Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Мафія і Україна

"Фундацiю задля республiки" створила 1952 року Фордiвська фундацiя, давши їй 15.000.000 доларiв. На керiвника призначила члена парламенту конґресмена Клiфорда Кейза, знаного соцiалiста, шестиколонника i члена прокомунiстичного товариства "Американцi демократичного чину". Коли К. Кейз став сенатором, то на його мiсце призначили Роберта Готчiнса, який проголосив, що метою тої "Фундацiї задля республiки" є: "Поширити i поглибити розумiння громадянських прав". А що вiн розумiв пiд тим, показує вся дiяльнiсть фундацiї. А та дiяльнiсть показала, що "Фундацiя задля республiки" давала грошi лише людям та органiзацiям крайньо лiвих переконань — всiляким соцiалiстичним горлопанам i демагогам, руїнникам державного ладу США, а найбiльше — комунiстам. Вона видала великi грошi на боротьбу проти будь-яких обмежень КП США. Ось кiлька прикладiв.


"Фундацiя задля республiки" дала:


100.000 доларiв на дослiдження законностi заборони приймати на державну службу комунiстiв. Опанована шести— i п'ятиколонниками "Комiсiя Нью-Йоркських правникiв" з головою її професором Е. Чатам, дослiдивши зробила висновок, що нема потреби перевiряти вiрностi державi урядовцiв США. Друга комiсiя пiд керiвництвом Адама Ярмолинського (жида, оборонця комунiстiв), дослiдивши, видала книжку "Вивчення судових справ вiрностi державi". Ця книжка доводить, що уряд дуже зловживав слiдствами вiрностi.

125.000 доларiв на дослiдження поглядiв людностi США на комунiзм. У тому дослiдженнi подано думку визначних осiб. З них 90 % прихильних комунiзмовi.

80.000 доларiв на дослiдження антикомунiстичної дiяльностi патрiотiв та Союзу колишнiх воякiв США. Це дослiдження очорнило, оплюгавило ту дiяльнiсть.

40.000 доларiв на виготовлення шкiльного фiльму "Воля читати". Той фiльм пропагує обурення проти заборони Вiйськового Мiнiстра поширювати комунiстичну лiтературу у вiйську.

25.000 доларiв Станфордівському унiверситетові на вивчення судових свiдчень колишнiх комунiстiв проти комунiстiв. Вони доводять безвартнiсть i брехню свiдчень колишнiх комунiстiв.


"Фундацiя задля республiки" показала себе великим оборонцем комунiстiв у театрi, кiно, радiо. Вона доручила не комунiстовi Джоновi Коґлiю дослiдити справу обвинувачень комунiстiв, якi працюють у кiно, радiо, театрi. Вiн запросив до спiвпрацi знавцiв: М. Гарiнґтона, вiдомого соцiалiста, який прилюдно протестував проти засуду на смерть шпигунiв Юлiї та Етела Розенберґiв, запросив другу соцiалiстку Е. По, яка була членом КП США. З допомогою таких "знавцiв" вiн написав двi книжки: "Звiт про чорний список" та "Чорний список". Цi книжки вибiлюють комунiстiв у театрi, кiно, радiо, а спроби виганяти комунiстiв з театру, кiно, радiо таврують фашистське нищення прав i вiльностей громадян США.

Атомний науковець Джеймс Опенгаймер працював у атомнiй лабораторiї. Вiн вiдкрито приятелював з вiдомими комунiстами й обороняв їх. Як непевного щодо вiрностi США його звiльнили з посади. На його захист став у телебаченнi керiвник радiо "Голос Америки" шестиколонник Едвард Моров. "Фундацiя задля республiки" надрукувала своїм коштом ту його оборону i розiслала по школах i полiтичних клубах.

Зайшла потреба видати бiблiографiю творiв про комунiзм у США. "Фундацiя задля республiки" поспiшила дати 64.500 доларiв на укладення тої бiблiографiї, даючи своїх "знавцiв". А "знавцi" не подали багато великих, найсильнiших творiв проти комунiстiв, а натомiсть подали всi, навiть найменшi, твори комунiстiв.

Керiвники "Фундацiї задля республiки" П. Гомен та В. Ферi гостро нападали на начальника Служби безпеки Е. Гувера i всiма способами обпльовували його боротьбу з комунiстами i шпигунами.

Чи все це не є глумом iз засновника Фордiвської фундацiї Генрi Форда? Вiн ненавидiв i поборював комунiзм i жидiв. Вiн дав великi грошi на написання антикомунiстичних, антижидiвських книжок та журналу. А по його смертi за його грошi поширюють i поглиблюють у США комунiзм та соцiалiзм. I роблять це не комунiсти, не соцiалiсти, але лiберали, як, наприклад, Р. Готчiнс, П. Гофман та тисячi до них подiбних.

Фордiвська фундацiя — найбiльша. Є ще кiлька великих, бiльшiсть їх також у руках шестиколонникiв. Вони мають майна:


Фордiвська — 3.320.000.000 доларiв.

Рокфеллерівська — 632.000.000 доларiв.

Дюкська — 478.000.000 доларiв.

Гартфордська — 360.000.000 доларiв.

Келозька — 310.000.000 доларiв.

Карнеґівська — 268.000.000 доларiв.

Слоанська — 223.000.000 доларiв.

Мудська — 188.000.000 доларiв.

Рокфеллерових братiв — 152.000.000 доларiв.

Лiлiська — 151.000.000 доларiв.

Попередня
-= 74 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар

Buriakvova 20.08.2014

Комуняку - на геляку!


Додати коментар