Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Кобзар 2000. Soft

- Га? - отямився я та оглянув неподобство, зчинене розбитою філіжанкою. - Не звертайте уваги, це я згадав, що ми з вами так і не познайомилися.

- Ні фіга собі! - витріщилась вона. - Ви, я бачу, оригінал.

- Точно. І ім’я у мене оригінальне - Михайло, - я відірвав від рулону з півкілометра одноразових рушників та став ретельно квацати ними по калюжі.

Вона посміхнулася дещо силувано:

- А мене звати Тетяною.

Я намагався не дивитися дівчині в обличчя, щоб не виказати себе. Саме так сталося і вчора - я побачив ці очі та втратив пильність. До речі, й досі не здав машину, і не взяв нову… Зачекайте, а може, вони переслідують мене? Чорт забирай, може, мене викрили? Скільки я їх убив - п’ятнадцять, двадцять? Вони врешті-решт могли вистежити…

Не мели дурниць, обірвав мене внутрішній голос. Ніхто тебе не вистежив, це просто неможливо. Для цього потрібна організація, сильна сучасна організація, а такої в них нема, ти сам чудово знаєш. Вони всі поодинці, що б там не казали. Вони просто не здатні на таке.

Але чому? Чому вона тут? І та, вчорашня?

Мені захотілося її вбити. Просто тут, у номері. Проте я стримався.

- Ви не слухаєте мене? - дівчина з брязкотом відсунула порожній посуд.

- Слухаю, - широка посмішка сховала за собою мою розгуб-леність. - Я тут подумав… Слухайте, а чого б нам просто зараз не почати, га?

- Що, пробачте?

- Як це що? Екскурсію. Зробіть мені першу екскурсію… наприклад, оглядову, по околицях міста. Сьогодні. Просто зараз.

Вона явно не чекала на такий поворот.

- Тю, - плечі її смикнулись догори. - Я зовсім не про те говорила. Якийсь ви дивний.

- Я не дивний. Я хочу негайно почати відпочинок.

Гаманець знайшовся швидко, і п’ятдесят доларів у ньому виявились найменшою купюрою. Та й дідько з ними - врешті-решт невелика платня за спокій.

- Осьо аванс на сьогодні.

Треба її вбити. Негайно вбити, щоб не псувати відпустку. І тоді вже чесно відпочивати два тижні, як планувалося.

Папірець з підписом скарбничого США виявився пере-конливим аргументом і швидко зник у надрах синьої теки. Дівчина виглядала трішечки розгубленою, але розгубленість ця скоріш мала радісний відтінок - воно й зрозуміло, отак просто з неба отримати грубі гроші, хто б не зрадів!

- Ми вирушаємо?

- Тільки у начальства відпросюся, - підводячись, вона рефлекторно смикнула донизу коротку спідницю. - Але за розбиту чашку вам доведеться заплатити окремо.

- Без базару, - запевнив я на останнє.

Мене просто трусило від нетерплячки, тому рівно за дві хвилини, вдягнутий у непримітні сині труси та футболку, я вже стояв біля машини, чекаючи на свого гіда.

Чекав довго, а чи то так здалося від збудження. І тільки коли терпець остаточно урвався, дівчина нарешті з’явилася в кінці алеї. Вона нікуди не квапилась. Очі знову сховалися під темними окулярами, але тепер це підманути мене вже не могло. Її вирок був викарбуваний у мене в серці, і у батька мого батька, і у його батька, і так аж до славетного предка, полковника Війська Запорізького, від якого йде мій рід. Зараз я її вб’ю, і ніхто мене не засудить - ані людський суд, бо все буде зроблено обережно, як і з попередницями, ані Божий - Бог-бо й поклав на мене цей хрест, і я - тільки зброя у всевишніх руках.

Вона йшла між пальмами, схожими на велетенську розлогу моркву, і, здавалося, випромінювала навколо себе спокій та розважливість. Ніхто не бачив її очей, ніхто, крім мене, не розумів небезпеки, що вони несуть у собі.

Свою першу відьму я вбив ще в школі. Це було нескладно, бо стара, а вона була дуже стара, трошки зомліла під теплим весняним сонечком. Я йшов якраз на комуністичний суботник, тому сховався за гострий гребінець грабель і підкрався непоміченим. Батько потім признався мені, що давно полював на цю бабу, але все не міг захопити зненацька. А я захопив - початківцям щастить. Я вдарив її залізними зубцями, а потім добив осиковим руків’ям. Слава Богу, круча була недалеко, і тіло я зіпхав під ухил, так що ніхто не здивувався - стара баба навесні по слизоті злетіла зі стежки та забилася. Таке трапляється. У неї не було родичів, а міліція вже тоді боролася за показники.

- Ви тут? Бо я думала вам дати час на збори.

- Прошу, - я по-діловому розчахнув темні гарячі дверцята, і з салону війнуло, наче з духовки.

Дівчина всілася на переднє сидіння, продемонструвавши мені краєчок бездоганної білизни.

Це добре, що вона не в купальнику, більше буде схоже на нещасний випадок.

- Куди їдемо? - я завів слухняний двигун та обережно, щоб нікого не зачепити, виїхав зі стоянки. Мене не полишало легке почуття нереальності навко-лишнього пейзажу - бо ж іще вчора зранку я стояв у плащі під паскудним осіннім дощиком, а сьогодні голими ногами тисну на педалі, а за вікном пальми та океан.

Попередня
-= 21 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!