Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Кров ельфів Том 1.

- Подивись на мене, Цирі.

Підвела очі, здивована. Бо чародійка вперше звернулась до неї її повним іменем.

- Цирі - сказала Єнніфер. – Знай, що я, всупереч моєму образу, гніваюсь так само рідко, як і сміюсь. Ти мене не рознівала. Але перепросивши, довідалась, що я не помилилась щодо тебе. А тепер візьми наступну сторінку. Як бачиш, на ньому є п’ять будиночків. Намалюй щостий будиночок…

- Знову? Я справді не розумію, для чого…

- … шостий будиночок – голос чародійки небезпечно змінився, а чоі зблиснули фіолетовим жаром. – Тут, на цьому порожньому місці. Не змушуй мене повторювати, прошу.


*****


Після яблучок, сосенок, зірочок, рибок і будиночок прийшла черга лабіринтів, з яких слід було дуже швидко знайти вихід, звивистих ліній, чорнильних ляпок, які нагадували розплющених тарганів, та інші дивні картинки і мозаїки, від яких очі розбігались, а у голові паморочилось. Потім була блискуча кулька на шнурку, в яку слід було довго вдивлятись. Вдивляння було нудним як рубець з маслом, Цирі регулярно при цьому засинала. Єнніфер, на диво, взагалі цим не переймалась, хоч кількома днями раніше вона грізно накричала на неї за спробу задрімати над однією з тарганячих ляпок.

Від корпіння над тестами їй розболілись шия і плечі та боліли день від дня щораз дошкульніше. Затужила за рухом і свіжим повітрям і в рамках обов’язку щирості одразу повідомила про це Єнніфер. Чародійка прийняла це так легко, ніби давно чекала на це.

Два наступні дні обидві бігали парком, перескакуючи рови і плоти під веселими чи повними жалості поглядами жриць і адепток. Займались гімнастикою, Вправлялись у рівновазі, ходячи по верхівці муру, що оточував сад і господарські споруди. У протилежність до тренувань у Каер Морхені, тренування з Єнніфер однак супроводжувались теорією. Чародійка навчала Цирію диханню, керування рухами грудей і діафрагми натиском долоні. Пояснювала основи руху, будову м’язів і кісток, демонструвала, як відпочивати, розслаблятись і релаксувати.

Під час одного з тих розслаблень, простягнута на траві, втуплена у небо, Цирі задала питання, що нуртувало у ній.

- Пані Єнніфер? Коли нарешті закінчимо ті тести?

- Аж так тобі нудно?

- Але я б хотіла б вже знати, чи я годжуся на чародійку.

- Годишся.

- Ти вже це знаєш?

- Я знала про це з самого початку. Небагато людей спроможні помітити активність моєї зірки. Дуже небагато. Ти зауважила це одразу.

- А тести?

- Закінчені. Я вже знаю про тебе те, що хотіла знати.

- Але деякі завдання… Не надто у мене вийшли. Сама мені казала, що… Ти справді певна? Не помиляєшся? Ти певна, що маю здібності?

- Я впевнена.

- Але…

- Цирі – чародійка справляла враження веселої і нетерплячої водночас. – З моменту, коли ми вляглись на лузі, розмовляємо з тобою, не вживаючи мови. Це називається телепатією, запам’ятай. І як напевно зауважила, це нам не заважає спілкуватись.


- Магія – сказала Єнніфер, вдивляючись у небо над горбом, вперши руку на луку сідла – є з точки зору декого творінням Хаосу. Є ключем, здатним відкрити заборонені двері. Двері, за якими таїться кошмар, загроза і неймовірне страхіття, за якими чигають ворожі, руйнівні сили, міць чистого Зла, спроможні знищити не тільки того, хто відкрив двері, але й весь світ. Окільки не бракує таких, які маніпулюють при цих дверях, колись хтось припуститься помилки, і тоді загибель світу буде визначеною і неминучою. Тому магія є помстою і зброєю Хаосу. Те, що після Кон’юнкції Сфер люди навчились використовувати магію, є прокляттям і згубою світу. Згуба людства. І так і є, Цирі. Ті, які вважають магію Хаосом, не помиляються.

Карий жеребець чародійки протяжно заіржав, підігнаний п’ятами, і повільно побіг через верескові зарості. Цирі пришпорила коня, поїхала слідом, зрівнялась. Вереск сягав стремен.

- Магія – продовжила за мить Єнніфер – з точки зору деяких є мистецтвом. Великим мистецтвом, елітарним, спроможним творити гарні та незвичні речі. Магія – талант, даний ліченим обраним. Інші, позбавлені таланту, можуть тільки з подивом і заздрістю дивитись на результати праці митців, можуть тільки дивуватись зробленим справам, відчуваючи водночас, що без цих справ і без цього таланту світ буде убогішим. Те, що після Кон’юнкція Сфер деякі обрані відкрили в собі талант і магію, те, що знайшли у собі Мистецтво, є прекрасним благословенням. І так є. Ті, хто вважають магію мистецтвом, теж мають рацію.

На лисій, голій височині, яка виступала з вереску, як хребет зачаєного хижака, лежала велетенська брила, оперта на декілька інших, менших каменів. Чародійка скерувала коня у його сторону, не перериваючи лекції.

Попередня
-= 100 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 4.

Останній коментар

Тіна 04.08.2022

Таке враження, що текст друкували або
п'яні, або з великого бодуна.


Поціновувач цікавих книг 03.05.2020

Дуже багато орфографічних помилок в творі.


  25.07.2014

Немножко скучно


Додати коментар