Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Видача повістки п'яному мажору на червоному Porsche Panamera Turbo

" Видача повістки п'яному мажору на червоному Porsche Panamera Turbo" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 05.05.2023

" Видача повістки п'яному мажору на червоному Porsche Panamera Turbo"


  Патрульні поліцейські Віктор та Ігор разом із Петром — співробітником Шевченківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки під'їхали на патрульній поліцейській машині Renault Duster до червоного тюнінгованого Porsche Panamera Turbo повністю перекривши йому дорогу.

Вони вийшли з патрульної поліцейської машини і підійшли до червоного Porsche Panamera Turbo, за кермом якого сидів 25-річний п'яний у мотлох мажор у "рваних" джинсах від Calvin Klein, шкіряній куртці від Young Poets Society та модних дзеркальних окулярах "авіатор" від Ray-Ban.

—Опустіть вниз скло і виходьте з машини, сказав мажору патрульний поліцейський Віктор, постукавши у тоноване скло з боку водія.

Скло водія опустилося вниз і на патрульного поліцейського Віктора подивилася п'яна фізіономія мажора в дзеркальних окулярах від Ray-Ban.

—А в чому справа нахабно запитав мажор у патрульного поліцейського Віктора.

—Ви юначе, перевищили швидкість, відповів йому патрульний поліцейський Віктор.

—Ну той що нахабно запитав у нього мажор.

—Візьміть свої документи: посвідчення водія та документи на машину і виходьте з машини сказав мажору патрульний поліцейський Віктор.

—А якщо я не вийду з машини зухвало запитав у нього мажор.

—Тоді ми будемо змушені застосувати проти вас фізичну силу відповів йому патрульний поліцейський Віктор.

—Ви хлопче маєте зараз бути на фронті і захищати Україну від російських окупантів, а не лихачити на дорозі на дорогому авто з докором сказав мажору Петро — співробітник Шевченківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки.

—А хто ви такий, щоб вчити мене як треба жити розсердився на його слова мажор.

—Я співробітник Шевченківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки відповів йому Петро.

—А мені пофіг нахабно відповів йому мажор.

—Останній раз кажу вам юначе, вилазьте з машини, інакше ми витягнемо вас звідти силою сказав мажору патрульний поліцейський Віктор.

—Я зараз по мобільному телефону своєму батькові  в міністерство зателефоную і з вас погони полетять нахабно відповів йому мажор.

Після цих нахабних слів патрульні поліцейські Віктор та Ігор разом із Петром — співробітником Шевченківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки силою витягли з машини мажора, що відчайдушно чинив їм опір.

—Ваше посвідчення водія та документи на машину сказав мажору суворим голосом патрульний поліцейський Віктор.

—Вони у мене в бардачку машини лежать відповів йому мажор.

—Зараз я дістану сказав патрульний поліцейський Ігор.

Патрульний поліцейський Ігор поліз у машину і дістав з бардачку посвідчення водія та документи на машину.

—Ви Олексій запитав у мажора патрульний поліцейський Ігор уважно розглядаючи його фото на посвідченні водія.

—Так, це я відповів йому мажор нахабно випнувши вперед підборіддя.

—А машина то, не його сказав патрульний поліцейський Ігор звертаючись до свого колеги Віктора.

—Машина мого батька відповів йому мажор.

—А у вас є довіреність на керування чужим автомобілем запитав у мажора патрульний поліцейський Віктор.

—А навіщо це мені потрібно нахабно відповів йому мажор.

—Водіння чужого автомобіля без довіреності та ще в п'яному вигляді це злочин сказав мажору патрульний поліцейський Віктор.

—Я не п'яний обурився мажор.

—А ось ми зараз це юначе і перевіримо відповів йому патрульний поліцейський Ігор.

—Дуйте в алкотестер сказав мажору патрульний поліцейський Ігор простягаючи йому алкотестер.

—Я не буду нікуди дути закричав мажор.

—Вам доведеться це зробити суворим голосом відповів йому патрульний поліцейський Віктор.

—Ви не зможете мене змусити це зробити нахабно заявив мажор.

—Ми можемо це зробити юначе, суворим голосом відповів йому патрульний поліцейський Віктор.

Тим часом Петро — співробітник Шевченківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки скориставшись нагодою вручив порожній бланк повістки мажору.

—Ось вам кулькова ручка і бланк повістки. Заповніть її своїми контактними даними сказав йому Петро — співробітник Шевченківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки.

—Я не братиму її нахабно заявив йому мажор.

—Відмова від повістки без поважних причин це адміністративне правопорушення і за це слідує покарання у вигляді штрафу у розмірі від 850 до 1 700 грн передбачене статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а крім цього ми маємо право примусово доставити "ухилянта" на патрульній поліцейській машині до районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки відповів йому серйозним тоном співробітник Шевченківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Петро.

—Все, з мене досить, я дзвоню своєму батькові відповів мажор.

Мажор дістав із кишені шкіряної куртки смартфон та набрав номер телефону свого батька.

—Олексію, я зараз не можу з тобою говорити по мобільному телефону, бо сиджу на нараді в Міністерстві оборони України пролунав у слухавці низький чоловічий голос.

—Тату, я трохи випив у клубі, сів за кермо, а мене затримали за кермом твоєї машини патрульні поліцейські разом зі співробітником територіального центру комплектації та соціальної підтримки і хочуть вручити мені повістку у військкомат жалібним голосом у слухавку мобільного телефону канючил мажор.

—А ну передай їм слухавку синку відповів йому батько.

—Добре тату відповів йому мажор передаючи смартфон співробітнику територіального центру комплектації та соціальної підтримки Петру.

—З ким я розмовляю різким тоном спитав батько мажора у Петра.

—Мене звуть Петро. Я співробітник Шевченківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки представився йому по мобільному телефону Петро.

—Ви знаєте, хто я такий, із роздратуванням у голосі запитав у нього батько мажора.

—Ні, чесно зізнався йому Петро — співробітник Шевченківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки.

По мірі того, як батько мажора суворим голосом говорив по мобільному телефону обличчя у Петра — співробітника Шевченківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки ставало все блідішим і блідішим.

Наприкінці розмови його обличчя своїм кольором нагадувало січневий сніг.

—Хто це запитав у Петра із занепокоєнням патрульний поліцейський Віктор.

—Це важлива "шишка" з Міністерства оборони України відповів йому блідий як сніг Петро повертаючи назад  смартфон мажору.

—Боюсь нам доведеться відпустити його сина Олексія, інакше у нас усіх трьох будуть великі проблеми, сказав тихим голосом патрульному поліцейському Віктору співробітник Шевченківського районного територіального центру комплектації та підтримки Петро.

—Добре відповів йому з кислим виглядом патрульний поліцейський Віктор.

—Ми відпускаємо вас юначе звернувся патрульний поліцейський Віктор до мажора.

—І що повістку назад заберете і навіть штрафу мені за водіння автомобіля у нетверезому вигляді не випишете спитав у нього з глузуванням у голосі мажор.

—Ви вільні відповів йому з кислим виглядом патрульний поліцейський Віктор.

—Наступного разу п'яним за кермо не сідайте і оформіть довіреність на керування автомобілем батька порадив мажору патрульний поліцейський Ігор.

З виглядом переможця мажор сів за кермо червоного Porsche Panamera Turbo і завівши двигун, натиснув на педаль газу і рвонув з місця обдавши патрульних поліцейських Віктора та Ігоря і співробітника Шевченківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Петра пилом з-під коліс автомобіля.

—Ну хто б міг подумати, що в нього батько така важлива "шишка" в Міністерстві оборони України сказав патрульний поліцейський Ігор звертаючись до свого колеги патрульного поліцейського Віктора, коли Віктор, Ігор і Петро всі втрьох поверталися до патрульного поліцейського автомобіля.

—На номери машини треба було дивитися, перш ніж машину зупиняти, відповів йому патрульний поліцейський Віктор, сідаючи за кермо патрульного поліцейського автомобіля.

—Я винен, що одразу ж не пробив номери по базі даних, відповів йому винуватим тоном патрульний поліцейський Ігор.

—Гаразд, хлопці годі вам сваритися примирливо сказав їм Петро — співробітник Шевченківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки.

У цей час по рації передали повідомлення про ДТП за участю червоного Porsche Panamera Turbo за два квартали від них.

Схоже, що це наш мажор потрапив у ДТП сказав патрульний поліцейський Віктор.

—Карма таки наздогнала відповів йому його колега патрульний поліцейський Ігор.

Після цих слів Віктор, Ігор та Петро дружно розсміялися.

—Ну, може, поїдемо і подивимося на ДТП за участю нашого мажора запитав патрульний поліцейський Ігор.

—А що? Можна поїхати і подивитися що там і як відповів йому колега патрульний поліцейський Віктор, заводячи двигун патрульної поліцейської машини і рушаючи з місця.




Кінець


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!