Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Війна з лозохвостиками

– Я сам поїду. Та не страшись – не втечу. Від тебе, блябуду, втечеш!..

І знову „фольксваген” летів на південь. Так само чистенький, доглянутий, як і двадцять чотири години тому. Таксопарківські добре (за особливу, ясна річ, плату) постарались: що треба замінили, підрихтували, підфарбували. Нізащо не скажеш, що лише вчора тачка побувала в халеп’ї. Спати не хотілося, хоча минулої ночі Максим майже не відпочивав – довелося помотатися ще містом, пошукати деякі запчастини, лише під ранок прихилився хвилин на сорок. І день видався важким. Буває, шеф не витикається з кабінету аж до вечора, а сьогодні возив його, зчорнілого, неспокійного, без обіду ледь не цілий робочий день. Видно втрата ста тисяч доларів стала для генерального дошкульнішою, аніж Максим передбачав. Та то клопіт генерального, а в Максима своїх проблем по горло!

І перша – Славик. Ну не хотів Максим віддавати комусь бодай частку „своїх” грошей! Хоча б і другові дитинства. Не хотів і край! А недоумкуватий приятель тиснув за горло – не відступав! Ну якого беня тобі ще треба, мутанте дзьобаний? Привіз тебе в столицю, пристроїв на ситну роботу – трудися, насолоджуйся існуванням! На дідька тобі ті тисячі, коли однаково ладу їм не даси?! І хто тебе навчив шантажувати? Тепер ось доведеться вдатися до крайніх заходів. Так, до крайніх. А що – Славик сам понукає Максима захищатись. Нічого, що земляк. Нічого, що друг – своя сорочка… Максим піймав себе на тому, що, ледве стріливши недопалка в вікно, знову діставав та запалював сигарету. Спокійно. Остудися!

Значить, ніби вирішено. Досі Максимові не доводилося вбивати й хоті до цього не відчував – він же не якийсь приморожений кілер! Але обставини… Добре, а як? Славик вузлуватий, дужий, пересилити його буде нелегко. Хоч і непоквапливий. Навалитись нагально – в раптовості Максимова перевага! І обставити, як напад на таксиста. На таксистів часто нападають, а нападників знаходять далеко не завжди. І цього разу не знайдуть!

Споночіло. Світло новеньких фар безжально шматувало темноту, мотор кидав авто в осяяну, вихоплену з пітьми галерею і Максимові зовсім не хотілося спати. Не до сну було. Він переконував Славика, що з барсеткою нічого не вдіється, але, що ближче наближався до Макарівки, то крихкішою ставала та впевненість. Хтозна, що тому чолов’язі замандьориться. Може, зазирнувши до барсетки й угледівши її вміст, смоловар давно вже зробив ноги? Оце буде прикол! Та щось таки говорило Максимові, що цього не станеться. Він знав цих мужиків – точнісінько такими вузьколобими колгоспниками кишить Лисянка. Підгребти відро дерті з ферми – о, це їхнє, на це вони мастаки, а коли доручиш їм постерегти сто тисяч – будь певен, стерегтимуть, як сільський п\'янюжка стереже од плечистої буряковолицьої „половини” останню заначку! Варто мабуть гальмонути десь і дійсно, на придачу до обіцяної десятки, взяти тому бульдозеристові біленьку. Нехай ковтне неборака, що він бачив у своєму сивому житті, крім отого нахмуреного заводика! Нехай звеселіє його темна, затюкана дрібними негараздами, душа. Максим не скупий!

Усе ж під’їжджав до нещасливого місця вчорашньої аварії з тривогою. Ось і закрут. Спинився біля шлагбаума, прихопив пакет з пляшкою та сякою-такою закуссю (Пам’ятай, хлопе, мою добрість!) і рушив до заводу. Знов жухнуло в ніс дошкульним повівом (як вони тут витримують?), а ось і вчорашній трудар – походжає біля химерно освітлених хворовито-жовтими ліхтарями ємностей з вогняними отворами внизу. Тут, не злиняв! Помітив Максима, підійшов.

Попередня
-= 94 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!