Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Розмір має значення

Я розчулився. Несподівано скромний Лях. Я вперше бачив, як він свідомо ховається в тінь, виставляючи перед очі керівництва роботу своїх підлеглих.

- А можна я? - почувся раптом бас академіка.

І не чекаючи на дозвіл він одразу почав:

- Перш за все дозвольте подякувати вашим хлопцям за відзнаку моє участі у розслідуванні, - іронія академіка була вбивчою, так само, як і його авторитет. - А по суті справи мушу сказати, що і справді виявлена в препараті компонента дає ефект біохімічної дефлорації. Це високотехнологічна розробка, і саме тому я дозволю собі висловити сумнів у правильності шляху, яким просувається оперативна група.

Я розгублено глянув на Ляха. Він сидів, непорушний, як мумія.

- Коли ви, юначе, вели мову про Польщу чи Ізраїль, я міг погодитися. Але коли згадали Росію?! Вибачте! Росія, любі мої, це дика країна - в сенсі біотехнологій. Там нема жодного наукомісткого виробництва. Жодного інституту. Якихось п’ятдесят років тому моїх колег вони просто саджали в тюрму. Стаття кримінального кодексу так і називалася - за біохімію або посібництво в біохімії. А щодо кедрових шишок, мушу авторитетно заявити - високотехнологічні продукти біохімії на деревах не ростуть. Вас водять за носа, панове спецагенти.

Погодьтеся, що це звучало більше ніж переконливо, і що найогидніше - повністю співпадало з результатами пошуку за моїм геніальним комп’ютерним запитом, який уже відкрутився в мережі свої тридцять шість годин.

Я прикусив губу. Які ж ми ідіоти! І не ми, а конкретно я! Це ж із самого початку, в Польщі я проковтнув наживку і далі, наче кіт на мотузочку, слухняно йшов туди, куди вели. Не може ж насправді існувати два фуфлижних виробництва у двох країнах поспіль! Возити порошок сюди-туди космічними вантажівками для того, аби просто розфасувати в картонну коробочку, а заразом дати панові Володиєвському заробити кілька злотувок? І мета цієї комбінації цілком зрозуміла - довго водити УГС за носа і врешті загнати до Сибіру, щоб ми там лазили по кедрах і воювали з КГБ, а вони тим часом будуть продавати своє зілля на повну котушку. А може, й не тільки це зілля. Може, вони вже додають свою добавку в інші продукти!

- Дякую, пане академіку! - слово взяв Перший заступник. - З ваших слів я можу зробити висновок, що оперативна група захопилася розслідуванням одної з комбінацій прикриття, заготованої терористами. Говорячи по-простому, ви зайшли на манівці.

- Не ми, - тут я рішуче підвівся зі стільця. - Це цілком моя провина. Здається, я потягнув порожняка і готовий нести повну відповідальність…

- Здає-ється… - передражнив заступник. - Коли агенту щось здається, йому треба звернутися до окуліста. Кажуть, допомагає. Вас розіграли в темну, але відповідати за це буде вся країна! Тисячі українських невинних дівчат! - тут він вловив подвійний сенс останнього слова і захлинувся. - Тобто не невинних, а… Тьху ти! Керівник групи, яких ви вжили допоміжних заходів?

Лях підхопився зі свого місця.

- Одразу після виявлення першоджерела, нами було організовано закрите знешкодження препарату «Граціоза» в митній зоні. Під виглядом митного очищення та контролю наші фахівці замінюють вміст упаковок на нешкідливу суміш амінокислот та білків.

«Оце так, - подумав я. - А він часу не губив!» Тепер стало зрозумілим, чому доповідати випало мені - Лях відчував, що повільне розгортання справи може викликати незадоволення начальства, і підстрахувався. Притримав інформацію на десерт. Мовляв, поки підлеглого десь там дурили, начальник мудро все передбачав.

- Для упередження розповсюдження виявленої компоненти у складі інших продуктів, біохімічний інститут Служби на наше замовлення розробив портативну тестову систему, і митники здійснюють вибіркове тестування всіх продуктів, у тому числі й косметичних, призначених для жінок, а особливо для дівчат. Поки позитивних тестів не виявлено.

Круто! Лях демонстрував високий клас оперативника. Особливо на тлі моїх помилок.

- Крім того, у нашій лабораторії розробляється план асиметричної відповіді на випадок, якщо основне розслідування остаточно зайде в глухий кут. Мета - примусити служби безпеки Польщі, Ізраїлю та Росії активно взятися за розшук терористів на своїх територіях та у Всесвіті.

- Яким чином? - похмуро поцікавився за-ступник.

- Спираючись на авторитет нашої біохімії, ми заявимо, що готові у найкоротші терміни синтезувати біодобавки, які впливають на підвалини духовності згаданих націй. Наші культурологи розрахували, що коли запустити до Ізраїлю препарат, який викликає регенерацію крайньої плоті після обрізання, їхня нація опиниться під загрозою не меншою, ніж наша. Аналогічною мішенню у поляків може стати, наприклад, традиційний польський гонор, а в росіян можна вірусним шляхом розповсюдити любов до ближнього, інакше кажучи, толстовство. Тут вони довго не протримаються…

Попередня
-= 65 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 8.

Останній коментар

Robzaf 15.04.2024

Can't answer an existing topic, what should I do ??
Maybe I'm not writing correctly?
Please tell me.
Yours faithfully.


Eldarkao 15.04.2024

How to reply to a topic?
Maybe I'm not writing correctly?
Need your help.
Yours faithfully.


Ivanhim 15.04.2024

How to react to an issue?
What am I doing incorrectly?
Require your assistance.
Cordially yours.


Додати коментар