Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Статус Королеви

- Статус даної будівлі весь час змінювався, і щоразу дану будівлю намагалися пристосувати до цих змін. Наприклад, після того, як з будівлі виїхала царська поліція зовнішні галереї та парадні сходи були розібрані по південному фасаду. Між поверхами пробиваються зводи деяких палат. З роками міняється і кольорова гамма фасадів. В наступні роки до даної будівлі добудовується корпус спочатку в два, а в наступні роки в три поверхи…

- Неймовірно, - прошепотіла Ліна. – Це все вона з’ясувала сама?

- Це найкраща студентка! – відповів голова комісії з поважно піднятою головою. – Наша гордість.

- В 30х роках ХХ сторіччя дерев’яні перекриття між ярусами замінюються кам’яними зводами. Всі зміни відбувалися в дусі того часу. Десь в середині ХХ сторіччя нарешті було полагоджено шосе і, навіть, залізна дорога.

- А що з тією залізною дорогою? – зацікавлено запитав викладач.

- Дану залізну дорогу почали будувати ще у 1930 році. Але завершили її будівництво лише у 1952 році. Тоді її довжина сягала 47 кілометрів і налічувала близько семи станцій…

- Як я її ненавиджу, - прошепотіла Карла. – Все вона знає… От би знайти таке питання, щоб вона не відповіла, і всі побачили, яка вона, насправді, тупа.

- Мені здається, таких питань немає, - пробубнів Максим. – Вона заучка. Мабуть, напам’ять знає всі книжки в бібліотеці.

- Просто неймовірно! - промовив голова комісії. – В мене складається враження, що ви зможете відповісти на будь-яке питання. Ви дуже ерудована. Може, в когось є ще питання?

- У мене є питання, - піднявши руку, промовила Ліна.

- Будь-ласка, - спокійно відповіла Олена, знаючи наперед, що відповість на будь-яке питання, навіть, на те, яке може поставити графиня.

- Ти вражаєш своїми знаннями. Я впевнена, що ти зможеш намалювати схему того госпіталю з закритими очима. Але моє питання іншого складу. А як щодо легенд? Ця будівля така давня, вже стоїть більше ста років. Чи були в тебе під час досліджень якісь випадки, коли ти чогось не могла розгадати, заходила в глухий кут, чи може, не вистачало якогось документа? Можливо, ходили якісь дивні плітки, чутки, які ніяк не могли суміщатися з твоїм науковим дослідженням.

Попередня
-= 128 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 33.

Останній коментар

ari21 18.09.2022

Fantastic!


Оксана 31.08.2021

читала з великим захопленням


красуня 06.08.2020

чудова змістовна книга ,автору 5+++


Додати коментар