Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > ВСЕСВІТ

ОЛЕКСАНДР СКОРОХОД ВСЕСВІТ

Книга, яку ви тримаєте в руках, написана саме для вас! Для того, аби почастувати чарівним напоєм із «Чаші» та провести стежками неосяжного «ВСЕСВІТУ». Повість «Чаша» – невеличка напівпоетична пригодницька історія про подорож студента-медика Максима в пошуках візантійської реліквії – чаші, захованої у Кримських горах. Які перепони чекають на хлопця, чи вдасться йому знайти скарб? І що принесе знахідка? Усі відповіді – у «Чаші», на самому її денечку.

«ВСЕСВІТ» – це роман про чотирьох молодих людей, які шукають себе та свій ШЛЯХ у цьому світі. Їхні долі час від часу переплітаються у павутинні загадкових обставин, пов’язаних з викраденням картини українського художника-авангардиста Стефана Масленка, на якій, як стверджує митець, йому вдалося зобразити ВСЕСВІТ. Та хіба справді можливо зобразити неосяжне? Виразити те, що невимовне? І як це зробити? Розкрити таємницю допоможе Сан Санич, загадковий товариш митця, МАЙСТЕР і мешканець ВСЕСВІТу.

ISBN © Олександр Скороход

Автор висловлює щиру вдячність генеральному директору науково-виробничого приватного підприємства “ДАК-Електропром” Олексію Григоровичу ДАВИДЕНКУ за допомогу у виданні цієї книги

Синопсис до роману «ВСЕСВІТ»

ВСЕСВІТ… Безмежний та неосяжний… Зовнішній та внутрішній… Сповнений своїх ледь помітних законів, ритмів, які так і вислизають, тільки-но намагаєшся їх схопити та препарувати, оформивши в слова… Де ж шукати розгадку його таємниць?

Основною сюжетноформуючою, вісьовою темою роману є пошук молодими героями, які не так давно закінчили навчальні заклади, свого покликання, місця у житті, суспільстві. Цей процес тісно переплітається із детективною історією, яка надає розвитку сюжетних ліній додаткової гостроти.

Головних героїв четверо: журналіст Андрій, старший аналітик Юрій, юристка Аліса та директор компанії Олексій. Ще одним, чи не найбільш загадковим героєм, є Сан Санич, «…трохи дослідник, трохи журналіст, трохи детектив, трохи мандрівник…», як сам розказує він про себе наприкінці твору. Можна тільки здогадуватися, хто ж він насправді. Хоча весь його образ так і випромінює дух МАЙСТРА.

Низка змін у житті героїв починається з їхньої зустрічі з Сан Саничем на початку роману. Потім кожен з них особисто знайомиться з цією загадковою людиною. Остання ж зустріч із Сан Саничем, уже наприкінці твору, зводить усіх героїв разом за досить незвичайних обставин. Тільки тоді ця людина дещо відкриває маску своєї таємничості, та й то не надовго.

Детективна історія розгортається наступним чином. Андрій випадково залучається до журналістського розслідування обставин викрадення картини з претензійною назвою «Всесвіт» відомого українського митця-постмодерніста. Незвичайність витвору мистецтва та резонанс, викликаний його зникненням, пов’язані з тим, що під час виставки картина з обох боків була закрита дзеркалами. При цьому сам автор роботи стверджував, що йому вдалося відобразити в своєму творінні цілий Всесвіт.

Чи дійсно це можливо? То що ж там, за дзеркалами? Жарт чи справді шедевр генія? Ось ті загадки, рішення яких читач мусить сам інтуїтивно шукати разом із героями роману.

А пройти та пережити їм доведеться чимало! Життєві негаразди – хвороби, втрата роботи, фінансові проблеми, морально-етичні

Попередня
-= 1 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар

Buriakvova 26.11.2014

Я б назвав цю книгу "щоденник" ("біографія" ) не більше. А взагалі враження від прочитаного позитивне . На трійку


Додати коментар