Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Вампір

Олександр БУГАЙ

Вампір

- Ви вірите в існування вампірів? - запитав мене попутник, коли поїзд рушив і за вікнами потяглися картини жовтогарячої осені.

Я відчув, що дорога буде цікавою, і попросив уже немолодого, але статного здоров’яка розповісти про де незвичайне явище. Сусіди по купе мене підтримали і ми почули ось таку історію.

- Приїхавши в обласний центр, я влаштувався в контору як спеціаліст-комп’ютерник.

Фірма недавно зорганізувалася і, не маючи належного приміщення, взяла в аренду велику квадратну кімнату в. одному з гуртожитків міста. Столи порозставляли вподовж стін, а так, як робота з апаратурою не шумлива, то ніхто нікому не заважає. І тільки вряди-годи зав’язується невимушена розмова про якусь вуличну новину чи незвичайну подію в місті.

Я ще молодий і непосидющий, тому монотонна тихість почала навіювати на мене нудьгу. Час від часу так і хочеться підскочити і посеред кімнати вдарити тріпака чи присісти і на одній нозі крутонути дзигу.

Та я цього не роблю, бо не хочу набути слави дивака.

І все ж віддавати третину свого свідомого життя безпросвітній одноманітності - це, на мою думку, злочин. Тому вирішив у цій дірці довго не засиджуватися. Але невдовзі виявив поряд з гуртожитком спортивний зал, в якому можна зайнятися будь-яким видом спорту.

Це мене влаштувало і я почав активно . відвідувати спортивні змагання.

Як я вже казав, у нашій аудиторії столи стоять попід стінами. Зліва від мене сидить молоденьке створіння Жіночої статі. Спочатку я не звертав на неї уваги.

Згодом дізнався, що вона одинока - ні батька, ні матері. Придивився - непримітна, але симпатична. Якось ненароком заглянув у її очі і мене щось аж трусонуло. Досі і гадки не мав, що можуть бути такі чаклунівські очі. З тої миті вони почали мене переслідувати. Де б не був, а вони зі мною, Що це? В такий спосіб закохався? І в кого? В якомусь журналі знаменитий хірург Амосов стверджував, що існують гени кохання і, якщо вони в когось вчепляться, вважай, що попався. Напевно, і мої гени знайшли свій об’єкт уваги.

Отже, треба щось робити. Але не поспішаю. Я ще молодий і люблю понад усе спорт.

Одночасно помічаю, як оте непримітне дівчисько прямо на очах всього колективу перетворюється із недозрілого пуп’янка у пишну квітку. Ї це за якихось два-трд тижні після моєї появи у цій конторі.

Ну й хай, думаю собі, це мене не обходить. Однак помічаю: моя юнацька енергія, яка досі нуртувала і аж наче хлюпала через край, почала згасати. З буйно-непосидючого поступово стаю поміркованим і статечним.

Згодом почав пропускати спортивні змагання, а натомість кружляю довкола її гуртожитку. Треба щось робити! Підібрав момент, коли в приміщенні ми залишилися одні. Вона, певно, очікувала цього моменту. Бо притулилася до мене з виразом в очах вдячності, начебто я її врятував від смертельної небезпеки.

Ми мовчки стоїмо, а я чую, як моя буйна молода енергія переливається в її єство.

Ні! То не енергія! То чудесний потік моєї доброти, яку віддаю добровільно цій незвичайній дівчині.

Досі я не відав подібного стану.

Міркую, це, напевно, і є ота божественна мить, яку відчуває людина, коли по-справжньому закохується. . .

Відтоді моє життя набрало іншого значення. Воно стало красивішим і змістовнішим. Тепер я знаю, для чого і для кого живу! Я щасливий і мені більше у світі нічого не треба.

Та й співробітники відносяться до нас доброзичливо. Наша дружба нікому не заважає. І полетіли дні, як дужокрилі літахи, за якими і угнатися годі.

Попередня
-= 1 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 4.

Останній коментар

Julifos 13.04.2024

Can someone help how to answer a new topic ??
What am I doing wrong?
Please help.
Yours faithfully.


Jessicavm 13.04.2024

Fast link indexing providers depict a paradigm change in how we navigate the internet. Unlike traditional internet search engine indexing, which relies on web crawlers to discover and index content material over time, quickly url indexing services utilize progressive methods to expedite the process. These expert services leverage State-of-the-art algorithms and systems to index new content material Practically instantaneously, making certain that buyers have usage of the most up-to-date info at their fingertips.


ThelenTiB 03.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Додати коментар