Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Дешеві цукерки ніколи не бувають смачними

"Дешеві цукерки ніколи не бувають смачними" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 10.06.2023

"Дешеві цукерки ніколи не бувають смачними"


  Якось дуже давно коли моїй матері Галині Григорівні було всього п'ять років її батько, а мій дідусь покійний Григорій Юрійович дав їй три рублі і відправив її одну в магазин щоб вона купила собі "дешевих і смачних цукерок". А це був на хвилинку уявіть собі 1954 рік і в радянських магазинах після війни цукерки були великим дефіцитом.

Зрадівши моя мати Галина Григорівна затиснула гроші в маленькому кулачці і підстрибуючи від радості побігла в магазин.

Моя мати Галина Григорівна прибігла в магазин і з цікавістю почала розглядати наявний у магазині вбогий асортимент цукерок.

—Чого тобі дівчинко, ласкаво звернулася до неї продавчиня середнього віку.

—Дайте, будь-ласка мені тітонько, дешевих і смачних цукерок сказала їй моя мати Галина Григорівна світячись від радості в очікуванні можливості поласувати солодощами.

У відповідь на її наївне прохання продавчиця магазину голосно розсміялася і відповіла моїй матері Галині Григорівні, що "дешеві цукерки ніколи не бувають смачними".

Розплакавшись від жалю моя мати Галина Григорівна побігла мерщій назад додому.

Вдома вона застала свого батька Григорія Юрійовича, який у запраній майці та червоній косинці обгорнутій навколо голови щоб довге волосся не заважало голінню, стоячи у ванній кімнаті перед дзеркалом акуратно голився небезпечною бритвою.

—Ну ти купила цукерок в магазині серйозним тоном спитав він у моєї матері Галини Григорівни, дивлячись на її відображення в дзеркалі.

—Ні, відповіла йому плачучи моя мати Галина Григорівна.

—А чому ні ?

—Бо дешеві цукерки не бувають смачними.

—Хто тобі цю дурість сказав?

—Мені продавчиця в магазині сказала, що "дешеві цукерки ніколи не бувають смачними".

—Ах ось як?

—Ну вона і мерзота!

—Я їй зараз покажу як ображати мою дочку в гніві вигукнув Григорій Юрійович і як був вдома в запраній майці, з обгорнутою довкола голови червоною косинкою, з намиленою правою щокою і небезпечною бритвою в правій руці миттю вискочив з ванни і бігом побіг у магазин лаятися з продавчинею, яка відмовилася продати його дочці Галині "дешевих та смачних цукерок".



Кінець


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!