Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Едіпів комплекс

"Едіпів комплекс" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 27.07.2023

"Едіпів комплекс"


—Вийди Михайлику, будь-ласка за двері і постій під моїм кабінетом, мені потрібно буде поговорити з твоїм батьком віч-на-віч сказав 6-річному хлопчику психоаналітик Дмитро Олегович.

—Добре відповів йому Михайлик і слухняно вийшов з кабінету лікаря Дмитра Олеговича.

—Можна мені увійти запитав у психоаналітика батько Михайлика Сергій Петрович прочиняючи двері і заглядаючи до кабінету лікаря Дмитра Олеговича.

—Так, заходьте будь-ласка відповів йому психоаналітик Дмитро Олегович.

—Ну, що ви скажете лікарю Дмитре Олеговичу, запитав батько Михайлика Сергій Петрович заходячи до кабінету лікаря Дмитра Олеговича і щільно зачиняючи за собою двері кабінету.

—Я вважаю Сергію Петровичу, що у вашого сина Михайлика "Едіпів комплекс" відповів йому серйозним тоном психоаналітик Дмитро Олегович.

—А що це таке лікарю Дмитре Олеговичу, запитав у нього батько Михайлика Сергій Петрович.

—""Едіпів комплекс" - це в психології стадія дорослішання дітей, це специфічний стан дитини, яка відчуває хворобливий потяг до батьків протилежної статі. Вперше цей термін ввів в психоаналіз психоаналітик і психіатр Зигмунд Фрейд, порівнявши симптоматику захворювання з сюжетом твору «Цар Едіп»", - відповів йому психоаналітик Дмитро Олегович.

—Якщо ви зараз не розпочнете своєчасне лікування сина, то потім буде вже пізно серйозним тоном, відповів йому психоаналітик Дмитро Олегович.

—Лікарю, вам все здається в "чорному кольорі" сказав йому батько Михайлика Сергій Петрович.

— Головне, лікарю, що хлопчик свою матір любить сказав йому батько Михайлика Сергій Петрович.

—Любить, то він любить, питання тільки як саме любить?

—Лікарю, вам скрізь ввижаються якісь патології.

—Я вас Сергію Петровичу попередив.

—Дякую вам лікарю Дмитре Олеговичу, за надану консультацію, але я вважаю, що мій син цілком нормальна дитина сказав йому батько Михайлика Сергій Петрович.

—Дивіться Сергію Петровичу, щоб потім не було запізно, відповів йому серйозним тоном психоаналітик Дмитро Олегович.

—До побачення лікарю Дмитре Олеговичу, сказав йому батько Михайлика Сергій Петрович.

—До побачення Сергію Петровичу, відповів йому психоаналітик Дмитро Олегович.

Сергій Петрович вийшов з кабінету лікаря і разом з сином Михайликом пішов додому.

—Ну що тобі сказав лікар Дмитро Олегович про нашого сина Михайлика запитала з занепокоєнням у Сергія Петровича його дружина Тамара Василівна, коли він разом з сином прийшов додому.

—Та пусте, нісенітницю різну він ніс з розумним виглядом професіонала. Шукав весь час в сина якійсь патології там де їх нема відповів їй її чоловік Сергій Петрович.

—Зрозуміло зітхнувши, сказала його дружина Тамара Василівна.

Пообідавши разом з дружиною та сином Сергій Петрович взяв холодне пиво з холодильника і пішов у вітальню дивитися футбол по телевізору.

Якось через два тижня після консультації у лікаря Сергій Петрович випивши пива задрімав на дивані біля працюючого телевізора і раптом крізь сон він відчув, що поруч з ним хтось стоїть і пильно дивиться на нього.

Сергій Петрович розплющив очі і побачив біля себе сина Михайлика, який щось тримав у правій руці у себе за спиною і не мигаючи дивився на нього впритул.

—Синку, ти щось хотів від мене запитав він у Михайлика.

Михайлик мовчав і дивився на нього застиглим нерухомим поглядом, від якого його батькові Сергію Петровичу стало страшно.

—Михайлику в тебе щось трапилося?

Михайлик мовчав і дивився на нього впритул своїм застиглим нерухомим поглядом.

—Що ти ховаєш у себе за спиною Михайлику, запитав він з занепокоєнням у нього сідаючи на дивані і намагаючись зазирнути синові за спину і в цей момент Михайлик різко викинув вперед з-за спини свою праву руку і вдарив батька гострим кухонним ножем з довгим тонким лезом у шию поціливши йому в сонну артерію.

—Михайлику, синку, та як же це так захрипів Сергій Петрович, судомно хапаючись рукою за шию з якої на білий шкіряний диван хльостала яскраво-червона кров, а потім повалився на бік на диван і затих.



Кінець


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!