Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Статус Королеви

По майдану пронісся гучний сміх.

- Ми працюємо над замком. Ми вже проводимо ремонтні роботи і можу сказати, у нас це виходить дуже успішно. Колишня влада занедбала археологічні знахідки нашого міста, але ми не дозволимо загинути нашій історії. Я особисто займаюся цією справою, тому і найняв археологічну групу.

- Неймовірно, - прошепотіла Ліна Вікторії. – Які ремонтні роботи? Там нічого не робиться! Замок ледь тримається.

Розштовхуючи натовп, Ліна попрямувала до мікрофону. Віка побігла за нею. Людей було багато і кожен неохоче відходив у сторону, щоб пропустити дівчат.

- Пропустіть графиню! – раптом голосно крикнула Віка.

Всі злякано розступилися, пізнавши Ліну. Натовп замовк і лише де-не-де чулися відгуки: «це іде графиня».

Емма обернулась і побачила за спиною Ліну. Її очі блищали злістю, вона ладна була розірвати мера на шматки за його брехню.

- Будь-ласка, графине, - промовила Емма, і відійшла в сторону.

Мер злякано дивився на цю картину.

- Добрий день, шановна громадо! – голосно промовила Ліна у мікрофон. – Я зараз пройшла цю доріжку через натовп для того, щоб розповісти вам правду. Ніяких ремонтних робіт у замку не проводиться. Замок валиться і, якщо так продовжуватиметься далі, він не простоїть і півстоліття. В замку, дійсно, працює археологічна група мера, та вона має зовсім інше призначення. Вони шукають коштовний камінець графа Полонезького.

- Це неправда! – викрикнув з трибуни мер.

- Пане Фадєєв, коли говорили ви, вас ніхто не перебивав, - промовила Ліна. – Із замку, із вашого замку були вивезені родові картини Полонезьких, Фельченських, Понятовських та інші важливі знахідки. Вони вивозяться, нібито на експертизу, та жодна з картин ще не повернулася назад. Про знайдені заповіти і портрети графів знає лише археологічна група мера. Скільки цих картин було насправді, скільки продали, скільки висить в будинку мера – навряд, вже хтось зможе підрахувати. Ми не знаємо, скільки їх було, не знаємо, скільки їх іще знайдуть і продадуть за безцінь у французькі та польські музеї. Нас відсторонили від нашої історії. Нам закрили до неї доступ.

Попередня
-= 226 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 33.

Останній коментар

ari21 18.09.2022

Fantastic!


Оксана 31.08.2021

читала з великим захопленням


красуня 06.08.2020

чудова змістовна книга ,автору 5+++


Додати коментар