Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > "Аварія на шосе в Італії"

""Аварія на шосе в Італії"" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 25.02.2023

"Аварія на шосе в Італії"


  Родина Хубер їхала на автомобілі Ford Focus на літній відпочинок з Австрії до Італії. Їх шлях пролягав по дорозі Timmelsjoch High Alpine Road через долину Отзталь (Ötztal) в австрійській землі Тіроль до долини Пасейєр (Passeier) в італійській провінції Больцано. Вони хотіли ненадовго зупинитись в Больцано де є середньовічні замки та романо-готичний собор, а в археологічному музеї зберігається мумія Еці, Тірольської крижаної людини, яка жила в горах близько 5300 років тому, а потім хотіли їхати далі "Великим доломітовим шляхом" (Grande Strada delle Dolomiti) через озеро Карецца, чиї води переливаються різними кольорами, та через гірський масив Катеначчо, який називають «воротами до Доломітів» по звивистих гірських дорогах, через лижні курорти, хвойні ліси та повз древній замок Андраз в долину Ампеццо, в курортне місто Кортіна-д'Ампеццо, де 1956 року проводилися зимові Олімпійські ігри.

За кермом автомобіля Ford Focus сидів 28-ти річний чоловік Бьорн Хубер, а на задньому сидінні сиділа його 25-ти річна дружина Емма Хубер поруч із їх пристібнутою в дитячому автокріслі "Recaro Tian Core" 3-х річною дочкою Альмою.

Емма з донькою Альмою тихо розмовляли між собою про свої "жіночі секрети", а Бьорн вів автомобіль, дивився по сторонам і слухав аудіокасету з альбомом "A Night at Grand Guignol" групи "Bloodsucking Zombies From Outer Space".

Емма кілька разів робила Бьорну зауваження щоб він збавив швидкість їзди, бо дорога мокра після нещодавнього дощу і це може призвести до серйозної аварії на трасі. Але він лише відверто сміявся з неї і називав її боягузкою.

Не хвилюйся зайве кохана, траса безлюдна, наздоганяючих та зустрічних машин ніде поблизу немає і нам зовсім нічого боятися казав заспокійливо Бьорн своїй дружині Еммі.

Все буде добре кохана, я досвідчений водій і довезу нас усіх в Кортіна-д'Ампеццо цілими і неушкодженими казав він заспокійливо своїй дружині Еммі.

Бьорн як і раніше вів автомобіль на високій швидкості по вологій після недавнього дощу трасі в гірській італійській місцевості, коли раптом машину різко занесло на наступному повороті траси. Намагаючись швидко виправити погану ситуацію Бьорн Хубер щосили викрутив кермо вліво і різко натиснув ногою на гальма, але машина його не послухалася і зїхавши з траси покотилася вниз і врізавшись капотом в дерево зупинилася. З розбитою головою, зламаним носом, у крові і в численних синцях та саднах Емма відкрила праві дверцята автомобіля і вилізла навпочіпки з машини. Вона насилу встала рівно, тримаючись правою рукою за кузов автомобіля, а потім обійшовши машину навколо відкрила ліві дверцята автомобіля і дістала з автокрісла свою дочку Альму. Альма була в синцях і без свідомості, але дякувати Богу жива. Розстібаючи застібки автокрісла і дістаючи Альму Емма кинула швидкий погляд на переднє сидіння водія де пристібнутий паском безпеки сидів без свідомості її закривавлений чоловік Бьорн. Він сидів подавшись уперед і неприродньо спершись головою на кермо, а кров з його розбитого обличчя рясно капала на підлогу автомобіля. Міцно притискаючи до себе свою доньку Альму лівою рукою, Емма обійшла машину і відкрила правою рукою дверцята автомобіля зі сторони водія і спробувала однією правою рукою витягти за тулуб з понівеченого автомобіля свого непритомного чоловіка Бьорна. Але Еммі на превеликий жаль не вдалося це зробити ні з першої, ні з другої, ні з третьої спроби, бо її чоловік був на цілих 47 кг важчий ніж вона сама. З пробитого радіатору автомобіля на землю витікала гаряча моторна олива і автомобіль міг вибухнути будь-якої миті і вбити Емму з донькою, тому добре розуміючи це Емма міцно притискаючи до себе Альму лівою рукою швидко побігла з нею геть від автомобіля. На бігу вона молилася і дякувала Богу, за те що він зберіг її життя і життя її доньки Альми і щиро просила в Бога пробачення за те що кинула свого чоловіка Бьорна напризволяще. Емма з дочкою на руках встигла відбігти на 50 метрів від автомобіля коли він нарешті вибухнув. Емма одразу ж впала на землю закривши своїм тілом тіло своєї маленької доньки Альми. Вибухова хвиля була настільки потужна, що на десятки метрів навкруги розкидала уламки деталей їх колишнього автомобіля. Через десять хвилин після вибуху автомобіля Емма встала навколішки, спершись руками об землю піднялася, подивилась на яскраво палаючий у язиках полум'я обгорілий, понівечений, металевий скелет того, що раніше було їх автомобілем, а потім нахилившись підняла з землі непритомну доньку Альму на руки і плачучи про загиблого чоловіка та витираючи рукою кров, яка інтенсивно текла по обличчю з її зламаного носу, пішла з донькою на руках в пошуках траси щоб зупиняти проїжджаючі повз автомобілі і просити їх водіїв про допомогу...


Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!