Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Кобзар 2000. Soft

- Тетяно! - обережно погукав я.

Нічичирк.

- Тетяночко! Те-тя-но!

Я гукав все голосніше, але з тим самим результатом.

Чорт забирай, це вже занадто.

- Те-тя-но! І тільки гуркіт прибою.

Куди вона могла дітися? Без одягу. Вночі.

- Тетяно!

Нема відповіді.

Я бігав, немов божевільний, вздовж берега і несамовито горлав. Далеко відходити боявся, щоби не дай Боже не заблукати, але крики мої, напевно, було чути аж на тому березі океану.

- Те-тя-но!

А може, вона втопилася? Оце був би номер. Тоді треба було б бігти по допомогу, кликати людей. Якби знати. Бо такий фокус вдруге не повториш, а якщо вона зараз просто загуляла, другого шансу у мене не буде. Де ж вона заділася, скотина?

Ні, навряд чи втопилася, тому що після того як захлинешся, у воду не тягне. Це фізіологія. І тут у мене промайнула здогадка - вона дочекалася, поки я побіжу її шукати, а сама тихенько прослизнула, забрала одяг та дала чосу. От я йолоп! Як хлопчиська обдурила! Я прожогом кинувся до машини, почав мацати, намацав свій одяг, а її… От зараза! Ну нічого, я її в дорозі наздожену. Схопивши одяг, я кинув його на сидіння, витяг ключі, ввімкнув фари і тут побачив білу пляму прямо перед машиною. Це лежала її білизна, придавлена каменем. І блузка, і спідниця. Я просто їх не помітив. Вона не поверталася.

Лишивши фари ввімкнутими, я повернувся до берега. Тепер у мене був рятівний вогник фар, і я міг збільшити коло пошуків. Я побіг у той бік, де пішла вона. Потім в інший. Я горлав, як несамовитий, і у відповідь чув лише стогони нічного океану. Кілька разів мені здавалося, що я бачу її серед хвиль, але то були лише відблиски від вогнів машини. Так минула година, а може, і всі дві. Я заморився та сів на пісок, потім зіскочив, обдурений черговим відблиском, та повернувся на місце. Більш ідіотську ситуацію і уявити собі годі.

- Те-тя-но!

Що робити - їхати, лишатися, ночувати тут, кликати людей? Жива вона? Ні? Я маявся, немовби і справді загубив близьку людину, і остаточно втратив надію лише глибокої ночі. Закинув її одяг до кабіни та поїхав обережно між гальки, марно мацаючи очима простір та все ще сподіваючись побачити в пітьмі її оголену постать.

Так потрошку я викотився на шосе, і тільки там зрозумів, що нічого не знайду, надавив на газ та помчав до готелю неправдоподібно доброю та сяючою під фарами, наче ялинка, дорогою. Мені ще марилися постаті на узбіччі, але скоро й це минулося. Я був один серед острова і навіть серед всесвіту, і куди ділася моя супутниця, не знав ніхто.

Обережно припаркувавшись на стоянці, я згріб речі та навшпиньки прокрався до свого будинку. І тільки там, увімкнувши світло та побачивши себе у дзеркалі, я зрозумів, що так і не вдягнувся. Я через весь острів проїхав голим, а потім через весь готель… Добре, хоч ніч надворі і всі сплять.

Я налив собі віскі, одним духом вихилив, а потім плюнув подумки і, як був голий, пішов до басейну, де довго плавав, змиваючи з себе океанську сіль, розгубленість та страх.


Грошей мені завжди вистачало. Якось так вже склалося, хоча не скажу, щоби я заради них всім жертвував, скоріш навпаки. Мабуть, вони тому до мене і пливли, що ніколи на них не зосереджувався, а сприймав тільки як засіб досягнення мети. Бо мета, якщо вона висока, виправдає все. А може, мені просто Бог допомагає, все-таки у нього на службі, а працівникам треба платити. Зате скільки успіхів я досягнув за допомогою цього проклятого всіма металу. Жінка, вона ж, по-перше, завжди жінка, а відьма - по-друге, і блиск золота захоплює її понад усе, і втрачає обережність вона тільки під шурхіт купюр. Я завжди гроші лишав при них, щоб не було схоже на пограбування, бо при пограбуванні передусім шукають випадкових знайомих, а я завжди буваю саме випадковим знайомим, з цією породою довго спілкуватися небезпечно - раз і все, бо потім хто його зна - і розкусити можуть, а сила в них є, що б там не казали, і єдиний надійний засіб, це задурити голову, щоб вона все-таки, по-перше, лишалася жінкою. Тоді їй гаплик. Жаль, не веду обліку перемог, але напевне там вже давно двозначна цифра. Чорт забирай, а з цією хирлею я вовтузився три дні! Це не просто сором, а справжня ганьба.

Я відкрив очі під тьохкання будильника і тут-таки заплющив їх. Тому що хирля стояла просто наді мною, схиливши голову, як мати, що будить зранку сина-школяра. Очі її обпекли справжнім вогнем.

Тут я згадав вчорашні події, і на душі стало кепсько, наче з величезного похмілля.

Вона мовчки стояла, обпікаючи до болю своїм поглядом. Я не зміг довго витримувати цього вогню, тому рвучко сів у ліжку та заходився спросоння терти очі двома руками. Ні, там, удома, ні в кого не було такого пекучого погляду, а ця просто як лазером ріже.

Попередня
-= 30 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!