Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Закон Братів Капранових

Отже, за усім передвиборчим мистецтвом видніються вуха нашого колеги-творця, або, як деякі кажуть, творюги. Зокрема поета, бо українці - найпоетичніша у світі нація. У нас кожен другий - поет. І вдала рима завжди була ефективною політичною зброєю. Леся Українка колись жалкувала, що слово - не гострий безжалісний меч. Спіть спокійно, пані Лесю! Тепер - меч. Прикладів багато - починаючи зі стратегічного АніЛораківського “голосуй по уму, голосуй за Кучму”, і закінчуючи партизанським “МИ - діти Кучми”. І звичайно, ми не можемо залишитися осторонь цього творчого процесу, а тому пропонуємо свою допомогу в пошуку вдалих рим, які б могли підняти політичну боротьбу на новий естетичний рівень.

Увага! Все, що написано далі, призначено виключно для працівників штабів і настійливо не рекомендується політикам із метою захисту їхньої нервової системи. Кухня, у тому числі творча, - не дуже привабливе видовище для клієнта.

Ми пропонуємо вам рими до найбільш популярних політичних партій і блоків. Наголошуємо, що ці рими не мають жодного політичного підґрунтя і можуть використовуватися як прихильниками відповідних сил, так і їхніми супротивниками. Тобто нічого особистого.

І почнемо ми із найбільш творчої частини політикуму - тих, хто не цурається модернізму уже сьогодні.

Не ТАК. Наш улюблений і, безперечно, найкреативніший виборчий блок. Починаючи з екстравагантної назви, яка зводить нанівець усі гасла, бо коли читаєш “Російська мова - так”, а внизу - “не так”, виникає враження роздвоєння особистості. Крім того, цей блок стимулював народну творчість, яка вже перейменувала стару добру “кравчучку” на нову “нетачку”, за що подяка усім кріейторам штабу. З чим римується назва “Не ТАК”? Правильно. Цитуючи пана Шуфрича: “Что не сдєлаєт дурак, всьо он сдєлаєт нє так”. Римою для “Не ТАК” може слугувати будь-яке слово, що закінчується на -ак або -як. Буряк, будяк, кулак, кунак (друг), запропонований уже “дурак”, “чудак” ну і те слово, про яке ви подумали. Безодня можливостей для творчості. Не рекомендується римувати “не так” і “так”, бо в поезії це моветон (приклад - чоботи-півчоботи).

НАРОДНА ОПОЗИЦІЯ. Зримувати це складне слово спробували іще Кінахові штабісти. Пам’ятаєте бігборди “Влада, чи опозиція? Пропозиція!” Але окрім “пропозиції” можна використати також просто “позицію” та “композицію”. Композиція має розвиток - адже якщо її розділити на дві частини - КОМ (тобто комуністична) і ПОЗИЦІЯ, виникає додатковий сенс. Цими римами ми вимушені були б вичерпати увесь політтехнологічний арсенал, якби не класик російської літератури, яку означений виборчий блок так любить. Мається на увазі Козьма Прутков і його безсмертний вірш “Прі відє ісправной амуніції как прєзрєнни всє констітуції”. Активна позиція пані, тобто товарища, Вітренко у питанні російської мови змушує нас до використання іншомовних рим - що поробиш, хазяїн-барін. Отже, назва “Народна опозиція” опосередковано, через слово “амуніція” може бути римована зі словом “конституція”, а далі вже самі напрошуються “проституція”, “провокація” та інші слова, що закінчуються на -ція. Дякуємо Козьмі Пруткову і в його особі усій російській літературі.

КОМУНІСТИ. Дуже добре римуються із словом СОЦІАЛІСТИ, тому будемо розглядати обидва явища разом. Тут підходять іноземні слова із закінченням на -істи - матеріалісти, нігілісти. І оскільки обидві партії теж люблять російську мову, знову згадується Козьма Прутков. “Матєрьялісти і нігілісти развє годятся только в горністи”. А також “Ідуть матєрьялісти і нігілісти, і у тєх, і у другіх ногті нєчісти”. Наполегливо рекомендується стара перевірена рима “їсти” - ми не маємо що їсти, все поїли комуністи (соціалісти). З іноземних слів можна згадати також онаністи та фашисти. З онаністами простіше - ми комуністи, а решта онаністи. Це круто. А от із фашистами треба бути обережними. Сьогоднішня молодь не надто розуміється на тонкощах марксизму, а тому може наплутати. Ті - націонал-соціалісти, ці - інтернаціонал-соціалісти, знамена у всіх черво-ні - іди розберися. Так і до гріха недалеко. Треба пояснювати, що це зовсім різні явища. Але це, по-перше, довго, а по-друге, особисто ми так і не розібралися, чим саме вони відрізняються одні від одних попри зданий в інституті курс марксизму-ленінізму. Складно це.

РЕГІОНИ. Гучне, красиве слово, цікаве для римування. Наприклад, “мільйони”. Одразу виникає асоціація з першою п’ятіркою списку, не за кількістю, звичайно, а за статками. Хоча тут уже ліпше підійшли б мільярди. Можна взяти слово “чемпіони” - що то за краса! Щоправда, нинішнє турнірне становище команди “Шахтар” не дуже сприяє застосуванню таких слів, однак можна спробувати вполювати чужий електорат - “Голосуй за Регіони, і Динамо - чемпіони!” Непогано римується “Регіони” та “із зони”, це може бути використано як політичними супротивниками, так і симпатиками - останніми в якості протиставлення. Можна спробувати зодіакальні рими. Наприклад, Регіони - Скорпіони.

Попередня
-= 35 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!