Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Гроші на машину

"Гроші на машину " - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 30.03.2022

Старшокласниця Ліза була тихою відмінницею і навчалася в 10-му класі школи і як і всі дівчинки з її класу була шалено закохана в хлопчика Сема зі шкільної футбольної команди. Ліза була круглою відмінницею і вчителі говорили про неї, що її чекає велике майбутнє. Сем навчався не дуже добре, скоріше навіть нижче середнього, але він був високим, мускулистим юнаком, з гарними блакитними очима та «пекучим» брюнетом.
Сем був капітаном футбольної команди школи і зустрічався з найкрасивішою дівчиною в школі Веронікою, а ще з групою таких самих крутих хлопців футболістів з інших шкіл, у яких теж були гарні подружки. Всі разом вони ввечері ходили до барів або кіно.
А Ліза ні з ким не зустрічалася, вона буквально завмирала, коли бачила Сема на вулиці, як він йде під ручку зі своєю дівчиною Веронікою і довго потім дивилася їм услід. Це все не могло не залишитися непоміченим у школі де за тобою спостерігають сотні дитячих очей та тиху відмінницю Лізу жартома дівчатка з класу стали звати «тінню Сема» тому що вона дійсно ходила за ним по п'ятах непомітна як тінь, а він не звертав на неї уваги. Ось одного разу на шкільному дворі коли дівчатка зібравшись маленькими групками обговорювали свої плани на літо і свої стосунки з хлопчиками Ліза підійшла до однієї з груп дівчаток і похвалилася, що батьки на день народження їй куплять машину.
Це було неправда тому, що батьки Лізи були людьми небагатими і не могли собі дозволити такий дорогий подарунок для дочки. Але ніхто із дівчаток у школі цього не знав. Ліза сказала так у надії що це підніме її авторитет серед дівчаток які до неї ставилися зверхньо і називали «нудною зубрилою» тому що Ліза дійсно добре вчилася і в 16 років у неї все ще не було свого хлопця. Чутки про цей дорогий подарунок дійшли до вух хлопця Сема, у якого в цей момент були матеріальні труднощі.
Він звик до азартних ігор і програв у карти на гроші тисячу доларів США. Дізнавшись, що батьки хочуть подарувати Лізі на день народження, автомобіль Сем вирішив обманом або силою заволодіти цими грошима. Він почав потай слідкувати за Лізою та вивчати її розпорядок дня. Вибравши момент, коли батьки Лізи на пару днів поїхали на дачу і залишили Лізу в квартирі жити одну, Сем прийшов у гості до Лізи. Ліза була дуже здивована, побачивши Сема у якого була потайки закохана на порозі своєї квартири і з радістю його впустила.
Вона буквально світилася від радості, що такий «крутий хлопець» звернув на неї свою увагу. Сем послався на те, що заглянув до Лізи на хвилинку, бо хотів позичити в неї зошит з математики. Коли Ліза пішла в свою кімнату за зошитом з математики, Сем пішов за нею і стукнув її ззаду кулаком по голові. Ліза знепритомніла і впала нічком лицем вниз. Тоді Сем підтягнув її до стільця і прив'язав скотчем до стільця, закріпивши ноги до ніжок стільця, а руки зв'язавши за спиною прикріпив скотчем до спинки стільця.
Щоб Ліза не кричала коли прийде до тями Сем засунув їй у рот шкарпетку яку знайшов у кошику для брудної білизни у ванній та заклеїв їй рот скотчем. Коли Ліза прийшла до тями вона спочатку не могла збагнути як раптом виявилася на стільці зв'язаної і чому у неї в роті кляп і чому Сем стоїть біля неї і посміхається. Потроху Ліза почала приходити до тями і згадала що вона сама пустила Сема в квартиру, а потім він ударив її кулаком ззаду і вона знепритомніла.
Від страху в неї на очі навернулися сльози, вона страшенно боялася Сема або те, що він збирався з нею робити. Сем уже не здавався їй таким гарним і крутим хлопцем, як раніше. Лізу переповнював тваринний жах за своє життя. Вона боялася, що Сем вб'є її. Ліза стала благати Сема відпустити її. Ліза намагалася сказати що нікому не скаже, що він приходив до неї в квартиру без батьків і зв'язав її.
Але оскільки рот у неї був склеєний скотчем, а в роті була шкарпетка вона могла тільки видавати нечленороздільні звуки. Сем дістав з кишені латексні рукавички, щоб не залишати слідів у квартирі і розкладний ніж, яким він відклеїв їй скотч з рота і вийняв шкарпетку з рота. Не кричати сказав Сем, або я знову засуну тобі шкарпетку в рот і заклею рот скотчем. Сем відпусти мене, будь ласка, благала Ліза. Я не кому не скажу, що ти до мене приходив. Звичайно, ти не скажеш відповів їй Сем і запитав Лізу, де гроші? Які гроші здивувалася Ліза? Не зображай із себе дурепу гроші на покупку машини, яку твої батьки хочуть подарувати тобі на день народження. Немає ніяких грошей Сем мої батьки бідні люди я просто так сказала, щоб дівчатка в школі стали мене поважати та щоб ти звернув на мене увагу. Ти думаєш я дурень і повірю, що ти балакала в школі про машину просто так і у твоїх батьків немає грошей? Ні, я думаю ти мені нахабно брешеш, але нічого я примушу тебе сказати де твої батьки сховали гроші на покупку машини. З цими словами Сем розмахнувся і кулаком ударив Лізу в обличчя, розбивши їй губи і ніс. З розбитих губ і носа Лізи почала стікати кров на килим.
У моїх батьків немає таких грошей Сем почала шепелявити Ліза тому що розбиті губи заважали їй виразно говорити. Значить не хочеш мені зізнаватись по доброму розлютився Сем. Ну гаразд тоді буде по поганому. Сем засунув Лізі незважаючи на її протести шкарпетку назад у рот і заклеїв рот скотчем. А потім Сем закурив цигарку і почав припікати долоні дівчини цигаркою. Ліза репетувала від болю, але товста шкарпетка і скотч яким був заклеєний її рота заглушали її крики. Через 10 хвилин Сем відклеїв скотч з рота і вийняв шкарпетку і поцікавився чи Ліза повідомити йому де лежать гроші відкладені її батьками на покупку машини на подарунок на честь її дня народження. Ліза, перемагаючи біль від опіків, повторила, що у її батьків немає таких грошей, що це був дурний жарт, щоб привернути до себе увагу шкільних подруг та щоб він Сем нарешті звернув на неї свою увагу. Тоді Сем розлютився так сильно, що повалив стілець разом з Лізою на підлогу і почав ногами бити її. Щоб не чути було її криків він ввімкнув гучніше музику на телевізорі і продовжував бити її намагаючись при цьому потрапити в живіт або в голову. Через півгодини статут Сем присів відпочити і відклеїв ще раз скотч біля її закривавленого рота запитав Лізу де гроші на машину, які її батьки відклали щоб купити їй автомобіль на день народження. Обличчя Лізи нагадувало криваве месиво, вона щось невиразно булькнула і Сем нахилився щоб почути що вона каже. Ліза сказала Сему ти наволоч і затихла. Сем нахилився щоб перевірити у неї пульс і побачив, що вона не дихає. Сем вилаявся і пішов перевіряти всі шафи в кімнаті, книжкові полиці в шафах, викидаючи з шаф книги, Сем також перевірив банки кухонні шафки на кухні, відкрив і перевірив всі банки з печивом і чаєм, випатрав землю з вазонів з рослинами, простукав підлогу і стелю по всій квартирі раптом десь є схованка, зазирнув у зливний бачок унітазу, але все було даремно грошей для покупки машини не було. Сем злий як чорт вилаявся. Схоже, ця мертва дурепа насправді казала мені правду. Грошей справді немає і залишатися мені тут небезпечно, раптом несподівано додому з'являться її батьки з дачі. Але ж не йти мені звідси з порожніми руками? Сем забрав із сумочки Лізи айфон та золоті прикраси Лізиної матері, які знайшов у серванті. Озирнувшись у кімнаті і ретельно протираючи відбитки пальців на ручках дверей вологою ганчіркою Сем вийшов з квартири коли вже було темно. Тихо ступаючи сходами в під'їзді і низько насунувши собі на лоб капюшон толстовки він розчинився вночі.Через три дні Сем був затриманий поліцією при спробі здати в ломбард сережки матері вбитої однокласниці Лізи. У поліцейській дільниці на допиті він зізнався у скоєному...
Кінець
Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!