Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Статус Королеви

- Так, любі телеглядачі, - голосно промовив ведучий. – Недарма ми сьогодні запросили в студію Карлу. Саме її дослідження і думки зацікавили Олену Карпову. Що ж, послухаємо. Будь ласка, Олено.

Всі спрямували об’єктиви своїх камер на Олену. Вона зітхнула і поглянула на весь зал. Спочатку зустрілася очима з Еммою, потім з Остапом. Невідомо, про що вона думала в той момент. Вона принесла з собою товстий зошит. Коли ведучий передав слово їй, її руки спочатку рвонулися до зошита. Вона, навіть, взяла його в руки. Але, навіть, не відкривши, просто поклала біля себе. В ці секунди в залі панувала повна тиша.

- Історія дає нам дати та факти, - почала Олена, - і на основі їх ми маємо робити свої висновки, припускаючи і базуючись лише на своїх роздумах та на своєму мисленні. Ось мої думки: У 1732 році дочка Полонезького Софія Полонезька та Фельченський одружилися. Фельченському було 40 років. Дружина була молодша за нього на 28 років. Тобто їй було 12. Якщо їй було 12 років, то значить рік її народження 1720 р. Ідемо далі, у 1762 році, як свідчать джерела історії, Катерина Фельченська – дочка Софії, одружилася. Інші джерела свідчать, що «донька Фельченського одружилася з племінником Станіслава Другого Августа Понятовського». Сумістимо ці два джерела. Катерині було 37 років, коли вона одружувалась Коли ж вона народилася? Математика не дуже складна. Якщо у 1762 році їй було 37, то вона мала народитись у 1725 році. Правильно?

- Правильно, - покивав головою ведучий, вдивляючись у великий монітор, на якому детально були розписані Оленині розрахунки.

- Що маємо: Софія Полонезька народилася у 1720 році, а свою першу доньку Катерину народила у 1725. Виходить у 5 років!

Всі засміялися.

- Чого сміємося? – іронічно перепитала Олена. – Так виходить, якщо вірити записам цієї дослідної роботи. Але ж ми не комп’ютери, і не просто обраховуємо інформацію, ми ще маємо здатність її аналізувати. І наш мозок дає нам відповідь: такого бути не може! Не може дівчина в 5 років народити дитину. А отже, Софія – не мати Катерині Фельченській. Коли Фельченський одружувався на дванадцятирічній Софії, у нього вже була семирічна донька. А отже, у Софії та Фельченського була інша донька, яка одружилася з племінником короля.

Попередня
-= 465 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 33.

Останній коментар

ari21 18.09.2022

Fantastic!


Оксана 31.08.2021

читала з великим захопленням


красуня 06.08.2020

чудова змістовна книга ,автору 5+++


Додати коментар