Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Розмір має значення

Вас це здивувало? Мене - ні. Після вечора попід мотелем я здогадувався про щось подібне. Суперагента УГС не так легко обдурити. Перстень на пальці - от що одразу виказало хлопця. По-справжньому солідна людина ніколи б не допустила подібного несмаку. А фахівцю достатньо однієї дрібниці, щоб одразу зробити висновок про ціле.

Отож виглядало на те, що пан Марек - звичайний підписант, або, якщо хочете, фунт. Власне, це було зрозуміло з першої зустрічі, однак тепер моя гіпотеза блискуче підтвердилася. І порівняно із собою позавчорашнім я був озброєний не тільки мудрістю, а й конкретною адресою, за якою розташовувалося виробництво диво-препарату «Пані Граціоза». Мені належало пробратися туди і взяти зразки сировини - це як мінімум. Як максимум - технологічні документи, ланцюг постачальників і таке інше. За спиною пана Володиєвського, безперечно, ховаються справжні господарі, але недовго їм залишилося. Це вам кажу я, агент другого класу Мамай.

Тепер, піднімаючись на восьмий рівень виробничої зони, я вивчав попутників і набирався натхнення. Бо в нашій справі натхнення - головне. Особливо коли не дуже уявляєш собі, куди їдеш і що там робитимеш.

Колись на цьому рівні працювали безвідмовні роботи і, відповідно, вагони метро були заповнені інженерами. Всесвітня програма захисту ручної праці геть змінила ландшафт. Я сам в душі поділяю цю ідею, що б там не казали захисники технологічного прогресу. Бо давно відомо, що справжній прогрес лежить за межами залізяччя. Ну скажіть, хіба немає поетики в цих засмальцьованих комбінезонах? І хіба погано, коли по закінченні робочого дня людина може витерти спітніле чоло й сказати: «Це зробив (зробила) Я!» Не якась там розумна машина. А гомо сапієнс. Погодьтеся, що це звучить гордо.

А тим часом вагон зупинився, і я, старанно вдаючи тутешнього, вийшов на вулицю.

Немає нічого гіршого за промислові пейзажі, бо тут абсолютно відсутні звичні місця для схованки - кав’ярні, магазинчики тощо. Стирчиш на вулиці, як, по-тутешньому кажучи, страх на врублі, тобто опудало. Тому агенти спецслужб почуваються у виробничих зонах досить незатишно. Інша справа - місто, там широке поле для діяльності і мільйон можливостей для вербування. А вербування в сьогоднішній моїй програмі було основним пунктом.

Ви можете заперечити, що ранок не є найкращим часом для такої тонкої справи, що, мовляв, ввечері легше відстежити клієнта до генделика або пивниці і там уже взятися за нього по-справжньому, у той час коли зранку всі йдуть на працю - як тут підступитися? А я лише таємничо посміхнуся у відповідь. Колись, після закінчення Академії, де нам усім втовкмачили основні принципи роботи з агентами, я отримав призначення на своє перше робоче місце. Ну, самі розумієте, хвилювання, анкети, тести, співбесіди й таке інше. За результатами я заслужив найвищий можливий допуск, чим по праву пишався. Однак у службі кадрів пояснили, що процес узгодження всіх документів займе мінімум два тижні, так що з початком кар’єри доведеться почекати. До чого це я? Зачекайте, не кваптеся. Так отож, два тижні простою для такого козака, як я, та ще й без копійки грошей, бо все прогуляно на випускних бенкетах - уявляєте, як воно? І начальник кадрів теж це уявляв, а тому зглянувся і запропонував мені тимчасову роботу. Слюсарем-сантехніком. Я погодився - а куди діватися? - і вже з наступного дня без жодних перешкод і перепусток ходив по всіх відділах та лабораторіях у засмальцьованих штанах, лагодив раковини та унітази, чесно заробляючи свій хліб. А згодом оформилися документи і мені видали перепустку - тільки в ліве крило, і тільки на третій поверх, і тільки до кімнати №… Ну, номер я вам не скажу. Бо вже маєте досить інформації, аби оцінити простоту та елегантність мого задуму. Оцінили?

Отож тепер я вибираю для вербування переважно технічний персонал - сантехників, електриків, прибиральниць. Бо прибиральниця часто має вищий рівень доступу, ніж начальник відділу. А у дрібних конторах прибиральниця взагалі має необмежений доступ, просто як генеральний директор. Ну що, елегантно? Отож-бо. А ви гадали, що я просто вирішив поділитися спогадами.

Прибиральниці зазвичай працюють зовсім за іншим графіком - коли ми відпочиваємо, їхній робочий день в розпалі, а коли ми йдемо на роботу, вони десь у закапелку збирають речі, чи не так? І от саме через це я вийшов на полювання зранку.

Впевненою, але не дуже швидкою ходою, щоб мати можливість роздивитися навкруги, я простував повз ворота з різноманітними написами. Навряд чи пан Марек і тут витрачає шалені гроші на рекламу, а отже, вивіска «Пані Граціоза» не буде впадати в очі. Так і є. На великих і порядно поіржавілих воротах виднілося з десяток вивісок, і серед них знайома морквяна табличка з чорними літерами. Ось воно, гніздо терористів.

Попередня
-= 26 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 8.

Останній коментар

Robzaf 15.04.2024

Can't answer an existing topic, what should I do ??
Maybe I'm not writing correctly?
Please tell me.
Yours faithfully.


Eldarkao 15.04.2024

How to reply to a topic?
Maybe I'm not writing correctly?
Need your help.
Yours faithfully.


Ivanhim 15.04.2024

How to react to an issue?
What am I doing incorrectly?
Require your assistance.
Cordially yours.


Додати коментар