Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Статус Королеви

Вона сиділа, обійнявши Емму і думала про щось своє. Може, про графа, чи його кохання. У неї не було тіток, які її обманювали, чи забували про день народження. У неї ж, взагалі, нікого не було. Вона до двадцяти чотирьох років, взагалі, жила у незнанні, що носить графський титул…

- Та все ж, - продовжила Емма. – Я думаю, ми все вчинили правильно. Який би не був результат. І якщо так склалася доля, значить, так треба.

Більше ніхто нічого не промовив. Вони просто сиділи і думали про те, що вже ніколи не побачать свою подругу. Що їх дружба минула. Їх дороги розійшлися. Ганна зустріла справжнє кохання, а вони – ні. І навряд, колись його зустрінуть.


Була ніч. Темна холодна ковдра огорнула ліс, і села, і річки. Крізь небо тьмяно проглядали зірки, а десь за лісом крізь густі дерева виднівся темно-жовтий величезний місяць. Він впирався просто у віти старих дерев, і від цього вони ще більше прогиналися та хилилися. Вітру не було. Лише де-не-де чувся шурхіт сухих гілок.

По дорозі прямував вершник. Кінь втомлено перебирав ногами, а вершник замислено дивися у темну ніч. Місяць, ховаючись в гілках, лише трохи просвічував дорогу.

Вершник раз у раз зупинявся, зачувши шурхіт, але потім щось згадував, посміхався і йшов далі. Просто одна вродлива селянка сказала йому сьогодні вранці, що в лісі зовсім не страшно. І не зрозуміло чому, але він довіряв її словам.

Саме про цю дівчину і думав граф, ідучи нічною місячною дорогою. Він згадував їх розмову… Спочатку злегка напружену, а потім просто цікаву бесіду. Вони говорили про небесні тіла, про планети, про рух землі… Сперечалися, чи можливо це… Торкалися геометрії, філософії. І скрізь вона була компетентна! Вона цитувала Данте, говорила про Діогена… Хто вона? Як її звати? Чому вона така розумна? Звідки знає науку: геометрію, астрономію? Знає так, як він. І чому веде філософські бесіди? Звідки в неї такі думки?

Вона просто підкорила його серце своїм розумом. Так з ним ще ніхто не розмовляв. Так розумно, так вишукано… Олександр вивчав науку у найкращих викладачів. Саме вони навчили його читати, писати, правильно думати, розмовляти… А вона лише просто читала книжки…

Попередня
-= 272 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 33.

Останній коментар

ari21 18.09.2022

Fantastic!


Оксана 31.08.2021

читала з великим захопленням


красуня 06.08.2020

чудова змістовна книга ,автору 5+++


Додати коментар