняли тарифи до небес. Людям просто нема на що жити, зрозумійте мене, шановні народні депутати. Тому, якщо прем’єр-міністр пообіцяє мені, що держава зменшить тиск на громадян, податковий та тарифний, то наша партія, звісно, підтримає поправку до бюджету. Тому що ми гідні люди. Ми не можемо допустити, щоб волонтери самі тягнули на собі весь той вантаж, яким має забезпечувати українських громадян держава. Але, шановні депутати, подумайте про виборців. Невже вони схвалять те, що ми голосуємо не знаючи за що? Невже наші волонтери так не довіряють українським парламентарям, що про них турбуються? То ж я пропоную відкласти поправку до бюджету до того часу, поки народ України не отримає гідні тарифи.

Попередня
-= 23 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!