Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Чарльз Буковскі Жінки

"Чарльз Буковскі Жінки" - оповідання від Оля опубліковано 28.07.2020

Літературне дно чи геніальний твір про справжнє життя без прикрас? Саме такі дві крайності можна зустріти в книгах Буковскі. А який мій варіант? Як думаєте?

Давайте почнемо з початку. Цю книгу я прочитала на одному диханні. Справді, читається вона ну дуже легко. Чи просто під настрій попала? Чи то я сходила з розуму від вмісту?

Такс, позитивні сторони на цьому закінчились. Дальше лише шокуючі деталі.

Вміст – то є просто шок! Цілу книгу герой, якому, на секундочку, в районі 60-ти років, бухає, спить з дівчатами (інколи з дуже молодими дівчатами), робить ставки на перегонах, ходить на бокс, інколи пише про це вірші та читає їх у різних закладах.
Якщо в останньому пункті ви відчуваєте нотку позитиву, то пригальмуйте! Поезією він займається лише для того щоб забезпечити своє (таке) існування та й, принципі, читає він ті вірші завжди бухий.

p.s. Бухий, бухати та всі похідні я вживаю спеціально, бо інакше то все не назвеш.

Пішли дальше.
Інколи в цього героя зав’язуються трошки серйозніші стосунки. В мене навіть є улюблена його партнерка. В них стосунки побудовані таким чином: вони постійно сварять/миряться (постійно, то по декілька разів на тиждень). Представляєте, він ще й примудряється їй зраджувати, а вона просто приходить і б’є тих всіх його дівчат. І да, то були найсерйозніші стосунки за всю книгу.

В того героя є основна біль життя: як то зробити так щоб чим подовше бухати і при тому мати здоров’ячко спати з тими всіма дівчатами?
Якщо ви десь зараз подумали, що то був якийсь багатий або дуже симпатичний старший чоловік, то тут тоже пригальмуйте! Це чувак, який реально не найкращий на вигляд, який живе в домі, де навіть нема нормального ліжка...

Так, і найцікавіше я підготувала на кінець!
ЦЕ АВТОБІОГРАФІЧНІ КНИГИ! Всі книги Чарльз Буковскі писав про себе. Шок? А тепер подивіться його фото в 60-ть років!

Загалом підсумок такий: я рада, що прочитала цю книгу, бо тепер прекрасно розумію що таке «фірмовий стиль Буковскі»! Хто читав? Розказуйте! Я б під ту книгу книжковий клуб відкрила щоб на кінець виговоритись!

А тепер трішки реально класних цитат з книги (так, всупереч усьому вони були):

- "«Людство, ти з самого початку облажався». Ось мій девіз."
- "Добре, коли є куди піти, коли все погано."
- "Є такі люди - відразу ж після першої зустрічі починаєш їх зневажати."
- "Чим більше знаєш людей, тим помітніше їх дивацтва. Іноді дивацтва кумедні - на самому початку."
- "Коли я п'яний, а вона - божевільна, ми майже один одного варті."
- "Спочатку люди завжди цікаві. А потім, пізніше, повільно, але вірно проявляються і всі недоліки, і все божевілля. Я стаю все незначніше для них; вони означатимуть все менше і менше для мене."
- "Що ви думаєте про жінок? - запитала вона.
- Я не мислитель. Всі жінки різні. В основі своїй вони здаються поєднанням кращого і гіршого - і чарівного, і жахливого. Проте, я радий, що вони існують."

Справді, цитат класних там дуже багато, і не дивно, що цю книгу так часто цитують, але це не змінює загального враження про твір....

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!