Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Розмір має значення

Перший заступник Генерального писаря недовірливо похитав головою:

- Ну, щодо крайньої плоті, тут вам видніше, а от щодо пихи чи толстовства - хіба можна вплинути на ідеологію за допомогою біодобавок?

- Ви всі просто хворі! - академік Майборода несподівано підхопився зі свого місця і просто-таки забігав по кабінету, вимахуючи руками. Таким я шановного науковця ще не бачив. - Що я чую? Ви плануєте біохімічну війну?! І хочете, щоб я розробляв вам зброю? Це ж справжній тероризм! І де? У верхівці найпотужнішої галактичної організації! Ви вирішили, що шантаж - це універсальний спосіб розв’язання проблем? Тероризм, замішаний на поліцейських інстинктах! Невже історія боротьби з наркотиками вас нічому не навчила? Невже ви не розумієте, що секретні служби тут ні до чого, що боротися треба не з речовиною, а з людською психологією? Невже не очевидно, що ми маємо справу з проблемою перш за все педагогічною, потім соціальною, десь там медичною, але, побий Боже, не поліцейською, вже тим більше не військовою. Є речі значно страшніші за цей ваш хімічний дефлоратор! Та сама «нешкідлива» суміш, якою ви сьогодні замінюєте польську гидоту, а також тисячі їй подібних препаратів - от де корінь зла!

Омелян Майборода не добирав слів і, користуючись своїм авторитетом, абсолютно не зважав на те, у якому кабінеті лунають і яких людей стосуються сильні епітети. Треба зауважити, однак, що самі ці люди не перешкоджали виливу академікових емоцій.

- Ми маємо справу з проблемою культурологічною! Бо в нашому суспільстві панує міф, що худа жінка - це гарна жінка. Я не скажу, що він не підходить, скажімо, ефіопам, точніше ефіопкам, а чи то китаянкам. Але українкам він категорично протипоказаний. Ви знаєте, що таке генотип? Ви знаєте, що стандарти жіночих фігур в кожній нації формувалися тисячоліттями? І формували їх ми, чоловіки. Ми одружувалися з тими, чиї фігури нам подобалися, вони давали потомство, схоже на батьків - жінок з такими ж формами, а чоловіків - з такими ж уподобаннями. Постава української жінки відповідає смакам українських чоловіків. Нашим, наших дідів, прадідів, пра-пра- і до сотого покоління. Усі ми на рівні підсвідомості віддаємо перевагу українкам. Так? - присутні слухняно покивали на знак згоди. - Правильно. Так само робили наші батьки. І завдяки цьому збереглася українська нація. Ви це можете зрозуміти? А ідіотська мода на схуднення перетворює українок на засушені мумії. Хто з ними буде одружуватися? До кого підуть наші хлопці? І це все в результаті застосування абсолютно легальних, так званих «нешкідливих» сумішей. А головне, легальної, але від того не менш руйнівної системи телебачення.

Захоплений вихором академічних думок не менше, ніж решта товариства, я все-таки не міг полишити основну для мене на сьогодні проблему. Нехай це називається поліцейською психологією, але де я помилився?

- Телебачення має у своїй основі горизонтальну розгортку, яка розтягує картинку в боки. По телевізору кожна людина виглядає повнішою, ніж насправді…

Візит на склад «Граціози» у Польщі був абсолютно анонімним, пан Марек і досі ні про що не здогадується.

- Але якби то вони виводили породу худих жінок тільки з метою показувати по телебаченню? Та ні! Вони кладуть їх до нас у ліжка, потім ті родять дітей і починають годувати їх тою самою гидотою для схуднення.

«Кремл Ентерпрайзес» теж не міг ні до чого підготуватися. Я їх захопив зненацька.

- А для надання медичного прикриття своїй дешевій пропаганді вони вигадали навіть нове захворювання - целюліт. Це коли нічого не болить, але треба пити дорогі ліки.

Я особисто відслідковував усю митну статистику компанії пана Володиєвського і відповідні показники імпорту сировини.

- Якби ми з вами замість планувати біохімічну війну взялися за пропагандистську операцію з метою протидії справжнім ворогам - різноманітним виробникам препаратів для схуднення, які знищують українців як націю, якби ми намагалися популяризувати традиційні стандарти на жіночу фігуру, чи хоч би для початку поміняли розгортку телебачення на вертикальну, я вважав би, що не дарма втрачаю час, але на разі…

- Такого просто не могло бути, - несподівано для себе я підстрибнув зі стільця і темпераментно влупив кулаком по столу. - Я не міг такого схавати!

На мить усі завмерли, а потім Лях з такою силою заїхав ногою мені під коліна, що я снопом впав на своє місце, викликавши ображене рипіння з боку шкіряного стільця.

І тоді Генеральний писар сказав:

- Я теж схиляюсь до такої думки.


Власник високого кабінету обвів очима всіх учасників наради.

- Ви дозволите мені два слова?

Попередня
-= 66 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар

StevenKeD 25.03.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Додати коментар