Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Кобзар 2000. Hard

Під ці міркування я вицмулив півпляшки горілки і вирішив Кольці не дзвонити. Хай собі спить спокійно. Я, коли п’яний, стаю гуманним до нестями. Пам’ятаю, як з Колькою тільки починали, ще жили разом, так ото хто перший зранку прокинеться, бігом зразу до кухні і сто грамів - гульк. А тоді другий його цілий день возить, бо напідпитку за кермо не сядеш. Веселі були часи. Романтичний період бізнесу. Гроші самі до рук пливли. Не те що тепер.


Вранці я прокинувся із невеличким дзвоном у голові. Не можна сказати, що це подіяли вчорашні півпляшки, проте ковток пива поліпшив настрій та зменшив тиск на душу. Досьорбуючи пиво, я визирав у вікно і вивчав ситуацію у дворі. Звичайно, відірватися я вчора відірвався, але мало там що. Може, якісь круті за нас взялися? Так ми їм все одно платити не будемо, краще знімемося з місця і ларі ведері. У нас бізнес мобільний.

Поспішати зранку не було куди. Я щойно повернувся з Туреччини, здавши крам, був з грошима і новий цикл планував почати тільки за тиждень. А тому вирішив потелефонувати Кольці, хай приїде, поміркуємо разом - може, вже зараз треба підриватись?

Поки приїхав Колька, я видивлявся в усі вікна, навіть на сходи виходив, проте нічого підозрілого не побачив. Певно-таки вчора я остаточно загубив свого переслідувача.

Колька приїхав і, як завжди, мене заспокоїв. Він у нас колишній офіцер, розвідник, тому розуміється на стратегії. Ми з ним випили пляшечку горілки і все розклали по полицях.

- Зачекай, - сказав Колька. - Не жени картину. Ти його де помітив, біля контори?

- Не пам’ятаю, - чесно сказав я. - Наче, ні.

- Додому не привів?

- Та що я, хворий?

- Значить так, - підсумував Колька. - Якщо це круті, вони б не стали за тобою ходити, а просто взяли за барки, і привіт. Менти теж відпадають, у них таких качків стежити не посилають. Значить це або переплутали, або… - він замислився. -… не знаю, або щось таке, що думай - не думай, все одно нічого не придумаєш.

Отака стратегія.

- А ти, часом, не пив учора?

- Ні, ну трохи випив, але ж не до такої міри…

Врешті-решт ми вирішили, що треба перевіритись. Тобто потинятися біля контори та послідкувати. Я, значить, буду тинятися, а Колька слідкувати, чи нема хвоста. Розумно.

По обіді я старанно виконував наш план, тобто тинявся біля контори, а Колька спостерігав, сидячи на лаві у скверику, а потім у кафе, а потім на дитячому майданчику, але все було настільки спокійно, що спокійніше навіть уявити важко. Після трьох годин таких вправ ми з Колькою зібрали нараду під дитячим грибочком і вирішили, що все це фігня, проте обережним бути не завадить.

- Запам’ятовуй людей, яких стрінеш, - вчив мене Колька. - От як одну й ту саму морду двічі побачив, зразу вуха сторч. А як уже тричі, тоді сам розумієш.

До контори ми більше не пішли, та й що туди ходити, все одно роботи нема. А замість того випили по сто грамів та розбіглися у різні боки.

Отак, поки те-се, й вечір настав, і знову на вулицях зробилося темно, хоч в око стрель. Я вирішив не випробувати долю і подався додому, старанно вдивляючись у всіх зустрічних та пропускаючи вперед задніх. Так, звичайно, повільніше виходить, зате з гарантією. От, наприклад, край дороги стоїть дядько, знайома постать, десь я його бачив, треба уважніше придивитись…

- Ви Сергій?

Від несподіванки я аж зупинився на місці. Дядько звертався до мене, безперечно до мене, бо мене кличуть саме Сергієм. Він навіть крок ступив назустріч. Чесно кажучи, це не порадувало, ба навіть більше, я почав озиратися на всі боки, очікуючи на продовження несподіванок, але поки що вони не продовжувались.

- Ви Сергій?

Я кивнув, не припиняючи озиратися.

Дядько підійшов впритул до мене, подивився згори-вниз. Він був височенький на зріст.

- Що вам? - нетерпляче спитав я.

- Я батько Марічки…

Якої там, к хрінам, Марічки… зачекайте, але ж у неї не було батька!

Я витріщився на свого співрозмовника, проте він, здається, витлумачив мій погляд по-своєму.

- Си-инку! - раптом заволав він та кинувся мене обіймати своїми довгими руками.

Господи, цього тільки бракувало!

Я відбивався наскільки вистачало сил і такту, але все одно був міцно обійнятий, слава Богу, хоч не поцілований.

- Як вона? - стурбовано спитав мене новоспечений батько, коли я нарешті випручався із його міцних лап.

- Нормально.

- А де… живете?

Це вже небезпечне запитання. Я вдав, що не почув його.

- Треба випити, - запропонував я і, не чекаючи згоди, пішов у провулок, до дверей найближчої кав’ярні.

Попередня
-= 48 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар

anonymous16572 07.11.2014

Тематично-легка містика, без зайвих жахів. Невеликий об'єм оповідань, не надто карколомний сюжет, "читабельний" стиль-все це дає підстави вважати даний збірник хорошим засобом забути на деякий час про життєві негаразди.


Додати коментар