Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Живий звук

Приймаючи душ, залишив двері в сумісний санвузол відчиненими, аби дзеркало не запітніло від гарячої пари і оригінальний автограф співачки Сонцевої не зіпсувався. Настрій, і без того хороший, суттєво піднявся. Я навіть, як був, голий та мокрий після душу, зробив у три підходи шістдесят відтискань від підлоги.

Їсти не хотілося, та й не було особливо чого. Збирався заїхати вчора в маркет, тільки вчора мені не до того було. Що маємо? Два яйця, два скручених шматочки сиру і сарделька. Та-а-к, сніданок джентльмена.

Каву я частенько п’ю біля нашого маркету. Там у фойє поставили автомат, і можна не заморочуватися вдома, а кинути купюру в щілину — і отримати еспресо, вийти на вулицю, постояти, покурити з кавою, швиденько затвердити або підкоригувати свої життєві та творчі плани на день сьогоднішній. Цього ранку я вирішив не зраджувати традиції.

Нікуди особливо не поспішаючи, до кави я дістався близько десятої. У фойє, як завжди, гриміла музика з динаміків. Працівники, а раз так — то і відвідувачі слухали якусь FM-ку, причому я ніколи не намагався запам’ятати, яку, не намагався визначити, люблять тут слухати якесь конкретне радіо, просто ганяють його по хвилях, зупиняючись довільно, чи кожного дня для цікавості міняють хвилю. Як би там не було, новини передавали практично всюди. Тому я виймав готову каву з автомата під повідомлення:

— Десята ранку в Україні, на нашій хвилі — головні новини на цей час!

Подмухавши на гаряче, я зробив перший ковток.

— За останніми повідомленнями, життя відомої співачки Анжели Сонцевої — в повній безпеці.

Я обпік губи і ледь не впустив паперовий стаканчик.

— Як уже повідомлялося, сьогодні на початку сьомої години ранку Анжела Сонцева потрапила в автомобільну аварію. Її автомобіль, за кермом якого сиділа вона сама, врізався в дерево на трасі неподалік від Гостомеля. Силою удару співачку викинуло через лобове скло. Скалки скла сильно пошкодили обличчя, до того ж Анжела від удару втратила свідомість. Свідків аварії не було, потерпілу доправили до найближчої лікарні випадкові люди, які саме проїздили в бік Києва від Ірпеня.

Я зім’яв стаканчик, розливши каву на джинси та трошки опікши руку. На мене ніхто не звертав уваги.

— За попередніми даними, отриманими від прес-центру столичного управління ДАІ, Анжела Сонцева не впоралася з керуванням на слизькій після дощу дорозі. Досвідченим водієм вона не була — права отримала лише п’ять місяців тому. До того ж співачка порушила правила, не пристебнувшись пасом безпеки та їдучи з перевищенням швидкості.

Я пошукав очима смітник, підійшов і викинув туди зіжмаканий стаканчик. Руку витер об джинси.

— Ймовірно, Анжела Сонцева поверталася додому. Співачка мешкає в містечку Буча у власному будинку. Де вона була напередодні, поки що невідомо. Принаймні, продюсер співачки Микола Бобров цю пригоду ніяк не коментує. Натомість лікарі заспокоюють усіх шанувальників Анжели Сонцевої: крім численних подряпин на обличчі, серйозних ушкоджень у неї немає. До інших новин…

Інші новини я вже не слухав.

3. Банани для потерпілої

На ловця і звір біжить.

Так потрібна мені зараз Люська Корбут подзвонила десь хвилин через п’ять після того, як я ввімкнув мобільний. Саме в цей час я поволі просувався від цирку вгору бульваром Шевченка і, якби вдалося не засісти десь остаточно, до одинадцятої міг би дістатися до офісу в район Республіканського стадіону.

— Що таке, Вараво?

— А що таке? Нічого особливого. Ти щось хочеш почути?

— Вимкни дурня! Мало того, що мене вчора кинув, так ще з Сонечком щось зробив!

— По-перше, не кричи. Бо тебе всі чують.

— Ніхто мене не чує, поруч нема зайвих вух. Я хіба зовсім уже квакнута?

— Тоді по-друге: ти де?

— А ти?

— Ми з тобою у відгадайку будемо гратися?

— Хтось із нас грається, так це точно! Якщо серйозно — ти де зараз? А, не важливо: можеш під’їхати кудись ближче до центру?

— Я вже близько.

— Тоді катай на Червоноармійську, тут «Кава-маркет», знаєш?

— Знаю. Коли буду, не готовий сказати, але вже їду до тебе.

Пощастило: за ботанічним садом рухатися стало дещо легше, і до призначеного Люською місця я дістався хвилин за двадцять. Вона вже сиділа в глибині залу і нетерпляче махала мені рукою.

— Ну?

— Що «ну»? — примостившись навпроти, я замовив нам каппуччіно і, коли офіціантка відійшла, запитально подивився на Люську. — Кажи.

— Це ти кажи.

— У нас не вікторина і не лохотрон. Що з Анжелою?

— Значить, ти чув. Подробиці знаєш?

— Ні. Там ще є якісь подробиці?

Попередня
-= 11 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!