Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Мафія і Україна

Кафедра в Сан-Франциско влаштувала у себе в церквi дикий "концерт". Грали органи й джазбанд у супроводi диких крикiв трьох тисяч учасникiв. Єпископальна церква святого Андрiя в Детройтi використала в Богослужбi на Велику П'ятницю 1966 року джазовий оркестр.

У Колумбiйському унiверситетi в Нью-Йорку вiд першого дня його заснування 112 рокiв тому щонедiлi вiдправлялася служба Божа. Вiд 1970 року не вiдправляється цiлковито.

У США є 321.000 церков і 126 мiльйонiв парафiян. До церкви ходять менше половини того числа. В США є 167.000 католицьких черниць. Року 1969 бiля 6.000 їх покинули чернецтво. Лише в одному 1967 роцi 400 католицьких священикiв США не тільки розстриглися, але й взагалi вiдцуралися церкви. За останнi 20 рокiв пияцтво серед протестантських i католицьких священикiв поширилося у десять разiв.

Католицький унiверситет Ксав'єр у США запросив рабина Алберта Ґольдмана на професора Богословiя. Опитування Ґалупа виявило 1969 року, що 60 % янкi не знають, що є Пресвята Трiйця, а 66 % не знають, хто виголосив Нагорне казання-проповiдь.

У США iснує велике об'єднання протестантських церков — Всекрайова Рада Церков. Вона об'єднує понад 40 мiльйонiв протестантiв. Її рiчний кошторис становить понад 12 мiльйонiв доларiв. Найвищий її провiд у руках шестиколонникiв, соцiалiстiв, навiть i безбожникiв. Парламентська слiдча комiсiя США знайшла, що на її установчих зборах 1950 року в Клiвлендi з 29 засновникiв, що пiдписали засновну грамоту, одинадцять належали до шестиколонних товариств. А серед присутнiх на тих зборах 358 священикiв 134 були членами прокомунiстичних органiзацiй. Десять рокiв пiзнiше та ж комiсiя знову знайшла, що серед найвищих провiдникiв Всекрайової Ради Церков понад 100 були членами прокомунiстичних товариств.

Офiцiйний речник Всекрайової Ради Церков священик С. Джонс казав: "Коли Захiдний свiт робив помилки у несправедливому, капiталiстичному ладi, то Бог благословив московських комунiстiв створити справедливiший лад i виявити невдачу Євангелiя зледачілої Християнської Церкви". Заступник Голови ВРЦ священик В. Гайвард казав, що комунiзм був i є добродiйним у Китаї навiть i тодi, коли нищив там церкви.

ВРЦ скликала 1962 року до унiверситетського мiста Ан-Арбор з'їзд молодi Пiвнiчної Америки. На тому з'їздi виставлено щось схоже на оперу з життя Христа на землi пiд назвою "Вiн був банкрутом". Увесь змiст i форма тої "опери" були бiльш блюзнiрськi i гидкiшi, нiж найгидкiшi вистави в СРСР.

ВРЦ у своєму списку лiтератури, що її радить читати, подала й твори Ланґстона Гюґеса. Вiн — комунiст i безбожник, автор кiлькох блюзнiрських книжок.

Головна Рада ВРЦ ухвалила на своєму з'їздi 21.09.1968 р. вимагати вiд уряду США щоби вiн: 1) Припинив бомбувати Пiвнiчний В'єтнам; 2) Уникав всiляких спроб вiйськового втручання в комунiстичному Китаї; 3) Подбав, щоб Органiзацiя Об'єднаних Нацiй прийняла комунiстичний Китай до свого членства; 4) Творив передумови спiвпрацi мiж США i комунiстичними державами; 5) Щоб визнав офiцiйно комунiстичнi уряди Куби i Схiдної Нiмеччини; 6) Щоб скасував обмеження на привiз товарiв із комунiстичних держав до США; 7) Щоби дуже побiльшив культурний обмiн мiж США i СРСР. Це саме вимагає i КП США.

Провiд ВРЦ настiльки опанований соцiалiстами та комунолюбами, що вже цiлковито вiдкрито пiдтримує домагання КП США. Наприклад, Всекрайова Рада Церков вимагає:

1) Щоби США замирилися з усiма комунiстичними державами за всяку цiну.

2) Щоби США беззастережно й однобiчно роззброїлися.

3) Заборонити випробовувати атомну зброю.

4) Скасувати присягу на вiрнiсть державi.

5) Припинити всi слiдства комунiстичної дiяльностi.

6) Не чинити опiр расовому змiшанню бiлих з неграми.

7) Вiдмiнити закони про пiдривну, шпигунську дiяльнiсть.

8) Соцiалiзацiя всього життя США.

9) Побiльшити допомогу США комунiстичним державам.

10) Визнати комунiстичний Китай.

11) Помилувати засуджених комунiстичних шпигунiв.

12) ВРЦ очорнює, оббрiхує керiвника Служби безпеки Дж. Е. Гувера та голову Слiдчої комiсiї Дж. Маккартi.

13) ВРЦ поширює iдеї матерiалiстичної фiлософiї життя.

"Нашi американськi священики не дбають про християнську мораль. Вони ж бо лiберали, поступовцi, а насправдi ж — нездатнi змiцнити побожнiсть людей, хоч i голосять з казальниць побожнi, гарнi слова. Їх не турбує жахлива повiнь безбожницьких, розпусних книжок та журналiв серед молодi. Вони замовчують жахливе збiльшення розводiв. Вони анi словечком не згадують про величезне поширення пияцтва та наркотикiв серед молодi. У боротьбi проти ворогiв американських свобод i прав не чути їхнього голосу". Таке казав священик Єс Кiлемс у своїй проповiдi.

Попередня
-= 159 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар

Buriakvova 20.08.2014

Комуняку - на геляку!


Додати коментар