Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Відьмак. Вежа Ластівки

…статуя Модрони Фрейї… — Фрейя у скандинавській міфології — богиня родючості, плотського кохання, але й війни; походить вона з ванів; її тваринами вважаються кабан та кішка.

Зняти із шиї богині Брісінґамен… — намисто Брісінґамен є предметом-атрибутом Фрейї і в скандинавській міфології; згідно з легендами, воно було створене братами-гномами Брісінґами, звідки й походить його назва. Втрату Брісінґамену пов’язують із діями Локі, скандинавського бога-трікстера.

Була вона на дереві, висіла, розіп’ята на гілках гігантського ясеню… — у скандинавській міфології отримання містичного знання через повішення на світовому Ясені пов’язують із богом Одіном: верховним богом асів; саме він проколює себе списом і вішається на гілці Іґґдрассіля — а натомість отримує знання рун і можливість пророкувати.

По її напружених від болю руках проскочила білка… — згідно зі скандинавською міфологією, у гіллі Іґґдрассіля живе білка Рататоск, яка здійснює комунікацію між орлом, що живе у кроні Ясеня і змієм, що перебуває у його корінні.

З перевішеного через плече бандольєра вийняв… — бандольєрою (від ісп. bandolera — «перев’язь») зветься подовжена сумка з кишеньками по усій довжині, що носиться через плече; у Новий час використовувалася як патронташ (у грі «Відьмак» у бандольєрах Ґеральт носить відьмацькі декокти).

Світязанки тамой живуть… — найбільш відома світязанка, так би мовити, персоніфікована: водна німфа, русалка, яка живе у озері Світязь, героїня однойменної поеми Адама Міцкевича.

Попередня
-= 177 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 3.

Останній коментар

Nazar 4G 30.07.2022

Просто неймовірно)


Admin 16.07.2020

ігри також на висоті дуже атмосферні


OlyaCheryba 15.07.2020

Я прочитала відьмака за місяць! всі 8 частин! Ніби прожила з героєм його життя.
Доречі, писала про це відгук на своєму сайті:
https://books-land.com.ua/publication_id/25


Додати коментар