Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Черстві пряники

"Черстві пряники" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 09.08.2023

"Черстві пряники"


   Не всі люди можуть працювати вихователями дітей. Виховання дітей це не лише професія і здобуті знання, а й душевне покликання і доброта та людяність.

Коли моїй старшій сестрі Ірині Іванівні було всього шість років вона ходила до дитячого садка на Оболоні. У цьому дитячому садку в той час працювала вихователькою молода жінка, яка дуже не любила маленьких дітей.

З її жорстким характером їй варто було б стати інспектором у справах неповнолітніх, але вона з незрозумілих причин обрала своєю професією саме виховання маленьких дітей.

Якось на сніданок у дитячому садку дітям дали пряники. Пряники ці були такими черствими, що діти з їхніми ніжними зубами не могли їх вкусити.

Цими черствими пряниками можна було б забивати цвяхи у стіну замість молотка. При падінні на підлогу вони дзвеніли наче були зроблені з металу, а не з борошна і діти дружно вирішили їх викинути. Вони мовчки віднесли пряники в туалет і викинули їх у відро для сміття.

Про це випадково дізналася їх вихователька і дуже розгнівалася.

Вихователька наказала дітям негайно піти в туалет, дістати з відра для сміття черстві пряники і з'їсти їх.

—Я прийду і перевірю і покараю кожну дитину хто не дістав з відра для сміття і не з'їв свої пряники сказала вона дітям.

Діти до смерті боялися свою жорстоку виховательку тому пішли в туалет і дістали з відра для сміття свої черстві пряники.

Хтось хитріший з дітей потім кинув свої пряники в туалет і змив їх у каналізацію чи сховав у кишені одягу. Інші діти які не здогадалися так вчинити, стали давлячись зі сльозами на очах їсти ці черстві пряники боячись фізичного покарання від жорстокої виховательки.

Увечері вдома діти почали розповідати своїм батькам як жорстока вихователька змушувала їх їсти черстві пряники дістаючи їх з відра для сміття в туалеті, і на ранок у кабінеті директора дитячого садка вже стояла черга з обурених батьків вимагаючи від нього негайно звільнити з роботи жорстоку виховательку. Директор послухавшись батьків і бажаючи зам'яти скандал швидко звільнив з роботи жорстоку виховательку. Через деякий час вона влаштувалась на роботу продавчинею в магазин.





Кінець


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!