Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Статус Королеви

За що ми убивали тих американців? Що поганого вони зробили мені, моїм друзям, моєму народові?

Війна завершилась, але ті криваві картини і досі стоять перед моїм обличчям. Я провинив перед Господом Богом за те, що убивав невинних людей, і тепер не знаю, як мені пояснити, що я всього лише виконував накази.


19.09.1969.

Мене перевели у ліве крило. У мене з‘явилося багато нових друзів. Вони допомагають мені забути ті страхи, які я пережив. Може, я надто емоційний, та нічні кошмари і тут не дають мені спокою. Вчора ввечері, я бачив духів. Я, навіть, чув їх голоси. Це правда. Хлопці сміються наді мною. Кажуть, я надто вразливий. Може й, так. А може, то душі тих людей, яких я безневинно убив?


27.09.1969.

Мої нічні бачення стали справжньою легендою. Вчора до мене, навіть, приходив психіатр. Більше за все на світі я боявся його вироку. Але я здоровий!

Сьогодні вночі знову бачив духів. Так виразно, як ніколи. Мені здалося, я навіть, бачив обличчя. Це була літня жінка. Здалеку вона була схожа на тінь. В руках тримала маленький яскравий вогник, може, маленьку свічечку… Я не пам‘ятаю. Я хотів заговорити. Та вона пройшла повз мене, наче не бачила. А може, дійсно не бачила. А коли дійшла до стіни, то зникла. Наче пройшла крізь стіну.

Хлопці вже не сміються з мене, але здається, що не повністю вірять.

Ходять чутки, що на другому поверсі теж хтось бачив жінку зі свічкою в руках, яка пройшла крізь стіну. Я так хотів дізнатися, що саме вони там бачили, але нас не пускають на другий поверх. У них там якась вірусна інфекція, тому спілкуватися з ними заборонено. А ще Валентин з сусідньої палати чув, як плакала дитина…

Треба заговорити з тією жінкою. Треба просто наважитись. Хоча, насправді, навіть, не уявляю, де взяти в собі таку сміливість.


30.09.1969.

Мені страшно спати вночі. Я хочу спати, та боюся стулити очі. Ці тіні, ці люди – повсюди. Вони навколо нас. Мені страшно. Може, вони, навіть, зараз десь поруч. Я боюся вимикати світло. Я молю Бога, щоб мене повернули у праве крило. Хай краще вірусна інфекція, ніж втрата розуму.

Попередня
-= 195 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 33.

Останній коментар

ari21 18.09.2022

Fantastic!


Оксана 31.08.2021

читала з великим захопленням


красуня 06.08.2020

чудова змістовна книга ,автору 5+++


Додати коментар