Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Інститути влади

"Інститути влади" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 17.08.2023

"Інститути влади"


  Якось стривожений радник Андрія Єрмака, керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк прийшов до президента України Володимира Зеленського, який саме сидів за столом та вчив по аркушу паперу текст свого вечірнього виступу перед народом України.

—"Що у вас там таке трапилося Михайле", - запитав президент України Володимир Зеленський у Михайла Подоляка, бачачи його стривожене обличчя і відкладаючи аркуш з текстом свого виступу убік.

—"Шановний Володимире Олександровичу, Ви читали нещодавнє соцопитування "Центру економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова "", -відповів йому Михайло Подоляк.

—"Ні, Михайле, я був дуже зайнятий телефонними переговорами з зарубіжними лідерами і нічого не читав", - відповів йому президент України Володимир Зеленський.

—А що там Михайле цікавого пишуть соціологи?

—Шановний Володимире Олександровичу, згідно з останніми соціологічними даними, рівень довіри українського народу до "інститутів влади" знаходиться на катастрофічно низькому рівні вперше за дев'ять років війни з росією, а ось рівень довіри українського народу до ЗСУ постійно зростає.

—"З цим потрібно терміново щось робити Володимире Олександровичу, тому що ситуація в Україні критична", - сказав йому стурбований Михайло Подоляк.

—"Хм, можна забезпечити присутність військових в "інститутах влади", тобто "забезпечити приплив свіжої крові" в "систему влади" і народ України буде задоволений і проблема недовіри до влади буде вирішена", - подумавши відповів йому президент України Володимир Зеленський.

—"Ні, що Ви Володимире Олександровичу, це дуже небезпечно", - вигукнув зі страхом у голосі Михайло Подоляк.

—"Чому ж це небезпечно?", - запитав у нього з подивом президент України Володимир Зеленський.

—"Шановний Володимире Олександровичу, військові захочуть докорінно змінити "систему влади" в Україні — викорінити з неї корупцію, хабарництво та кумівство, а це ж основа нашого добробуту", - відповів йому Михайло Подоляк.

—"А крім того, хто ж тоді воюватиме на фронті за звільнення окупованих територій України від рашистів?",- відповів йому Михайло Подоляк.

—"Так, ти маєш рацію Михайле", - подумавши відповів йому президент України Володимир Зеленський.

—Що ж робити шановний Володимире Олександровичу?

—Стривай Михайле, дай мені будь-ласка час подумати.

Президент України Володимир Зеленський надовго замислився підперши голову рукою зовсім як чоловік у знаменитій скульптурі "Мислитель" Огюста Родена.

Від старанної роботи думки на лобі у президента України Володимира Зеленського прорізалася глибока зморшка.

Від нетерпіння Михайло Подоляк, стоячи біля нього, став переминатися з ноги на ногу.

—Я придумав нарешті сказав йому президент України Володимир Зеленський.

—"Я напишу Михайле, Президентський Указ про термінове перейменування всіх "інститутів влади" на "університети влади" та заміну в обов'язковому порядку всіх вивісок на всіх державних органах влади написаних на "іжиці" на "латиницю"",- сказав президент України Володимир Зеленський, звертаючись до Михайла Подоляка.

—"Народ України не асоціюватиме нових назв "інститутів влади" з їхніми старими назвами і таким чином ми вирішимо проблему недовіри українського народу до влади",- сказав йому президент України Володимир Зеленський.

—Бачиш Михайле, який я розумний?

—Та Ви Володимире Олександровичу, просто Геній вигукнув улесливо Михайло Подоляк.

—Ну, все Михайле, йди і не заважай мені готуватися до запису відеозвернення до народу України, сказав йому президент України Володимир Зеленський.

Потиснувши руку президенту України Володимиру Зеленському Михайло Подоляк пішов геть, а президент України Володимир Зеленский став заучувати на пам'ять текст свого вечірнього виступу перед народом України надрукований на аркуші паперу, що лежав у нього на письмовому столі.


Кінець


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!