Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Розмір має значення

І як оце я одразу не зметикував?

- Ну і далі, щоб ви не мучились, скажу як рідному - бандити. Без бандита не буває бізнесмена. А великого бізнесмена - так два рази. Через кого, скажіть мені будь ласка, маленький бізнесмен росте-росте і стає середнім, а потім в один день перетворюється на великого? Тільки через бандита! Як так, спитаєте ви мене? І я вам скажу - таки так! Бандит знайомить бізнесмена з людьми. А як же! Хто ж іще вас підведе до банкіра, якщо не бандит? Бандита всі знають. Бо він уміє розмовляти з людьми. Мені вже повірте! А якщо бізнесмен став жирний, лінивий і не хоче більше працювати, бандит забирає у нього все, і той знову іде заробляти. Бандит весь час засовує руку у ваш дірявий бізнес і витягає найсмачніші шматки. Бо інакше це зробить не він, а хтось інший, ви розумієте, про що я говорю? А хто такий бандит, спитаєте ви? Гангстер? Терорист? Облиште, я не хочу чути за ці глупості! Бандит буває політик, буває співак, буває ніхто. «Мафія» - так про них говорять поцеваті італійці. Вони хочуть, щоби ми подумали, що бандити бувають тільки у них. А ми…

- Ну добре, а як щодо юристів? Хіба від них бізнесмен не залежить?

- А ви таки розумний гой! Юристи - да. Тільки як кажуть юристу? «Оформи так, щоб все було законно». Це вже не тате-маме, а прислуга. Ви ж не ідете просити руки дівчини до прислуги.

Цікаве визначення. Треба буде якось перевірити його в розмові з юристами.

Я ще раз пообіцяв новому компаньйону три відсотки з оберту, таким чином елегантно завершивши розмову, а потім усамітнився біля комунікаційного автомата і заслав до Києва терміновий запит - який банк та у яких обсягах кредитує фірму «Кремл Ентерпрайзес». Якщо вони там цього не знають, навіщо тоді взагалі потрібна агентурна мережа УГС?


Ранок зустрів мене приємною звісткою. Київ усе бачить. Київ усе знає. «Кремл Ентерпрайзес» тримає свої гроші, а відповідно, і кредитується в банку «Тель-Шахар». Ну, а коли знаєш, що шукаєш, знайти - це вже справа техніки.

Банк «Тель-Шахар» не крився від людей і мав сучасну інформаційну сторінку, покликану ближче познайомити відвідувача з місією, історією та успіхами цієї фінансової установи, а також створити сучасний образ в очах клієнта за допомогою портретів керівництва у неформальних обставинах. Все як велить остання мода на ринку зв’язків з громадськістю. Я мав змогу помилуватися намакіяженими обличчями президента банку, віце-президентів і навіть членів кредитної ради. Отже, хтось із них підтримує дуже тісні стосунки з «Кремлом». Тільки хто саме?

Учорашній візит до лігва пана Родимчика та інформація, отримана від Фіми, давали підстави для висновку - доведеться мати справу із добре організованою терористичною групою, що має тісні зв’язки з фінансовими, релігійними та кримінальними колами країни. А значить, без великої стрілянини тут не обійдеться. Принаймні я не пам’ятаю жодної антитерористичної операції, яка б не супроводжувалася силовими діями. Ну, до чого, до чого, а до силового варіанту я завжди готовий, як і будь-який агент УГС. І перша заповідь у такому випадку: збільшуй тиск на клієнта, намагайся вивести його з рівноваги. Далі вже само піде. Власне, вчора я так і зробив - спробував проломити кулаком двері супротивника, коли за спиною з’явився той хлопець. Випадковий перехожий, який голіруч відкриває чужий офіс! Навіть першокурсник Академії УГС розкусив би його за мить. Як він там сказав? «Шльома катається на лижвах». Елементарна перевірка - чи знаю я, як кличуть директора.

У теорії силових операцій план, який я збирався застосувати, має назву «викликати вогонь на себе». Розвідка боєм. Терористи повинні якнайшвидше довідатися, що я взявся за них всерйоз. Природно, що вони одразу заметушаться або навіть спробують просто, без зайвих церемоній, прибрати вашого покірного слугу. І це буде останнє, що вони зроблять у своєму смердючому житті.

З такими оптимістичними думками я розглядав інформаційну сторінку банку. Де тут номери телефонів клієнтського відділу? Ага. Що ж, спочатку поцікавимося офіційними зав’язками з моїм клієнтом.

Гудки виклику дзвеніли у самому вусі. Але до трубки ніхто не підходив. Може, помилився номером? Я набрав знову. Невже у них і банк віртуальний?

І раптом я хлопнув себе по лобі.

Шабат! Який же я дурень! От воно - погане знання юдаїки. Я забув про існування вихідних - що поробиш, в УГС це явище було не в моді.

Ні, зачекайте. Це у них вихідний. А суперагент не має права сидіти склавши руки і чекати, поки місцеве населення святкує шабат. Так діло не піде. А якщо завтра зашлють до негуманоїдів, які впадають у зимову сплячку? В Академії нас учили, що повага до місцевих звичаїв не повинна заважати оперативній роботі.

Попередня
-= 40 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар

StevenKeD 25.03.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Додати коментар