Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Електронна сигарета

"Електронна сигарета" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 09.08.2023

"Електронна сигарета"


  Молодий поляк сидів увечері в кафе і бічним зором спостерігав за доглянутою, молодою українкою одягненою у велюровий спортивний костюм від "Christian Dior" із золотими сережками у вухах, що сиділа за сусіднім столиком, пила з келиха "Просекко" і курила електронну сигарету недбало тримаючи її довгими пальцями з гарним манікюром.

—Сволота зі злістю сказав він тихо сам собі під ніс зло з-під лоба глянувши на українку.

—Приїхала до Польщі як біженка, рятуючись від війни, а сама нафарбувалася як повія, ходить по кафе, розважається на повну, напевно знаходиться зараз в "активному пошуку" і забезпеченного мужика з грошима та житлом собі шукає.

—Ось який у неї манікюр дорогий та електронна сигарета в руках не з дешевих.

—А я не можу собі дозволити купити електронну сигарету, хоча я корінний поляк.

—Це жахливо і несправедливо подумав зі злістю молодий поляк.

Українка допила з келиха свій "Просекко", одягла сумочку на плече та залишивши на столику чайові для офіціанта вийшла з кафе.

Молодий поляк вийшов з кафе і пішов слідом за нею, весь час тримаючись у тіні дерев, щоб його раптом не помітили.

Українка пройшла освітленою електричними ліхтарями вечірньою вулицею і потім звернула вбік в якийсь безлюдний, напівтемний провулок очевидно кудись прямуючи.

Молодий поляк підібрав з дороги лежачий камінь і швидко підбіг до неї ззаду та щосили вдарив її каменем по тімені.

Українка скрикнула і впала обличчям униз на асфальт, як підкошена.

З її розбитої голови на асфальт витікала червона, в'язка кров, утворюючи калюжку. Молодий поляк перевернув на спину її мертве тіло, зняв з її плеча сумочку і почав пробувати зняти з її вух золоті сережки, але раптом до його вух долинули чиїсь швидкі кроки і він кинувши знімати золоті сережки з трупа, кинувся бігти вперед по провулку, а потім забіг у під'їзд якогось будинку і перевів дух.

—Ух, ледве ноги звідти забрав сказав він сам собі.

Він відкрив сумочку і витрусивши її вміст на бетонну підлогу, став з цікавістю розглядати свій "улов".

У вкраденій ним сумочці виявилося: п'ятсот євро, банківська картка, паспорт, ключі від орендованої квартири, електронна сигарета, дзеркальце, пудрениця, жіночі прокладки, гребінець, смартфон та куплені в магазині нові жіночі мереживні трусики.

Ключі від орендованої квартири, паспорт, жіночі мереживні трусики, дзеркальце та пудреницю він вийшовши з під'їзду викинув разом з сумочкою у сміттєвий бак біля під'їзду будинку, а п'ятсот євро, банківську картку, смартфон, електронну сигарету та гребінець він узяв собі.

—Так, я думав що у неї більше "бабла" з жалем сказав він сам собі.

—Вона здавалася мені «багатшою», ніж була насправді.

—Як же я так "прорахувався"?

—Ну, гаразд наступного разу мені більше пощастить з "жертвою" тихо сказав він сам собі, йдучи освітленою електричними ліхтарями вечірньою вулицею до себе додому, в маленьку однокімнатну квартиру під самим дахом з дешевими пластиковими меблями і маленькою брудною кухнею.




Кінець


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!